Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sousedské vztahy aneb co byste dělali vy?

Recommended Posts

Odesláno

Co byste dělali vy?

Bydlíme v paneláku v šestém poschodí, máme psa. Někteří z vás Renušku už znají. Je to hodný zvíře, jen když se venku bojí venku tak štěká (bojí se koloběžek, kol, velkejch psů apod). Na naučení neštěkání venku se pracuje, ale je to trošku běh na delší trať. Nicméně štěká takhle jen venku. Doma pouze hlídá.

Tzn. náš pes štěká když se někdo ochomýtá před vchodovými dveřmi do bytu, jde po chodbě v našem poschodí, klepe na dveře, zvoní atd atd.

Před cca půl rokem se do baráku do čtvrtého poschodí nastěhovala paní ve věku cca 65 let +-. Od té doby máme ve schránce jednou za čas lístek od paní báby, něco ve smyslu, že náš pes štěká celý den v naší nepřítomnosti a jak já to vadí.

Zpočátku baba vylepovala \"anonymní\" papíry na dveře, že v bytě č. xy (paní abcd), štěká nesnesitelně pes, abyste to věděli kdo to tady celou dobu obtěžuje. To se objevovalo ze začátku několikrát. Pak se s ní mamka jednou potkala a když se babě představila, tak baba zbledla. Požádala bábu aby tam ty papíry nevylepovala, že jestli má nějaký problém tak ať za ní laskavě přiíjde osobně a nebo ať se pod ten papír aspoň podepíše. Pak byl alespoň pro nás, se psy klid.

Mluvila sem se sousedkou, která má taky psa, té zase baba říkala, že toho psa má utratit, i sme se dozvěděli, že vyhrožovala, že nám psy otráví. Dál chtěla sepisovat petici aby v baráku nebyli psi. A taky už byla na policajtech, že tam ty psy nechce, protože jí obtěžujou.

Ona totiž baba schválně chodí kolem bytů, opírá se o dveře, klepe, různě tam tak hopká - tahle sousedka ji totiž načapala, jak tohle dělá před jejím bytem aby se pes rozštěkal... Jsou s ní i jiné problémy, prostě bába je choromyslná, a začíná to být od ní celkem obtěžující... Navíc člověk neví kdy jí rupne v palici a někde opravdu nastraží nějaký otravený kousky žrádla... nebo co vymyslí příště..

No a já bych chtěla vědět co s tim můžu udělat....? Co byste poradili? Nebo máte s něčím podobným zkušenost?

Odesláno

Dobře, tak ještě přidávám k textu: stěhovat se nehodláme a byt kvůli sousedce prodávat nebudeme :)

Jenže jak být ten nejzlejší, kterýho se alespoň ta bába bojí? Mi vůbec nenapadá žádná taktika... Reagovat na její papírky slušnym dopisem s upozorněním? Poučením, že psi štěkaj a hlídaj? S poslední větou, že když se jí to nelíbí ať se zase odstěhuje? V tom baráku bydlíme 20 let... Takže se tam většinou všichni známe - jako \"starousedlíci\"...

Já ani nepotřbeuju aby se mě někdo bál, jen bych ráda, aby si bába uvědomila, že se nastěhovala do paneláku a že tady lidi mají psy a kvůli ní se jich vzdávat nebudou..

[upravil dne 19/6/13 10:14 od Goldinka]

Odesláno

U nás štěkal pes 10 hodin denně u sousedů nad námí, nic jsm s tím nezmohli, prý pokud se neprokáže že je týraný tak s tím neudělá nikdo nic, takže baba ma asi smulu. Na druhou stranu pokud jsou svědci že se tam motá tak na ní vlitněte aby tam nelezla když tam nemá co dělat, třeba se chytí za nos a bude klid.

Odesláno

Něco podobného jsem zažil také v bytě. Akorát tam nešlo psa, ale o to, že sousedce se prostě nelíbilo, že pani co nám ten byt pronajímala za to brala nájem. Měla tam totiž dekret od města a v té době tam byl ještě regulovaný nájem. Takže sousedka si myslela kolik na tom nevydělává peněz.

Nejdříve zvonila, hlídala kdy půjdeme domů. Strkala lístečky pod dveře, pak je lepila na dveře. Došlo to dokonce až tak daleko, že mi poškrábala auto. Když mě potkala na chodbě a viděla, že na mě nic nezmůže, tak to zkusila na přítelkyni a tam uspěla. Protože když na ní ta bába začla řvát, tak se z toho rozbrečela :D

No a tohle pro mě byla poslední kapka. Jednoho dne když jsem se vracel od metra domů, tak jsem bábu potkal jak si to štrádovala na nákup. Hned jak mě zahlídla tak už zdálky hrozila holí a opět plácala. Přistoupil jsem k ní, sebral jí tu hůl a řekl jsem jí, že jestli ještě něco na přítelkyni zkusí, tak si na ní počkám a normálně ji zabiju :D

Byl jsem tak přesvědčivý, že se z toho bába rozklepala a od té doby byl klid :papa

To nemluvim o tom, že když mi poškrábala to auto, tak jsem na ní ihned vyrukoval s tím, proč mi poničila auto a ona mi odpověděla - \"já jsem žádné auto nepoškrábala\" aneb jak ze sebe udělat během vteřiny totálního idiota a ještě se přiznat :D

Odesláno

Pechy: no jo, jenže já žádnýho chlapa, kterej by na ní takhle vyjel nemám... Já se před ní nerozbrečim o tom žádná, ale jak se nase... tak se rozklepu (adrenalin :D) a mám problém se pořádně a hlavně dostatečně slušně vymáčknout.

Jo bába na tu sousedku se kterou sem dneska o tom mluvila, prej taky dost řvala... Řvát může zkusit, to zvládnu s klidem. Bych se chtěla vyhnout nějakému vyhrožování, prostě dopořešit to nějak dostatečně slušně..

Oddie: o té kameře od rána celkem intenzivně uvažuji...

Odesláno

Souhlas Pechym, stejně jsem to měl já. Nešlo o psa, ale o koukání na filmy nebo sprchování se po desáté večer. Pár lístečků ve schránce. Vhodným vytypováním jsem přišel na to, kdo to dělá. Opět snaživá důchodkyně, která se furt po tom co byla odhalena chtěla hádat, nemohle pochopit, že pc s puštěným filmem nemůže slyšet a jestli jí vadí moje sprchování, nemá bydlet v paneláku, za konstrukci jádra opravdu nemohu. Pak jednou hrozila, že brzdím výtah (stěhoval jsem materiál na stavbu kuchyně. Počkala si na mě venku napřáhla hůl a to byl její konec - jedna rána kapitána a je pokoj, bába od té doby dokonce i zdraví.

Manžel kolegyně v práci zase k jedné stěžovatelce přišel s úsměvem a pošeptal jí jednoduchou větu \" Ty jedna zku... <>, ještě jednou, tak tě zabiju\" A zase s úsměvem a přáním hezkého dne odešel, mají pokoj

Odesláno

Nečetl sem si to celý, ale poslal bych ju do prdele s tím, že jestli toho nenechá tak ji zlámu obě nohy. A ty sousedy co jsou v pohodě bych si obešel s tím, jestli jim to moc vadí a nebo ne. Pochopitelně slušně.

Taky máme souseda starýho debila, ve vedlejším domě, a když šel bez dovolení na náš dvůr, nemáme mezi sebou plot, tak ho jeden vlčák pokousal, a chtěl to dat na policajty, tak sem ho trochu přimáčkl ke zdi a řekl mu pár slov, a od té doby je klid;-)

Odesláno

Možná je to i tím, že dnes je mezi mladými páry moda mít bezpodmínečně pejska (nebo jiné ťuťu--ňuňu), který je ovšem doma přes týden vlastně sám..., co má ten chudák dělat, když je to společenský tvor??? No štěká :), tak proč se to té krávě (debilovi) ze čtvrtého (nebo druhého) patra nelíbí?? Co mi je po tom, že bydlím ve společném domě, kde bydlí i lidé, kteří by chtěli mít (měli mít??) na stáří klid, to mě nezajímá, ať si jdou někam do domova důchodců, nebo nejlepší by bylo, kdyby umřeli teď hned--spokojen bude i stát...

Možná by stačilo mít v mladém věku miminko (místo psa) a takovou zvířecí rodinu hned pod (nad) vaším bytem--asi by se role stěžujících vyměnily, osobně bych si psa do bytového domu nikdy nevzal :roker

Je to můj názor--nic proti nikomu.

Odesláno

ozzy: dost vostrý, posílat seniora rovnou do domova důchodců nebo rovnou do hrobu :mrk:blicismajlik

ALe urcite bábu pevnou rukou chytit za tu její a maličko zmáčkout a DŮRAZNĚ vysvětlit že k sousedům je zapotřebí se chovat s úctou, že spolu kozy nepásly...

[upravil dne 19/6/13 10:29 od Mohy]

Odesláno

ozzy: no jasně že si radši poříděj čokla místo mimina, to není tak zavazující, není na to potřeba chlap, tolik to nežere, dá se to nechávat doma bez dozoru a dá se to beztrestně prodat či vyměnit :aut

Odesláno

Osobně si taky myslím že pes v bytě nemá co dělat. Máme doma 5 vlčáků, ale jsou na dvoře, a doma máme 2 kočky, ty se hodí do bytu víc. Ale tohle téma není o tom zda se pes hodí do bytu a nebo ne, ale o tom co dělat s otravnou důchodkyní.

Odesláno

Tož, keď už sa tu porovnávajú deti so psami... nooo... pekne... :bojim

Pes v paneláku skutočne nemá čo robiť a nech sa pejskaři a kočičkáři postavia kľudne aj na hlavu... je to týranie jak zvieraťa, tak okolia... :roll

Okrem pipiho dobermana, ten aspoň vzbudzuje respect... :D

Odesláno

jozefsv: rozhodně, to víš my co máme IQ houpacího koně potřebujeme aby nám to někdo vysvětlil :myslim:papa

Nicméně tohle téma je o nesnášenlivý seniorce a ne o tom zda do bytu patří pes či ne...a tomu asi zase nerozumí bratia zo slováče...;) na to zda pes patří či nepatři do bytu se tu nikdo neptal. :P

[upravil dne 19/6/13 10:55 od Mohy]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...