Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute,

Nikde na nete neviem najst poriadnu odpoved, tak sa skusim opytat tuna :-)

1. Mam Peugeot 307 hatchback, r.v.2001 s obycajnymi plechovymi diskami, na ktorych su gumy 195/65 R15

Je mozne tieto gumy nahradit rozmerom 205/65 R15 ? Sadne to na ten disk?

Ake su nevyhody? Odchylka na tachometri sa prejavi len ked menim R-kovy rozmer, napr. R15 za R18, nie?

2. Vedia mi na dopravnom inspektorate na pockanie dopisat do technicaku iny rozmer gum? Plati sa za to nieco?

Odesláno

včera na STK: měl jsem tam 205 zimní a mám mít 215 technik říkal ,, vím sedí lépe na sněhu, ale chce to dopsat\" na dotaz jak to udělat, tak jednoduše koupit nové disky s certifikátem a nechat dopsat, v létě jezdím na 215 a mám klid

Odesláno

shiro: Aby nekecal tachometr, pak dát 205/60 R15, aby byl zachován obvod kola. Na tu dvojku ti jednoznačně odpověděl wojtěch ...

Odesláno
Caute,

Nikde na nete neviem najst poriadnu odpoved, tak sa skusim opytat tuna :-)

1. Mam Peugeot 307 hatchback, r.v.2001 s obycajnymi plechovymi diskami, na ktorych su gumy 195/65 R15

Je mozne tieto gumy nahradit rozmerom 205/65 R15 ? Sadne to na ten disk?

Ake su nevyhody? Odchylka na tachometri sa prejavi len ked menim R-kovy rozmer, napr. R15 za R18, nie?

2. Vedia mi na dopravnom inspektorate na pockanie dopisat do technicaku iny rozmer gum? Plati sa za to nieco?

Zaměnitelné za 195/65 R15 jsou 205/60 R15. \"Výška\" (index) 65 je příliš velká auto nebude sedět dobře bude se v zatáčkách \"odvalovat\" samozřejmě, že díky nestejnému obvodu nebude správně ukazovat tachometr a pod. Nicméně na původní plecháš obojí obout půjde. Jeslti to nebude druhnout nevím, ale vzhledem ke špatným vlastnostem a vyšší ceně to nemá smysl.

Do TP ti to nezapíšou. Leda nějakým podfukem, protože je to nevhodný rozměr.

Odesláno

Diky vsetkym za info :-)

A 205/60 R15 zapisu, ked pises ze je to vhodny rozmer? Alebo nezapisu vobec nic, nikdy?

Lebo mam moznost mat tie 205-ky zadarmo. Len som si teraz nie isty ci su 60 alebo 65...

[Edited on 23/4/13 17:56 by shiro]

Odesláno

No počkej a na základě čeho myslíš, že by ti to měli zapsat? Potřebuješ potvrzení z Peugeotu nebo typový list třeba ke kolům s vyznačeným tímhle rozměrem pneu. Bez toho to nemusíš ani zkoušet. V Peugeotu ti to nedají, a T.L. ke kolům tě bude něco stát ...

Odesláno
:xvul Proč by peugeot nedal potvrzení? Jedině mu napíšou jaké jsou povolené rozměry pneu u daného modelu. Kolega v práci si chtěl nechat zapsat kola na Subaru, protože měl sadu 14\" a neměl je zapsané v TP. Tak napsal do Subaru a ti mu poslali papír kde měl od 14-17\" asi 15 druhů rozměrů pneu i s rozměry disků
Odesláno
:xvul Proč by peugeot nedal potvrzení? Jedině mu napíšou jaké jsou povolené rozměry pneu u daného modelu. Kolega v práci si chtěl nechat zapsat kola na Subaru, protože měl sadu 14\" a neměl je zapsané v TP. Tak napsal do Subaru a ti mu poslali papír kde měl od 14-17\" asi 15 druhů rozměrů pneu i s rozměry disků

Pokud je to schválený rozměr pro dané auto a daný motor tak ano, ale pokud ne nedostane nic ;)

Odesláno

Mám také jeden dotaz ve velkém TP mám zapsány rozměry 175/65 R14 90T jedná se o Peugeot Partner 2.0 HDI r.v 2001 minulý týden jsem koupil nové pneu stejného rozměru ale 82T nevím z jakého důvodu mám mít pneu s větší zátěží ale řeším zapsání alternativního pneu.Ptal jsem se v Peugeotu a bylo mi řečeno že tam musím mít to co je v TP a jiná možnost ani alternativa není přitom kolega má stejné auto i motor a má psané obyč pneu.Porádíte co stím?

Odesláno
Mám také jeden dotaz ve velkém TP mám zapsány rozměry 175/65 R14 90T jedná se o Peugeot Partner 2.0 HDI r.v 2001 minulý týden jsem koupil nové pneu stejného rozměru ale 82T nevím z jakého důvodu mám mít pneu s větší zátěží ale řeším zapsání alternativního pneu.Ptal jsem se v Peugeotu a bylo mi řečeno že tam musím mít to co je v TP a jiná možnost ani alternativa není přitom kolega má stejné auto i motor a má psané obyč pneu.Porádíte co stím?

Má kolega opravdu stejná auto? Stejnou užitnou hmotnost, stejný motor a pod. ?

Odesláno

Má psané 84T stejný motor stejný obsah i kw jen rok 2002 a tažné má na menší zátěž než já.Jinak 5 míst 5 dveří z toho dvoje šoupačky prostě stejný jen stou užitnou hmotností si nejsem jistej :myslim

Odesláno

Hmm, a experti co si kadejako tuninguju auta to riesia ako? Tam maju tiez hodene kadejake kolesa, dobreze im to netrci z blatnikov :-)

Aky logicky dovod ma obmedzovat pneumatiky motorom auta - vid prispevok od koblih69 ?

Ked je tu uz rec o hmotnostnom indexe, tak sa chcem opytat, ci to rovnako plati aj v pripade rychlostneho indexu? V TP mam T-ckovy a nove gumy som kupil s H-ckovym.

Dufam ze ma nik nebude buzerovat pri kontrole, ze mam kolesa na 210km/h miesto 190, lebo im uz fakt asi zo jednu dam po pysku.

Odesláno

Většinou jsou to spíš \"experti\" :D neřeší to a jezdí až jendou dojedou ...

Jaký je důvod u různých motorů omezovat pneu? Třeba aby si někdo na 1,4 nedal 225 pneu. Nebo u těžkého motoru nízký váhový index...

Buzerovat tě bude někdo pokud použiješ nižší váhový nebo rychlostní index než je předepsané.

Odesláno

Tuningové blázny nemůžeš brát na zřetel, ti na auto dají cokoliv, jenom, aby to dobře vypadalo a co je v TP neřeší.

Subaru není Peugeot, už tu proběhlo, že pug nevystaví potvrzení na rozměr, který není v servise boxu (při prvním prodeji). Ač poslední dobou sk pug je ochoten vypsat různé rozměry, ale v závislosti na modelu a motorizaci (nemusíš si vůbec pomoci).

Pokud se na vůz nedával rozměr 205/60, těžko jej někde získáš, neočekávám, že by bylo možné získat rozměr 205/65, protože to není alternativa.

Samozřejmě na auto si můžeš dát cokoliv, ale problém můžeš mít na třech místech: Při kontrole orgánů na pozemní komunikaci (ti si toho nemusí všimnout, pokud to není očividné), pak na STK (technik si toho musí všimnout, však to kontroluje, ale mohl by jít podplatit), nejhorší to je v případě nehody, protože pojišťovny rády hledají kličky, jak se vyhnout plnění a pneumatiky jsou jedním z motivů pro neplnění.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...