Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Po přečtení ,prosím, nezvracet!!!

Recommended Posts

Odesláno

No budíž...auto stejně nikomu nepůjčuji, jen mimořádné vyjímky ale to už také zatrhnu. Jen by mě zajímalo jak tohle chtějí řešit s autopůjčovnama nebo ze servisu náhradními vozidly.

Odesláno

odsere to majitel,tudíž autopůjčovna nebo servis. V tom článku to odnesl importér Hyundaie.

Odesláno

Takže by podle tohoto ko..tského vyádření teoreticky mohli firmu \"čondajk\" žalovat i pozůstalí po tom druhém novináři, který svým vlastním protiprávním jednáním zabil jak spolujezdce, tak sám sebe??? Super...:bojim tak tady už se opravdu všechno staví na hlavu... ještě jedna úvaha...neřeší právě takovéhle nároky PR??? Když mám povinné ručení a způsobím nehodu, tak přece sem pojištěnej na škody na majetku i škody na zdraví, což by mělo pokrýt případné odškodné, nebo se pletu??? Nejsem pojišťovák, tak netuším jestli nepíšu nesmysl, ale je to logické, ne?:myslim

Odesláno

Když něco postavit na hlavu, tak pořádně. Už to tu máme: Škody nezpůsobují lidé, ale auta. Přestupky nedělaj lidé, ale auta. Nezabíjejí lidé, ale zbraně. Kam až tohle doroste???? Nakonec nikdo nebude vůbec odpovědný za své činy, jen za své věci. To je hnůj!!!

Odesláno
No budíž...auto stejně nikomu nepůjčuji, jen mimořádné vyjímky ale to už také zatrhnu. Jen by mě zajímalo jak tohle chtějí řešit s autopůjčovnama nebo ze servisu náhradními vozidly.

Naprosto trefná poznámka...asi budeš při půjčení vozu podepisovat lejstro, že za jakoukoli škodu/ujmu na zdraví, atd. kterou s vozem v době zapůjčení způsobíš, odpovídáš výhradně Ty. Otázka je, co bude, když se Ty zabiješ, způsobíš nějakou škodu a nebudeš mít nikoho, na kom by se to dalo vymáhat...

Odesláno

Po přečtení celého článku jsem dospěl k závěru, že buď se jedná o špatný vtip a nebo už je to opravdu Kocourkov!! Jak uvedl Vrchní soud v novém verdiktu z listopadu 2012 uvedl, že sice bylo dotčeno právo žalobců na soukromí (konkrétně právo na rodinný život), avšak současně poukázal na skutečnost, že provozovatel vozu není původcem neoprávněného zásahu, neboť nebylo prokázáno, že by se dopustil protiprávního jednání. Nebyl tedy splněn jeden z předpokladů odpovědnosti za neoprávněný zásah, o němž hovořil Nejvyšší soud.

Samozřejmě, že provozovatel je zodpovědní za své vozidlo, ale za to, že vozidlo splňuje veškerá podmínky a náležitosti z toho vyplývající z daného zákona!!! Takže pokud je vozidlo v dobrém technickém stavu a řidič způsobí nehodu = škodu, tak je to plně na bedrech řidiče, jelikož je to on, kdo porušil zákon a né provozovatel. Takže z toho plyne, nepůjčovat auto a odkázat toho, kdo chce půjčit auto, ať mu jej půjčí vrchní soudce, když takto rozhodl!!!

Odesláno

dceři asi seberu auto, já to platit nebudu, radši sedám na vojnu..............

no sranda to není, budu sní muset sepsat smlouvu.:grr

Odesláno

Auto půjčuji běžně, nemám s tím problém. Navíc v doma máme dvě auta, Peugeot je napsaný na mě a Mazdička na Martinu. Jezdíme podle situace, jak nám to vyhovuje. Nic na tom měnit nehodlám :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...