mxmen Odesláno 3. červen 2013 Odesláno 3. červen 2013 Vvitty: mi povidej, dnes jsem jel přes Berounský most, kolona před ním dva km a jen proto že každý čumí. Přes lidi na mostě nebylo vidět na řeku Citovat
Goldinka Odesláno 3. červen 2013 Odesláno 3. červen 2013 Když budu moct někde pomoct a bude to v mých silách, tak se zúčastním. Ad čumilové... Byla sem dneska v centru, a těch lidí na mostech je opravdu hodně. Ale když to vezmu ze svého pohledu... Já žiju celej život na kopci a daleko od řeky... A dneska sem viděla tenhle živel poprvé v životě \"na živo\"... Je to ohromný rozdíl, vidět povodeň v teple domova v tv nebo na netu pár fotek, a stát kousek od té vody, která se každou chvíli o chlup zvedá... Nechci ani domýšlet, jak se cítí ti, které povodeň zasáhla... Respekt všem. Citovat
MJSytic Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Nandat všude zábrany je skvělý způsob, jak znásobit ničivou sílu vody... Ale houby, copak píšu jen o zábranách? Píšu, že se dělaly analýzy, kam dát zábrany, a kde se to nechá zatopit, tak aby to mělo hlavu a patu. Vyjadřovalo se k tomu tenkrát spoustu dobře placených odborníků. A kam se to za 11let posunulo? Citovat
ozzy56 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 ono to spíše vypadá, že se břehy našich řek vybetonují 15 metrů vysoko a voda tím pádem pošle do Němec:aut Citovat
Mishanthrope Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 U nás se po povodni v roce 1997 řeka vyložila obrovskými kameny a břehy dosypaly, tudíž se profil koryta zmenšil cca o 50%. Napršet tolik, co tehdy, vystoupí voda z koryta mnohem dříve. Inu, víc hlav víc ví . Citovat
radim.1008 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 U nás po povodních v 97 a 2001 se neudělalo vůbec nic. Jen se o tom mluví a skutek utek. Hodně sil a pevných nervů všem vytopeným. Vím jaké to je. Citovat
sloters Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Tak u nás už je to OK.V neděli nás preventivně evakuovali ve 2h odpoledne,hrozilo protržení hráze rybníka a pod ním bylo dalších 5 - je to soustava chovných rybníků. Noc jsem strávili u rodičů a včera jsem se už mohli zase vrátit.Naštěstí se nic nestalo... Na TV se už nedívám.Chce se mi blít z těch populistických gest Zemana i Nečase:grr Citovat
Vvitty Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Ale houby, copak píšu jen o zábranách? Píšu, že se dělaly analýzy, kam dát zábrany, a kde se to nechá zatopit, tak aby to mělo hlavu a patu. Vyjadřovalo se k tomu tenkrát spoustu dobře placených odborníků. A kam se to za 11let posunulo? Treba v Praze k pomerne slusne fungujicimu systemu zabran. Jinde jsem se divat nebyl, tak tezko rici.... Citovat
Vvitty Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 tak snad stihnuli aspon neco zachranit Citovat
gronholmm Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Ale houby, copak píšu jen o zábranách? Píšu, že se dělaly analýzy, kam dát zábrany, a kde se to nechá zatopit, tak aby to mělo hlavu a patu. Vyjadřovalo se k tomu tenkrát spoustu dobře placených odborníků. A kam se to za 11let posunulo? Treba v Praze k pomerne slusne fungujicimu systemu zabran. Jinde jsem se divat nebyl, tak tezko rici.... Můžu potvrdit včera jsem byl pomáhat s výstavbou na Hořejším nábřeží a když jsem před tím viděl jak dokážou zábrany udržet vodu třeba na Kampě tak mě přešel pesimismus že to nic nedokáže zastavit... Citovat
Tango C8 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Ty jo, kly:o Víkend před jsem tam byl a teď metr vody a to zrovna u PP probíhá rekonstrukce. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Jejda, Kly Předseda nemá vodu na zápraží? V Brandýse mají jen 2. povodňový stupeň, tudíž neočekávám, že by v Nerátkách byla voda. Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 voda je , bylo evakuovano stare nera a mlekojedy, mam vodu cca 200m od baráku ale jsem vklidu i když vim ze voda vecer ještě stoupne tak k nam se nedostane.potok me neohrozuje a spodni voda je v pohode.tu kontroluju vic ale je dost nizko Citovat
MilanF1 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Vím, že jsi hodně blízko Labe, proto se ptám. V Brandýse začíná voda klesat, viz příloha, více vody by přitéct nemělo. Jedině že by Vltava zvedla vodu v Nerátkách, ale to nedokážu posoudit, neznám profil Labe. Citovat
Mysak_Bob Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Vltava jeste nedosahla kulminace v Melniku, sice odtoky z Orliku klesaji od 3 od rana, ale to se projevi tak zitra. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Mysak_Bob: Tohle vím, v Mělníce voda stoupá. Orlík vypouští méně vody, to máš pravdu, ale na Slapech kohoutky moc nepřiškrtili. Možná jsou Slapy plné a čekají, že bude méně vody, aby také mohli přiškrtit. Citovat
Cyklon Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Chudáci v Zálezlicích - povodí Labe a povodí Vltavy se nemohli dohodnout, komu horký brambor vlastně patří a tak ani po 10 letech nic... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.