Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes při výměně mě tak napadlo,jakou máte i ostatní spotřebu oleje u autobusů. Když jsem dělal olej minule,celkem jsem koupil 6lt ,aby bylo i pro případné dolití.

Takže suma sumárum v litrovce zustalo necelé 2deci a z motoru vypuštěno včetně vylitého filtru asi 4,6lt,takže na cca 16000km spotřebováno 1,2lt,tak si myslím,že jsem asi v normě.

Odesláno

Poprvé jsem měnil olej asi po 13000 km, to jsem měl ještě FAP a olej malinko přibyl, teď jsem měnil po 10000 km, FAP už nemám a ubylo mi maximálně 0,5 litru, po výměně bylo na měrce lehce nad půlkou, před výměnou přesně v půlce mezi ryskami.

Odesláno

Pokud Ti neproběhne regenerace dokonce,tak se zbytky nafty dostávají do oleje a tím pádem přibývá,proto se může zdát,že neubývá a je stále v poho. Ale každý motor je knstruovaný tak,že si nějaké množství oleje zpápne,takže snad ani nemůže být motor který by spotřebu oleje neměl.

Jen tak mimo švagr měl u Cordoby Sdi kdysi v návodu psáno až 0,8lt na 1000km.

Odesláno

To,že si nějaký olej spápne to je pravda,ale třeba u xantie 2,0hdi naleju plnou syntetiku k horní rysce a po 20.000km vypouštím a jsem akorát na spodní rysce.Podotýkám,že má naběháno 230 000km a to nevím jestli to někdo nestočil když jsem to před 6ti lety kupoval se 125 00km.U 807 jsem dělal 1.výměnu a taky jsem byl nad spodní ryskou.

Odesláno

U mňa to tiež vypadá na nulovú spotrebu oleja, 306 mi žrala tuším cca 0,5l/15 000 km, ale aj to som mal prasknutú vaňu a trošku cez ňu slzilo, takže ten pol liter šiel určite von a nie do valcov.

• O 1 rok později...
Odesláno

Spotřeba oleje u mého autobusu 2.2 HDi:

po výměně oleje na horní rysku a po 10 000km olej v půlce mezi ryskami. Takže pohoda. olej TOTAL Q9000 5w 40

Z důvodu dobrého mazání a ochrany turba přecházím na systém výměny oleje: Po 5000km olej ven a po dalších 5000km olej i s filtrama. Za těch 850kč za 5l TOTALu se mi to vyplatí.

Odesláno

Výměna oleje po 5 tis. je extrém se kterým jsem se nesetkal. Jednak teda bežně koupíš tenhle olej pod. 600,- a jednak nemám rád výměny oleje bez výměny filtru. Myslím, že opravdové minimum je 10 tis. Ano ničemu tím neškodíš, ale opravdu nechápu proč to děláš :myslim

Odesláno

Notabene viděl jsem pár motorů jezdit na tyhle intervaly a po 300 000km furt ty motory jeli jako kráva a z klikového prostoru se dalo jíst. ;)

Jak se říká: intervaly nastavené výrobcem olej vydrží, ale motor ne. :D

[upravil dne 17/5/14 11:04 od LebedaXM]

Odesláno

Já po pravdě nikdy neviděl žádný HDI motor, který by jezdil na tyhle intervaly, zmám jen poměrně málo lidí, kteří mění po 10 tis.. Samozřejmě pokud těch 5 tis. najedeš za 2 roky je to něco jiného. Tyhle motory s kvalitním olejem klidně s intervalem 20 tis. Já měním po 15 tis.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...