koblih69 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 I kdyby to prodejce nanabídnul tak ze zákona můžeš zboží koupené přes internet, po telefonu, nebo mailem do 14-ti dnů vrátit a zatím máš nárok i na vrácení poštovného... Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 V Kelly vracím díly normálně, koupené osobně, a většina distribuček podle mě funguje stejně. Dokonce občas když člověk fakt spěchá, na autě jsou dvě možné varianty něčeho a nejsem si jistý, která tam skutečně bude, prostě vezmu obě, namontuju tu co tam patří a druhou při dalším návštěvě vrátím - ostatně mi to kdysi i řekl sám prodavač, ať to takhle udělám. Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Jojo mě to takhle řekli taky, konec konců i servisy to tak mají u nich statndardně nastavené a opravdu to funguje.... Citovat
chuck11 Odesláno 13. květen 2013 Autor Odesláno 13. květen 2013 co to má společné s daným problémem Peťo:myslim Citovat
badisak Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Chlapi vyjádřím se k tomu sám. Ta kladka byla ode mne, nemám důvod to sem nenapsat, nemám ani jednu negativní referenci a ani nechci, aby k nějaké došlo. Nemám za potřebí prohazovat nějaké kladky v krabičkách.. to fakt ne, proč bych to dělal a ničil si dlouho budované jméno. My obchodníci na to bohužel pohlížíme jen z vrchu, tzn. na krabičku, dovnitř se nedíváme ani to není v naší kapacitě, protože nám pod rukama projde kvanta zboží. Jak jsem již Chuckovi řekl, dnes je to loterie. Výrobce nevyrábí vše, na to dnes už není kapacita, protože každý honí náklady na minimum. Čili co nemá nebo nechce vyrábět, koupí někde jinde a přebalí. Dám pár special příkladů. Velmi časté a to rozvody na Octavii I, at koupíte sadu od SNR nebo INA nebo Ruville nebo Dayco, nebo SKF tak vždy bude napínák Litens a ostatní kladky INA. Když koupíte ložisko Ruville na 99% tam bude FAG a ještě k tomu to bude v krabičce FAG v krabičce Ruville. Jak jsem říkal, nekotrolujeme jaký výrobce je v krabičce, ani to nemůžu dopředu vědět, dokud nemám krabičku v ruce. Chuck to chtěl nahned, dostal nabídku na Dayco, SKF a SNR, ale musel by den počkat, čili aby to mohlo hned ten den odejít, tak jsme posílali INU. A INA tu kladku prostě nevyrábí. Pokud mi někdo nevěří, tak udělám velké gesto a objednám těhlech 10 kladek INA, všechno to vytahám a celý to nafotím a garantuju, že všechny budou Dayco a to vám tak tady vylepím Tot mé vyjádření.. Díky za přečtení.. PS: nabídka na vrácení proběhla z mé strany jako první [upravil dne 13.5.2013 23:10 od badisak] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 badisak : přístup,až budu něco potřebovat tak se ozvu(doufám že se zítra něco nepos.re v autě ) tedy až si vzpomenu [upravil dne 13/5/13 23:17 od Gabriel 307] Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Já v tom teda žádný problém nevidím. Jak jsem napsal, tak by se mi asi úplně nelíbilo kdybych objednal INA a došlo mi Dayco. Ale dobře rozumím tomu, že nejde zkontrolovat všechno a pokud mi dorazí něco co se mi nezdá úplně věrohodné (byť se jedná o spolehlivého obchodníka) tak to prostě vrátím a jedeme dál. A pokud to prodávající nabídnul sám vrácení tak v tom už vůbec nevidím žádný problém. PS: pokud do toho můžu kecat tak než si to posílat sem a tam tak možná udělat nějakej oboustrannej kompromis v ceně aby se přiblížila tomu Dayco a byla oboustranná spokojenost. PS2: u Badisáka už jsem pěkných pár tisíc utratil ( cca 20k ??? ) a u mě má za 1* Citovat
Guest Džůny Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Já se Jardy taky rozhodně zastanu. Za to, že výrobci přebalují navzájem obchodník nemůže. Zrovna u různých kladek je to bohužel vidět asi nejvíc (a upřímně, kvalitou je to všechno stejné). Plus, sám jsem zažil situaci, kdy se kupovala spojka Starline a doslova se spoléhalo na to, že to bude přebalená LUK nebo Valeo, jen za lepší cenu. Tak to dnes prostě chodí. Navíc, pokud nabídl možnost vrácení (o čemž nepochybuji), tak nevidím jediný důvod proč by se to tady vůbec mělo řešit. Mimochodem, moje auto je snad z 50% poskládané z dílů od Badisáka. A rozhodně neplánuji změnu. Edit: Dokonce jsem od něj dostal poštovné zadarmo, když se objevila opravdu nečekaná závada na kterou nebylo moc financí bokem. To jsem snad nikde nikdy nezažil a za takový přístup si zaslouží minimálně potlesk. [upravil dne 14/5/13 01:11 od Džůny] Citovat
GooFy Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 musím souhlasit s příspěvky nademnou a badisaka jen doporučit Citovat
vix Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Jojo, přebaluje se. Je to normální a dokonce i žádoucí. Jinak, jediné, jak z tohoto nebýt paf, je kupovat danou věc osobně - nikoliv zasílatelským způsobem. V případě nouze, lze daný díl prodavači omlátit o hlavu (... platí pro militantnější povahy) U kladky, která váží cca 20 dkg se to dá ještě ustát, nicméně třeba u takového předního spodního ramene na 205/806 ... badisak došel, co se prodejčiny týče z levelu 1 do lvl 2. (zjistil, že něco nefunguje) Až bude dopředu a s jistou mírou určitostí vědět, co mu daný velkoobchod zašle za kombinaci (krabička-výrobce), začne být machrem. Nechť se mu do té doby militatní povahy raději vyhýbají. P.S.: Že nafotíš 10 krabiček zní jako klišé ... Citovat
chuck11 Odesláno 14. květen 2013 Autor Odesláno 14. květen 2013 Jak jsem psal dříve s prodejcem jsem byl vždy spokojen x objednávek za několik tisíc (až na řešený problém-dříve jsem to nesledoval) a nerad bych ho tady neprávem očerňoval,proto jsem mu psal i SZ,že tady daný problém řešíme ať se i vyjádří. Posílat zpět to kvůli malé ceně nemnělo smysl,ano mohl jsem to udělat a badisak by platil jak moje poštovné tak i zpáteční což je už 300 Kč a to ze serióznosti k němu nechci dělat,když my už několikrát pomohl. koblih69--Taky jsem myslel,že jako kvalitní prodejce nabídne nějaký kompromis nebo nějaké vyrovnání,to se ale nestalo.Proto u mně v tomhle jako prodejce zklamal:nevim Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Jak jsem psal dříve s prodejcem jsem byl vždy spokojen x objednávek za několik tisíc ... OT: ještě jsi mi neodpověděl na moji otázku Citovat
Gabriel 307 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 \"Posílat zpět to kvůli malé ceně nemnělo smysl,ano mohl jsem to udělat a badisak by platil jak moje poštovné tak i zpáteční což je už 300 Kč a to ze serióznosti k němu nechci dělat,když my už několikrát pomohl.\" prodejce udělal pro tvojí spokojenost maximum tak nechápu že tě zklamal :myslim Citovat
chuck11 Odesláno 14. květen 2013 Autor Odesláno 14. květen 2013 Gabriel 307 --přečti si můj poslední příspěvek,část kterou jsem odpovídal koblížkovy a pochopíš Citovat
Gabriel 307 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 chuck11 : to jsem viděl ale nechápu proč by prodejce měl nabízet kompenzaci,když by ti vrátil peníze jakou kompenzaci by sis představoval,že by ti poslal nějaké peníze(část ceny za náhradní díl)? chápal bych kdyby ti nabídl nějakou slevu na další nákup dílů ale sorry za OT to jde mimo mě (třeba to blbě chápu) [upravil dne 14/5/13 23:40 od Gabriel 307] Citovat
Dančák Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Je to normální, vím to od kámoše co také prodává díly, mě se to zatím nestalo, ale říkal mi o pár případech, třeba brzdách, objednáno Brembo, krabice Brembo, ale uvnitř kotouče jiné značky.....v tomto případě totiž Brembo ručí za kvalitu takže je to jakoby to samé, jen vyražená jiná značka. Jinak s Badisakem vždy max. spokojenost a to už jsem měl u něj já i kámoš nespočet obejdnávek všeho, za toto on nemůže, dělá to tak výrobce;) Citovat
oddie Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Kompenzaci čeho přesně si představuješ? Toho, že jeden výrobce něco překupuje a přebaluje do své krabičky? Když se ti to nelíbí, tak to máš vrátit a koupit si něco jiného, ale žádnou jinou kompenzaci tedy nikde nevidím. Citovat
Sagic Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Taky jsem tu kompenzaci nepobral a vůbec nevím, proč sem nějaký kompenzace taháš. Ptal ses původně, zda je ta záměna normální, bylo ti několika lidmi odpovězeno, že ano. Docela by mě zajímalo, zda bys stejně řešil kdybys objednal Dayco a dostal INU za víc pěněz, zda bys o tom informoval prodejce, že se \"možná\" seknul a vlastně se \"možná okradl\" a nabídl mu zaslání zboží zpět nebo doplacení rozdílu.. Leda hovno, že? Jinak nevím, jak jsi přišel na to, že Dayco je horší než INA. A taky ti každý, kdo někdy vyráběl ND řekne, že se kvalita liší kus od kusu takže je to i o štěstí jaký kus zrovna chytneš (kterej magor se jak vyspal na svou směnu) a není to jen o značce. Badisák jasně napsal, že ti nabídl výměnu, na tu jsi nepřistoupil tak co pořád řešíš? Chtěl bys Dayco zabalený origo jako INA za cenu Dayca zabalenýho origo jako Dayco - to chápu, ale pochop, že badisák by to musel zadotovat ze svýho, proto je běžné poslat zpátky Dayco zabalený jako INA a Badisák to vrátí svému dodavateli. Citovat
badisak Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Moc nestíhám, dělám už skoro nonstop, takže se nemůžu moc vyjadřovat, protože mi na to nezbývá čas. Chucku pošli mi tvůj návrh kompenzace, to si bohužel DOSUD neudělal, nabídl jsem ti vrácení a poté už si se k tomu neozval a založil toto vlákno. Alespon díky tomu vláknu pro příště budou někteří lidé vědět jak to s výrobcema dnes funguje. Jen pro info, INA jako každý rok upravovala v dubnu ceníky a letos zdražovala, ale jelikož jsem nestihl přenačíst své interní ceníky, poslal jsem to za starou cenu a to takřka za hubičku. Aby si někdo nemyslel, jak se kdovíjak na tom pakuju, tak můj zisk na té rolně byl nyní 69 Kč hrubého (zdůraznuji hrubého, protože z toho zaplatím DPH - 12 Kč, z toho dalších 8 Kč dan z příjmu a dalších 12 Kč na pojištěních - AT ŽIJE ČESKÝ STÁT A JEHO DANĚ APOD, KTERÝ SE NA VŠECHNY KDYŽ HO PAK BUDOU NĚKDY POTŘEBOVAT VY**RE NA DŮCHODU, KDYŽ MU CELEJ ŽIVOT SYPEME). Ani nemluvím že dopravu zákazníkům dotuju každý balík 20 Kč, protože dobírkový balík za 130 Kč co posílám platím 150 Kč, o času a spotřebáku ani nemluvě. Takže z toho nemám ani na jedno pivko Napiš mi tedy tvůj návrh kompenzace.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.