Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 - výměna předních tlumičů a pružin, je to normální???

Recommended Posts

Odesláno

je mozny, aby auto bylo takto zvedle? Po vymene to je uz asi 8000 km a mam v kufru nejaky veci, ale nic tezkeho, takze by to nemelo hrat zasadni roli. Mam pocit kdyz nekde vezmu nejakou nerovnost, ze je auto prepruzene, protoze misto tlumeni to jakoby odstreli do te diry.....

post-5813-14109631749219_thumb.jpg

Odesláno

A jak je na tom zadek? Jestli není už vytahaný. Zkus udělat fotku vyloženého, ale když říkáš, že v kufru není nic těžkého, tak je to divný. Opravdu jsou to tlumiče a hlavně pružiny na tvůj model a motor? Nedávno se tu někde řešila taky 406ka s podobným problémem, ale to byl hotový offroad. :D Ale nevím jak to dopadlo.

Odesláno

no to nevim, v servisu mi tvrdi, ze to je na muj model.... a overeni = nakup novych pruzin.....

zadek je samozrejme starej, ale i kdyby, tak to nemuze byt takhle zvedle prece ne?

kufr vykladat nepotrebuju, jsou tam nejaky katalogy, a to vazi dohromady tak 30 kg, takze to neni nic tak hrozneho....

[upravil dne 12/6/2013 11:11 od Scratch]

Odesláno

Tohle mi příjde,že jsi dostal pružiny na HDI a asi na 2.2HDI...přece jen to je o fous těžší. Možná by se to srovnalo i s nákupem zadku ale i tak mi to příjde dost nakopnutý nahoru.

Nebo nějaký obyč neznačkový pružiny. :(

[upravil dne 12/6/2013 11:32 od John]

Odesláno

porovnej s myma, taky mam vepredu novy pera mrkni na foto v prispevcich z 20.4. jinak ja na svym menil i zadni pruziny, ty teda byly starsi, ale tvrdsi verze z modelu 3.0V6, ktery jsou stejny jako pro modely s 1,8 16V a LPG nadrzi v kufru, tam se to projevilo spis jen tim, ze uz tolik nepropruzi zadek, kdyz vzadu sedi lidi

[upravil dne 12/6/13 11:32 od Ferry]

Odesláno

Předpokladem pro porovnávací měření je, že tam máš správnou velikost kol a pneu.

Takže vezmi metr, choď po parkovištích a měř 406-ky, výsledky si zapisuj.

[upravil dne 12.6.2013 12:04 od P607Olda]

[upravil dne 12.6.2013 12:06 od P607Olda]

post-3499-14109631749753_thumb.jpg

Odesláno

ferry: no vypada to podobne, akorat me se tam vejde pest a krabka od cigar nalezato ale to muze byt i tim \"nalozenim\" kufru ....

Odesláno
kdyz jsem se videl se scratchem na D1 tak na vlastni oci to fakt nevypada normalne :myslim

Přidávám se když jsem ho viděl v Kolíně tak mě to taky praštilo do očí:roll

Odesláno

předevčírem byl s tím offroadem u mě a fakt je to divný.. takle jsem 406ku viděl jen tady, jak to už někdo řešil.. ale v realu po prvé a je to totálně mimo ;)

Odesláno

jj, nedavno se tady resil podobny offroad, ale ten hoch na tom byl vizualne jeste hure ...

treba toto bych ja od servisu neprebral, sorry

zkus zjistit, ktery presne typ pruzin ti tam namontovali

Odesláno

jaky tam byly puvodni to nevim :(

delal to strejda a dusoval se, ze kupoval na moje auto.

jeste xistuje, ze to v autokelly zamenili, ale jak to dokazat?? :(

Odesláno

Zjistit délku pružiny pro Tvůj motor a potom jednu vytáhnout a přeměřit. Pokud bude po 6000km výrazně vyšší, tak je jasné, že to není pro Tvou motorizaci. Ikdyž zase, pokud bys měl zadek stejně vysoko jako předek, tak by to myslím moc do očí nebylo... Mrkni jak je vysoko kombi na nových pružinách: dscn6527q.jpg

Mě to nepřipadá o moc níž, než tvoje, navíc máš zadek docela nízko a tak se ten předek zdá ještě výš...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...