Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

shiro: zeptej se na úřadě, tam ti vysvětlí nejlíp - a hlavně se podle toho můžeš řídit - tady si můžeme říkat co chceme, není to nic platné

PS: zadarmo bývá nejdražší. Dej tam normální pneu a nešpekuluj.

[upravil dne 24.4.2013 09:48 od P607Olda]

Odesláno

Vsak uz som kupil 195/65 R15 nove. Lebo ked sa to riesi takto hlupo a s neistym vysledkom, tak sa do toho pustat nejdem.

Este tu mam jednu zahadu.

Mame vo firme dva Peugeot Partnery, rovnaky rocnik, akurat jeden je diesel, druhy benzin. Je mozne, ze vyrobca na ne da rozdielne gumy? Benzinak ma 205/65 (alebo 60, niesom si isty) a diesel 195/65. Alebo nam ho v pneuservise zle prezuli?

Odesláno

shiro: tak se koukni do velkého TP, budeš si 100% jist, co tam mají ta auta mít. Pak spekuluj nad tím, zda to špatně přezuli ...

Odesláno

Viem, len sa mi nezda, ze ked sa lisia len motorom, tak tam daju ine gumy. Cisto zo zvedavosti som chcel vediet :-)

Velky technicak neuvidim, lebo je 250km inde na centrale firmy.

Odesláno

Nechápu, co nechápeš na tom, že stejná auta s jiným motorem mají zapsané jiné pneu??? Třeba to bude tím, že mají jinou váhu, jinou rychlost a tím pádem i jiné požadavky na výkonost pneu.;)

Odesláno

Napriklad sa m nezda, ze by rozdiel vahy dielsu vs. benzin motoru bol az tak obrovsky, ze to pneumatiky zrazu neunesu, alebo nieo podobne. Ano, diesel je tazsi, lebo su tam vasie tlaky, ale zase to vsetko robia vacsinou z hlinika, takze velky vahovy rozdiel by tam byt nemal....

Ale ked je to inac, tak sa nebudem hadat, vyrobcovia maju na to urcite nejake dovody, ktore zistili meranim.

Odesláno

Taky řeším problém s disky - viz tady.

Co byste dělali vy? Mně se s tím nechce otravovat, ale zas internet je plnej někoho, dko zná někoho, který má známého, kterému pojišťovna krátila plnění kvůli špatnému rozměru kol...:myslim

Odesláno

Problém s koly versus pojistka jsem řešil 2x přesto si myslím, že pokud bude jiné jen ET tak problém není. Jiná věc je mechanická stránka, ale to je jiná pohádka...

Odesláno

Já mám rozměr stejný jen se liší hmotnostní index a s pojištovnou bez problémů tedy až na amortizaci.V prosinci jsem přišel o pravé přední zrcátko cena v Peugeotu i s lakovanou krytkou 5450 kč a první co zajímalo likvidátorku bylo pneu,fotila si rozměr pneu,značku zimního pneu,běhoun a měřila hloubku dezénu.Jen tak mezi řečí jsem se zeptal co by se dělo pokud bych tam měl místo 175/65 14 175/70 14 tak mi řekla že by jsem nedostal nic.Naštěstí neřešili nebo přehledli hmot.index a za měsíc jsem dostal 2900 :( Od té doby chci mít na autě co mám psáno v TP

Odesláno

Na J6/15 mám napsaný 195/65, na J6,5/15 mám napsaný 205/60. Mám nasazený 205/60/15 na J6. Na STK v poho a pro J6 jsou schválený výrobcem pneu. 195/65 a 205/60 jsou si obvodem blíže, než 205/65. I když se jedná řádově o procenta.

Odesláno

Maník co mně omet měl Českou pojištovnu ale z pojištovny absolutně vstřícný jednání.Po vyplacení mi volali ohledně spokojenosti tak jsem jim hned vyčet amortizaci a prý mi zhodnotili auto:myslim no bejt to větší škoda (plechy a pod.) tak se s nima soudím.Koupil jsem zrcátko v Kelly za 536 kč a po měsíci scháněl po vrakáčích origo.Neorigo se klepalo,při vyšší rychlosti sklápělo no prostě hrůza.Takže jsem plus mínus projetá nafta,vlastní práce na svejch.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...