Medvěd Odesláno 18. červen 2013 Odesláno 18. červen 2013 U nás to funguje tak, že většina chlapů chodí do práce i hodinu před ofiko začátkem prac. doby, aby si stačili srovnat papíry, naložit auto a ještě před totál zaprásklou Prahou dojet na první firmu v oblasti, kterou mají zavézt - na 7ou chodí v podstatě jen Ti, kteří zaváží Prahu 1, tam stačí být až na 9ou, páč dřív v kanclech nikdo není (a z Letňan tedy stačí vyrazit i chvilku po 8mé). Denně máš 20 - 30 firem, závozy končí max. do 16 hodin, pokud si firma neurčí \"časovku\", tedy třeba závoz do 12ti apod. Prac. doba ofiko končí v 15.30 - nestihneš-li to a máš-li přesčas, to nikoho nezajímá, ale rozvézt musíš všechno. Pokud vyloženě nestíháš, můžeš zavolat na dispečink a požádat o pomoc - čím častěji ale voláš, tím víc jsi ostratními milován (pomoc = skončí-li někdo dřív, nahlásí se dispečerům a Ti ho za Tebou pošlou třeba přes půl Prahy). Přesčasy se neplatí, jezdíme za cca 15 čistýho (a taháme i metrákový rudly s vodou do druhýho patra bez výtahu). Citovat
velkybanan Odesláno 18. červen 2013 Odesláno 18. červen 2013 buďte rádi , že máte práci. Někdy se musí sklopit ocas a šourat nohama:) Citovat
Sagic Odesláno 18. červen 2013 Odesláno 18. červen 2013 Sagic, Ty děláš u Tyca?? Jo, ale v Trutnově a občas jsem v kontaktu s kolegy z Kuřimi Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 18. červen 2013 Odesláno 18. červen 2013 To záleží na tom, jakou kdo má pozici, co dělá, jak snadno je nahraditelný či zda slouží jen jako \"kanónenfuter\". Protože nahraditelný je sice každý, ale někdo jen za obrovských nákladů, a takového člověka vyštvat nebývá zrovna dobrý nápad, takže si jej firma obvykle aspoň trochu hýčká... Ano toto je pravda, taky třeba já mám po celou dobu svého působení v s.p. myšlenku, že čím víc papírů a školení na různá zařčízení člověk má tím je pro podnik cennější a vlastně dražší, ale na druhou stránku to brání kariernímu postupu, protože když bych přešel z dělnického do THP tak je třeba vyškolit někoho dalšího a to jak všichni víme stojí zase peníze. Takže za mě jo, nechat do sebe investovat, ale odsať pocať Citovat
Milan+ Odesláno 18. červen 2013 Odesláno 18. červen 2013 přesčasy jsem dělal a co mne dovolili dokonce i 100 hod měsíčně,když bylo třeba.Pak to nějak omezili,ale ono pokud bylo potřeba tak každý dle svého bud zůstal v práci a pomohl při havárii či šel domu. Ono pak když byla výplata tak koukali . Ono to nařizování přesčasu má svoje oni nařídí a pak musí býti nějaké to volno a podobně.Můžou nařídit jen několik hodin a ne budeš tu do rána a pod.Pokud člověk potřebuje prachy tak každý mlčí,a je mu jedno kolik odmaká navíc.Pamatuji dobu když jsem makal 320 hodin měsíčně a každý mi záviděl výplatu. Tak takového jednoho znám,dělal u nás ve firmě,taky měsíčně 320hodin,pak ještě jeden slovák co tu byl na praci, když musiš máknout manualně,tak to se nedá a na jeho výsledku to taky bylo vidět. To jsi měsíc v práci navrch,cesta z a do rachoty,spánek. Jde o to kdy to vedení prokoukne. Když to někde odsedíš,tak snad. Citovat
Šalda Odesláno 18. červen 2013 Odesláno 18. červen 2013 Já u bývalé firmy udělal svůj rekord, a to 332 hodin za měsíc, ale za 21 dní jdoucí po sobě, žádnej volnej víkend, prostě za 21 dní;-) a tam jsem taky udělal svůj další rekord, a to být v práci nonstop od 6 do 17 hodin následujícího dne. Pak sem jel dom a další celej den sem spal:-D ale tohle už nikdy, proto jsem taky změnil práci, kde když chcu tak dělám třeba od 6 do 17, ale potom zase jdu třeba ve 13 hodin dom, prostě si sám řídím pracovní dobu. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 1. říjen 2013 Odesláno 1. říjen 2013 zdarec kluci,nevíte jak je to v aktuálním zákoníku práce ohledně volna když bude manželka rodit-dohledal jsem že volno dostanu na dobu nezbytně nutnou - třeba jsem hledal blbě jde o to,že na směně je nás 5 na daném stroji-dva stroje na dvě haly,dva čekáme v říjnu děti a jeden jede na operaci s očima a bude marod cca měsíc-tak my čekatelé máme obavu jak to bude:myslim:( popřípadě za link na daný § (aktuální-který platí) bych byl vděčný ve firmě z toho nejsou happy:roll [upravil dne 1/10/13 22:57 od Gabriel 307] Citovat
koblih69 Odesláno 1. říjen 2013 Odesláno 1. říjen 2013 Pokud se nepletu tak to je aktuálně tak, že máš nárok na placené volno na odvoz do a z porodnice. Na porod samotný tě sice zaměsnavatel musí uvolnit, ale v rámci neplaceného volna. Takže nárok na to máš, ale asi nemusím vysvětlovat, že pokud budeš v práci chybět tak zaměstnavatel mít radost zrovna nebude. Doporučuju se rozumně domluvit. Tady je příslušné Nařízení vládyč. 590/2006 Sb.: http://www.mpsv.cz/files/clanky/3303/NV_prekazky.pdf [upravil dne 1/10/13 23:06 od koblih69] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 1. říjen 2013 Odesláno 1. říjen 2013 no jsem zvědavý jak to dopadne,blbec jsem se měl zeptat dnes na personálním jak to mají u nás-i když taková situace jako teď v říjnu ještě za těch 10 let co je firma firmou ještě nebyla edit: děkuji za link;) já bych si mohl vzít § na prcka(3 roky) ale uvidíme jak to dopadne [upravil dne 1/10/13 23:08 od Gabriel 307] Citovat
Altman Odesláno 1. říjen 2013 Odesláno 1. říjen 2013 Uff, no je to všude stejné. Já dělám už skoro půl roku asi 300hodin každej měsíc. Občas je to dost i na zkolabování ale znáte to tělo si zvykne na všechno no a dokud je člověk mladý a bez závazků tak je zapotřebí toho využít. Tak práci zdar! Citovat
Guest servisman Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 U nás to bylo tak, že dotyčný si bral dovolenou nebo § na dítě .Záleželo na kolektivu. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 servisman : dovču bych si mohl vzít-mám ji ještě hodně(klidně celý měsíc),ale jelikož jde kolega na operaci s očima a bude marod,tak mi ji mistr asi nedá-musí si zabezpečit výrobu-aby linky vyráběli. Citovat
Guest servisman Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 proto píši záleží na domluvě s kolegy. Taky jsem makal v nepřetržitém provozu bylo nás 5 ,a když kolega měl lázně ,druhý marod a třetí si bral dovču, tak jsme se střídali jen 2 a to 14 dní . Taky to šlo, hodně záleželo na nás zda to uděláme pro kolegy nebo ne. Citovat
Milan+ Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Uff, no je to všude stejné. Já dělám už skoro půl roku asi 300hodin každej měsíc. Občas je to dost i na zkolabování ale znáte to tělo si zvykne na všechno no a dokud je člověk mladý a bez závazků tak je zapotřebí toho využít. Tak práci zdar! To snad ani není dle zakoníku možné a za druhé jsem zastáncem toho,že ta práce,tedy výsledek, pokud u toho makáš manuelně stojí za bačkoru. Taky u nás jeden takový hodinář dělal,než to vedení pochopilo:papa a vidělo výsledky. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 23. říjen 2015 Odesláno 23. říjen 2015 (upraveno) Ahoj,tak ja potřebuji taky něco zjistit.V práci se snaží šetřit kde se dá a něco si na nás vymysleli . . . jde o to,že přes svátek máme čerpat dovolenou.Jak je to podle zákoníku práce-může zaměstnavatel nařídit dovolenou přes státní svátek?Nařízená dovolená je od 22.122015 - 3.1.2016 a máme čerpat dovolenou i ve svátek. Snad jsem to napsal tak,že se to dá pochopit. edit: jinak další kostlivec edit2: nevím o jaký předpis tady jde(třeba nějaký vnitřní) a nevím co s lidmi co tu dovolenou už nemají a třeba mají jenom dva dny a je potřeba 7 dnů Upraveno 23. říjen 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
vendelinek Odesláno 23. říjen 2015 Odesláno 23. říjen 2015 co vim,tak ti firma muze manipulovat s dovolenou jak pozrebuje a ti co uz volno nemaji,maji nahradni praci nebo neplaceny volno odeslano z Lumie Citovat
Edison Odesláno 23. říjen 2015 Odesláno 23. říjen 2015 Nemůže ale nařídit dovolenou na dny volna. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 23. říjen 2015 Odesláno 23. říjen 2015 (upraveno) tak jsme nepřetržitý provoz,děláme krátký-dlouhý týden 12h směny . . . hlavně se všem jedná o tu dovolenou ve svátek . . . . to nás hodně zaskočilo Upraveno 23. říjen 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
Edison Odesláno 23. říjen 2015 Odesláno 23. říjen 2015 Tak i u nepřetržitého provozu jsou nějaké rozpisy... Tam je potřeba se na to podívat podrobněji... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 23. říjen 2015 Odesláno 23. říjen 2015 tak pokud zaměstnanci nevychází práce ve svátek tak to je klasika,dovolená,nám jde jenom o ty svátky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.