SV 24 Odesláno 15. červenec 2013 Odesláno 15. červenec 2013 Kluci mohl byste mi někdo doporučit nějakou firmu na opravu alu kol? Chci je necham opískovat a možná rovnou i nastrikat barvou.Ještě kolik taková sranda cca stojí? (řekněme pouze pískování kol r14) Citovat
KoudaK Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 čus.. já za opískování pavučin r14 asi před 5ti lety platil 150 za kolo a komaxit 800 a s papírem za to chtěli 1100. Citovat
Chip Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 cau kamarad mi vozil opiskovat kola nekam smerem na cesky brod u slustic muzu sehnat kontakt kdybys chtel ale bylo to celkem nahrubo a pry ted podrazili a za kolo si rikaj 400-500. ted co jsem mel par sad plechacu jsem to vozil v praze do strasnic do kovosluzby kde mi plni hasicaky. tam to tryskaj kovovejma kulickama tak nevim co to udela s hlinikama. ale asi bych se toho nebal. tam to maj okolo 100-150 za kolo a komaxit jsem nechaval delat v hostivici (u ruzyne) za tusim 1200 nebo potom kamarad mi stale doporucuje lakovnu u melnika cenu netusim kontakt kdyztak sezenu mimochodem i ty pavuciny co jsem kdysy bral od tebe a do tedka jezdi na fieste [upravil dne 17/7/13 22:37 od Chip] Citovat
MilanF1 Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Já jsem tohle nedávno poptával a ceny byly okolo 2000 Kč /opískování a komaxit/. Pro mě moc peněz. Pokud bys štěpáne chtěl přesnější info, ozvi se, mám to někde v e-mailu a jedná se o lakovny v Praze nebo východně od Prahy. PS: Dělal jsem jen poptávku po ceně, kvalitu práce neznám. Citovat
marko306 Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 A máte niekto konkrétne skúsenosti s pieskovaním hliníku? Neni to moc drastické na hliník? Nezostanú malé ryhy, ktoré by sa pri finálnom nástreku mohli zviditelniť? Podľa mňa by bol lepší kúpeľ kyselinou na farby. Citovat
Frozz Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 Na severu Čech jsou ceny za 4x 15\" kola opískování + lakování komaxitem podle vzorníku RAL kolem 3000kč včetně DPH . Citovat
P607Olda Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 Mně to pískovali v lakovně (=zařídili sami), výsledek vynikající, cena asi 1600 za kolo i s lakem. Dolní Třešňovec - ale je to už 8 let. Fakt je, že cena je srovnatelná s koupí jiných. Musíš poptat lakovny - od nás se závaznou cenu nedozvíš. Citovat
MilanF1 Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 1.Toušeňská s.r.o. ...tryskáme jemným materiálem, který nepoškodí povrch. Záleží i na vybraném odstínu. Ceny se orientačně obvykle pohybují mezi 600 až 900 Kč za kolo. --------------------------------------- Technocol, s.r.o. naše firma neprovádí pískování. Pro kvalitní nalakování musí být alu kolaopískovaná. Nalakování, pokud bude provedeno standardní barvou z RALvzorníku, stojí cca 500,- Kč za 1 kus. --------------------------------------- TECHNOLAK, s.r.o. otryskání, antikorozní základ a následně komaxit, a to za cenu 550,--Kč za jeden disk bez DPH. --------------------------------------- Takže celkově to je přes 2000 Kč Taky proto budu lakovat doma. Citovat
PAJA106 Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 To jsou teda ceny.:rollJá když nechal dělat 13\" plechy na 106, tak pískování zdarma (u mámy v práci) a komaxit byl původně dohodnutý na 1500 za 5 ráfků, ale nakonec jsem dostal kvůli průtahům slevu na 1000 Kč za 5 kusů. Lakovna v Kněžmostě, samozřejmě bez papíru. Citovat
Guest StibTo Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 PAJA106 : No jo no tak kdyz mas moznost nechat to opiskovat zdarma to jsi na pulce ceny co my ostatni Taky bych na zimu pouvazoval nechat opiskovat pavucinky a bilej komaxit Citovat
agresssor Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 Sorry ze vam do toho skacu ale opravej mi je nebo tady delaj ciste strikani a piskovani? Citovat
Frozz Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 1.Toušeňská s.r.o. ...tryskáme jemným materiálem, který nepoškodí povrch. Záleží i na vybraném odstínu. Ceny se orientačně obvykle pohybují mezi 600 až 900 Kč za kolo. --------------------------------------- Technocol, s.r.o. naše firma neprovádí pískování. Pro kvalitní nalakování musí být alu kolaopískovaná. Nalakování, pokud bude provedeno standardní barvou z RALvzorníku, stojí cca 500,- Kč za 1 kus. --------------------------------------- TECHNOLAK, s.r.o. otryskání, antikorozní základ a následně komaxit, a to za cenu 550,--Kč za jeden disk bez DPH. --------------------------------------- Moje zjištění pro 15\": Technolak s.r.o. - tryskání jemnou, ocelovou drtí, lakování základem a následně komaxitem Cena: 650,--Kč/kus bez DPH. GEZ s.r.o. - tryskání – 380 Kč/1 ks kola bez DPH - lakování RAL – 380 Kč/1 ks kola bez DPH - nadlak – 380 Kč/1 ks kola bez DPH - možnost kitování - v případně MAT barvy je nadlak zbytečný FEHAS group, s. r.o. - tryskání pouze ocelové disky - lakujeme z technologických důvodů pouze jednobarevně a to dle vzorníku RAL Disk 15“…..1 vrstva 230kč/ks Disk 18“…..1 vrstva 250kč/ks - dokážeme lakovat až tři vrstvy, základní barva, odstín RAL a transparentní lak LAKOPLAST s.r.o. - Ceny se pohybují kolem 700,-Kč/ks +DPH Snad jsem někomu třeba pomohl .... :papa:papa [upravil dne 18/7/13 20:24 od Frozz] Citovat
lukaro Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 Kdyby jsi byl z Moravy, domluvil bych ti super cenu ve firmě za cenu pro firmu, no, takže téměř \"za hubički\" Citovat
Balachar Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Ahojte, mám takú otázku. Na svojich AL diskoch mám senzory tlaku nalepené na diskoch, takže sa nedajú demontovať, no chcel by som ich dať striekať, pretože sú oškreté. Dávajú sa po striekaní disky do nejakej pece, kde by sa mi tie senzory mohli roztopiť? Ďakujem. Citovat
koblih69 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Jak nedají demonovat o jakých senzorech to píšeš? Citovat
Balachar Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 :D:D ja som vedel, že zareaguješ ... mne sa totiž odjebali dva ventily pri umývaní auta WAPkou!!! ... bol som z toho taký posratý, že sa mi to mohlo stať v 170kmh na dialnici, že som ich dal ešte v ten deň nahradiť za gumené a sonzory sa nalepili a ukostrili normálne na disk zvnútra. Až potom som zistil, že ich tuna ktosi vyrába z ocele ... bolo už neskoro. Tak musia ísť do pece, alebo nie? Citovat
koblih69 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Auto WAPkou nikdy neumejvám, protože si ho vážím, takže jsem o takový zážitek poněkud ochuzen... na tvůj dotaz odpovědět nejde, anobrž jsi opomenul zmínit jak se to bude lakovat. Komaxit jde do pece, některé dvousložky se taky pečou. Klasické laky ne nebo jen UV zářiči... takže záleží na technologii. Jinak si teda nedovedu představit, že bych jezdil se senzorem vlepeným v kole aniž by držel na ventilku. Jelikož jsou ty senzory stejně k prdu tak bych je zakázal na diag a bylo by vyřízeno. Tohle bych neriskoval. Citovat
Balachar Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Ako teda umývaš auto? Ja ho ostriekam WAPkou aby zošla hrubá špina a potom vezmem špongiu a šampón ... neviem si predstaviť, že by som mal rovno položiť špongiu na auto, keď je na ňom ešte kopa sajrajtu ... keď je umyté, tak ho opäť prepláchnem a hotovo. Tak už to mám takto spravené rok a funguje to normálne, len tie senzory nie sú ukostrené na ventile ale priamo na disku. Podľa teba je aká technológia najlepšia, alebo najpodobnejšia tomu ako to bolo robené origo? Keď ich budem musieť dať do pece, tak možno tie senzory vyhodím ... aj tak to mám cez dia zakázané kvôli zimnej sade. Citovat
koblih69 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Na lak jsem dost náchylný a představa jak tlakem dřeš ten písek je pro mě nepřijatelná. To už raději kartáče v myčce... ale ty taky neberu. Každý způsob má svoje výhody, já preferuju komaxit. Nekomu vadí nižší lesk, ale to spíš vidím jako výhodu a konec konců se to dá přelakovat. Citovat
Balachar Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Aha ... a ja som si myslel, že kefy v umývačke sú to najhoršie čo môže byť. OK, tak ďakujem za radu :-) dobrú noc Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.