davidekcz Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Ahojte Tak nějak uvažujeme s přítelkyní, že nejsme ještě tak úplně starý na to aby jsme se ještě nerozhodli sbalit a někam vyrazit na nějaký ten čas. Chtěli by jsme asi někam do anglicky mluvící země, tudíž asi do Británie :D , ale nebráníme se ani jiný zemi na západ od nás. Teď o co jde : nevím vůbec jak to chodí, čili bych se chtěl zeptat jestli s tím má někdo nějaký větší zkušenosti? Ubytování, zprostředkování práce, pojištění atd... Navíc chceme jet s mladou spolu, což taky asi situaci úplně neusnadní :myslim Rádi by jsme si zlepšili angličtinu a chvíli vypadli z čech Jinak s anglinou na tom jsme tak, že se jakš takš domluvíme co potřebujeme nebo nepotřebujeme, ale že bych si s anglánem pokecal nějako hloubš, tak to asi ne. Zatím to nechci hrnout přes nějaký agentury na netu.Nespěchám na to.Jen kdyby se něco někde naskytlo, nebo měl někde nějaký kontakt, nějakou pomoc, byl bych vděčný za každou radu. [upravil dne 16/7/13 20:26 od davidekcz] Citovat
Mik.e Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 zkus si něco pročíst tady http://portal.mpsv.cz/sz/zahr_zam jinak si taky rád přečtu něco novýho Citovat
koblih69 Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Se chcete s mladou rozejít, co Citovat
koblih69 Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 No pár takových párů znám v okolí... resp. znám jen jeden, který to ustál... Začali na Novým Zélandu... teď jsou cca 10 let na Kanárech... Citovat
davidekcz Odesláno 16. červenec 2013 Autor Odesláno 16. červenec 2013 My máme pevný vztah Chci návod jak někde začít a pak být 10 let na kanárech.... Citovat
Mik.e Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 tak začni šetřit a za 10 let můžeš na dovolenou Citovat
koblih69 Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Za poslední prachy koupíš letenku tam a \"na místě se uvidí\" Nebo z druhé strany tě můžu seznámit se Švagrem. bydlí v ZR... ten pracoval v USA i v Anglii, když přeskočím asi 10 let tak po návratu rozvod a teď protialkoholní léčebna [upravil dne 16/7/13 20:51 od koblih69] Citovat
ChouLu Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Davídku ona to taková prdel není.. znám případ.. obdobný jako vy 2.. jeli do UK... a po všech poplatcích a nejnutnějších jidlech jim oboum zbývá v přepočtu 12 tisíc měsíčně... a to mají výdělky k 50 tisícům každý... Citovat
davidekcz Odesláno 16. červenec 2013 Autor Odesláno 16. červenec 2013 Nechci úplně říct, že mi nejde o prachy,ale zkušenost a hlavně ta angličtina by byla k nezaplacení Koblih : smutnej příběh..to spíš jako rada : jak se to NEMÁ dělat Citovat
ChouLu Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 No jak chceš.. ono je to pak docela v prdeli ,když obracíš každou libru, aby sis koupil něco k jídlu... Citovat
koblih69 Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Já si o těhdle atrakcích myslím svoje... ale to je jiná pohádka. Smutnej příběh? Proč? Já se náramně bavím :D:D Citovat
davidekcz Odesláno 16. červenec 2013 Autor Odesláno 16. červenec 2013 Tak a dost :xvul Už čekám jen na ty rady :myslim Citovat
P607Olda Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Taky nedoporučuji. Dělat podřadné práce? Anebo jste v něčem odborníci, pak máte šanci se vypracovat. Hodně dřít, mezi Indy, a jinými východními přistěhovalci. A když se konečně vypracujete, tak jste stejně navždy cizinci - druhá kategorie. A děti jsou na to ještě hůř - vy jste aspoň Češi, ale oni nejsou už ani Češi, ani Angličani (Němci atd.). Věř mi, mám známé, kteří to dost hořce nesou, ačkoli jsou úspěšní. A po čase (za 20 let) Vás začne mrzet, že tam nejste doma, že jste s nimi \"nehráli kuličky\", že se nesmějete steným narážkám. Ale v CZ už taky nebudete doma. Pokud se vrátíte včas, tak tady budete taky začínat znovu, vlak ujede, nebudete mít už ty známé a postup v práci i v platu. Moje heslo: do ciziny se má jezdit jako host, i pohybovat se tam jako host. A nebyly by války... Citovat
PAJA106 Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Nechci Tě zrazovat, ale můj názor se taky po zkušenostech hodně změnil. Ono není v zahraničí vše růžové, jak vypadá, nicméně zkušenosti jsou nezaplatitelné. Já takhle studoval ve Francii a chtěl jsem tam zůstat, což se nepovedlo a na jednu stranu jsem dnes i rád. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Otázka je čo od toho očakávaš. Bez poriadnej ANJ chceš robiť v Británií čo ? No v podstate nič, môžeš umývať riadi, dokladať tovar, robiť ako skladník atď. Nič, kde budeš pravidelne komunikovať v ANJ ... Navyše s velkou pravdepodobnostou, budeš robiť obdobné pozície zo Slovákmi, Čechmi, Poliakmi atď (poliakov je tam jak hadov) ... Potom prídeš domov, a ako bolo opisane, budeš otačať každú libru. A keď si spočítaš koľko stojí pivo večer v bare, tak tvoj život ostane na urovni prava / byt ... Raz za čas si niekam \"vyrazite\", spoznate partiu teprv vám podobných (nie angličanou) a bude sediet na ich či vašom byte ... Toto býva celkom realita dnes ... A ako bolo napísané, je to pomerne silný zaberák na vzťah, a silná ponoroka Citovat
Vvitty Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Domluvím se anglicky s Francouzi, Italy, Japonci, Indy, ale když máme na školení Angličany, tak si musím dost otázek co položí nechat zopakovat a pak zkusit odpovědět a doufám že jsem se trefil No trošku přeháním ale má to tak dost lidí ve firmě. Citovat
Guest StibTo Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Nemam zkusenost s GB nicmene pul roku jsem byl pracovne ve Francii, i kdyz tedy bez nejake pritule. Lehke to nebylo, zvlast buzerace administrativni (ze zacatku ilegalne, pak se to vybavilo) a pak samozrejme to, ze Te berou jako namezdni silu a zkousi, co vydrzis. Dodnes se otresu pri vzpomince na nektere sichty. Na druhou stranu prachy byly luxusni, jidlo, ubytko, prostredi (pristavni mestecko na severu Korsiky) a francouzstinu, kterou jsem pri odjezdu mel na \"skolni\" - nerozmluvene - urovni, ac jsem z ni rok predtim maturoval jsem si vylepsil hodne dobre Citovat
Medvěd Odesláno 16. červenec 2013 Odesláno 16. červenec 2013 Mám několik kamarádek, které pracovali nějakou dobu v zahraničí (velice různém) povětšinou jako au-pair a můžu s klidným svědomím říct, že si žádná nestěžovala (jedna dokonce v této práci \"zamrzla\" a po dodělání VŠ byla rok v USA, pak rok na Zélandu, teď je ve Švédsku a nevypadá to, že by s tím chtěla zítra praštit). Jde o to co od takové akce čekáš. Pokud očekáváš jako někteří pečené holuby neomylně vyhledávající Tvou maličkost, pak asi dojdeš zklamání. Pokud se chceš odtrhnout od maminčiny sukně a zkusit si jaký to vlastně je starat se sám o sebe (+ o mladou), pak tento krok schvaluju (za mně byla vojna a i když to byly promarněný 2 roky života, tak se tam z maminčiných mazánků občas stali i chlapi - když vidím dnešní dvacátníky docela bych pro povinnou vojnu hlasoval). Co se týče \"pevného\" svazku Tebe a Tvé přítulky - říkávalo se \"Vem holku na tejden na vodu, ať vidíš, jak jedná v krizových situacích\". Situace v zahranií bude ještě o něco tvrdší a Váš vztah dostane fakt zatěžkávací zkoušku - pokud to dáte bez nějaké zásadní újmy, hned tak by Vás už nic nemělo rozhodit (ale % úspěšnosti takové zkoušky bude určitě poměrně nízké). Já Ti fandím a přál bych si, aby jednu takhle za mnou dorazil Pavel s tím, že si vyběhal práci někde v Tramtárii - určitě bych mu vysvětlil můj pohled na klady a zápory, ale 100% bych mu nebránil. [upravil dne 17/7/2013 00:10 od Medvěd] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.