chuck11 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Je normální,že Vám prodejce dílů zašle daný díl,ale od jiného výrobce než jste chtěli,ale v krabičce výrobce co jste požadovaly Samozřejmně za cenu toho dražího,který mněl dojít. Objednal jsem si kladku za cca 800,-Kč značky INA,byly my nabízené i jiné značky např.Dayco za cca 55O,-Kč atd.,ale rozhodl jsem se pro tu INA. Díl došel s fakturou i cenou kladky INA.Rozbalím \"krabičku INA\" a v ní je světe div se kladka značky Dayco. Tak píšu prodejci,kde se stala chyba,nacož my bylo odpovězeno že kladky zaměněné nejsou. Došla krabička INA že? Je zcela běžná věc, že výrobci mezi sebou přebalují, jednou najdeš v INĚ DAYCO, JEDNOU V DAYCO INA, JEDNOU V SKF SNR atd atd. Takto to bohužel funguje u výrobců. Co vy nato:myslim Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Nebo třeba jako dnes já - mám kompletní sadu spojky LUK a lamela je tam VALEO Citovat
maNkovic Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Tak ja zatial ked kupujem diely stále mi príde krabica aj diel označený jedným výrobcom jedine raz ked som kupoval známemu ložisko Starline tak tam bol sáčok z ložiskom a na sáčku SKF . Inak ked objednávam diely na podvozok tak Meyle a do motora sa pokúšam podla toho čo sa tam montovalo orginál Bosch/Valeo a zatial som nemal problém . Citovat
MilanF1 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 S takovou argumentací bych se nespokojil. Třeba u Starline nic zvláštního (tam si můžeš jen polepšit), ale když objednáš INU, měla by přijít. To jako, že si objednám Meyle HD - záměrně HD - a přijde mi FEBI? Samozřejmě rozdíl v ceně výrazný ... tohle jsou podle mě nekalé praktiky. :myslim Citovat
LORD_mapiv Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 ještě bych chápal, kdyby to bylo v nějaké sadě, ale takhle jednotlivě je to na pováženou.. normálně kupuju rozvodovou sadu od contitechu kde kladky jsou INA, pumpa Ruville, a řemen mají svůj (toto je pochopitelné contitech nevarábí ani kladky ani pumpy), ale toto je docela moc.. Citovat
lukaro Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Svině.....a jen tak mezi námi, kde jsi to kupoval? Aby i ostatní byli obezřetní.... Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Pokud bych objednal INA, SKF nebo SNR pak bych trval na INA, SKF nebo SNR. Dayco kladky nevyrábí, takže když bych objednal Dayco nejspíš mi příjde INA nebo SKF a to bych považoval za normální. Nikdo asi neočekává, že třeba v rozvodové sadě Contitech nebo Gates budou kladky těchto firem, ale bude tam opět nejspíš INA či SKF. Jinými slovy myslím, že tak jak ti to dodali je to špatně. Obráceně by to bylo OK. Citovat
chuck11 Odesláno 13. květen 2013 Autor Odesláno 13. květen 2013 Já se také nespokojil,ale bylo my to znovu zopakováno,že to tak prostě funguje.Pokud chci ať díl vrátím.To se mi vzhledem k malé ceně a dalšímu poštovnému moc neoplatí PS.je to napínací kladka(dynamický napínák-a ten Dayco asi vyrábí,když je to na ní vyražené) S prodejcem jsem byl prozatím vždy spokojen a nerad bych ho tady očernil. [upravil dne 13.5.2013 18:10 od chuck11] Citovat
MilanF1 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Tudíž na to sázejí, že to kupující nebude vracet ... dobrej business. Citovat
odee Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Jakýmu dalšímu poštovnýmu? Prodejce Ti zaslal za cenu dražšího dílu díl levnější, tím pádem máš na vrácení nárok a jakýkoli stím spojený poplatky Ti musí uhradit oni! Každou chvíli máme na obchodě člověka, kterej nám naprosto neoprávněně vyhrožuje ČOIkou a když je normální člověk (jako Ty) v právu, tak drží hubu, to je nejlepší! Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Pokud bych objednal INA, SKF nebo SNR pak bych trval na INA, SKF nebo SNR. Dayco kladky nevyrábí, takže když bych objednal Dayco nejspíš mi příjde INA nebo SKF a to bych považoval za normální. Nikdo asi neočekává, že třeba v rozvodové sadě Contitech nebo Gates budou kladky těchto firem, ale bude tam opět nejspíš INA či SKF. Jinými slovy myslím, že tak jak ti to dodali je to špatně. Obráceně by to bylo OK. Ses si jistej ze DAYCO nevyrabi kladky?? Ja jenom ze v praci prodavame Dayco kladky a vzdycky na te kladce je napis DAYCO ja kupoval automatickej napinak na S16ku od DAYCO a tez tam byl napis :-) Citovat
GhostBoxer Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Vůbec by to nebylo OK. Pokud firma dodává cokoliv jiného, má to dát předem vědět a vyžádat si souhlas. Od toho mají od nás kontaktní údaje. A pokud dodají lepší dražší díl, třeba za cenu levnějšího, budiž jim to ke cti a ještě budou mít dobrou reklamu. V dnešní době neomezené volání za pár stovek, takže nezavolání je pouze o lenosti daného pracovníka. A v tomto případě jde jasně o podvod. Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Ano myslím si to, ale je možné, že pokročili a už si to nechávají brandovat, dřéve jen \"krabičkovali\". Pokud by začali vyrábět sami tak by to byl dost podstatný signál k tomu \"nebrat\". [upravil dne 13/5/13 18:05 od koblih69] Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Ale abych napsal moji zkusenost tak jsem v kelly koupil Kladku SKF za cca 700Kč rozbalim a tam kladka nejakej vyrobce NTC tusim,sel jsem zpet omlouvaly se ze je to nejakej spatnej prebal nebo co typek prinesl jinou kladku SKF a tam uz byla opravdu kladka SKF Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 NTN je poměrně kvalitní výrobce ložisek, myslím, že dneska patří se SNR pod jednu firmu... Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 tak aspon vim ze to je docela kvalita ale to nemeni nic na tom ze to bylo v krabicce SKF asi za jine penize nez bych koupil treba krabicku SNR :-) Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Je. Část sortimentu vyrábí sami, část berou od jiného výrobce a dají do své krabičky, a naopak. Občas je to trochu loterie. Citovat
Sagic Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Viděl bych to asi stejně jako Oddie, dnes je prostě trend takový, že nakoupím klidně i od konkurence za nízkou cenu, potisknu svým logem (v lepším případě), zabalím do své krabice a prodám dráž. Znám to z vlastní zkušenosti, že to tak chodí. Nevinil bych z toho prodejce, spíše je to vychcanost výrobců jak navýšit vlastní marže. Prodejce ti nabídl, že zboží můžeš vrátit, takže asi tak.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.