Přejít na obsah

LebedaXM

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

Věci klubové

  • Rok výroby
    2002

Profilové informace

  • Město
    Praha 7
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

LebedaXM's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. LebedaXM

    807 spotreba

    Zdar lidi... tak po odstranění autopollution faulty výměnou turba průměrná spotřeba 6,1l na 100km.. FAP stále aktivní a v dobré kondici. Když se crcám po Praze tak samozřejmě spotřeba kolem 10l na 100km. ale mimo město na dlouhých trasách kolem 5,5l na 100km. Regenerace FAPu nastává kolem 900km. Nejezdím nijak na spotřebu a občas protáhnu motor aby se mi nezaprasila regulace a vymetli saze...
  2. Zdravím pánové, tak snad autopollutionový příběh končí šťastným koncem.. Po dalším laborování to dospělo do fáze kdy se vymotovalo znova turbo a poslalo na repas... tam zjistili a zavolali cenu 21 000kč za repas. Tak jsem si rovnou řekl že takhle ne a můj mechanik sehnal fungl nového Garetta za 25 000kč a vrazil ho tam... a najednou je KLID.... Všechno souvisí se vším a já mám konečně po půl roce klid. Samozřejmě že hlavní závada byla v regulaci turba, byla přidřená a místama se zasekávala, což způsobovalo zmíněné trable...
  3. Pokračujeme v autopollutionovém příběhu: Takže po výměně vákuové pumpy opět nouzový režim... Je fakt, že podtlaky drží, manometr nekolísá... Stále se vrací jedna chyba a to: nelze zjistit minimální stav aditiva. Takže došlo k oblbnutí ŘJ malým odporem dle Jumepova návodu. Jenže to nezabralo, asi ten sráč myslí že v jistou chvíli bych mohl začudit děckám pod rypák tak přechytralý počítač mě pro jistotu zabrání ve vypouštění sazí. Mno tak zbývá posledních pár možností: zapojí se do práce člověk znalý elektrických schemat v citronech neb už dle moudrých hlav bude chyba v kabeláži. Když ani to nezabere a chyba nebude v kabeláži tak pak už jedině vykuchání FAPu a oblbnutí ŘJ. Ale nad tím stále váhám.. Poslední možnost je, že ten krám prodám a francouz už mi nesmí do baráku. Koupím si starýho mergla s dvoulitrovým naftákem a celá ekologie mi může políbit prdel. Ale uvidíme... třeba autobus dostane rozum a bude sloužit mě a né já jemu. PS: ještě dnes došlo k výměně mot. oleje po 5000km. a udělal jsem jen dobře. Takovej černej hnus neumělo udělat ani staré XMo. Je evidentně vidět, že se debilové v rajchu striktně drželi servisních intervalů výrobce.
  4. áha... pardon...já zapoměl napsat že měněn byl i swirll.
  5. Malý autopollutionový příběh na C8 2.2hdi 94 kw Začalo to v lednu po koupi autobusu. Odjíždím na plný knedlik od pumpy a najednou \"píííp....polib si prdel debile, máš vysokej tlak turba a já tě chci nasrat\" \" Nastala podtlaková zkouška a výměna podtlakového vedení.....jedu 90kmh 2000otm...\"pííííp...zase si polib\" Další návrat do servisu a došlo k zaměření na elmag.ventily...... opět jízda...\"píííp....už mě nebavíš\" Pak došlo k přerušení náštěv servisu a ježdění s motorem ve vysokých otáčkách (3000otm a výše )kde byl klid..\"já ti dám ty hajzle že si ze mě budeš dělat prdel!!\" Pak se objevily peníze a čas na další pokusy a od začátku května mám na střídačku auto já nebo mechanik... Zase důkladná kontrola podtlaků, egru, kombinatorika s čidlama a hadičkama...cesta domů...\"pííííp...cháchá blbečku na mě si nepřijdeš, já jsem HDi a né nějaká neekologická šunka\" Takže návrat na hever a vzteky rudý mechanik vykutal turbo, rozložil, vypucoval, vyleštil a za nepublikovatelných nadávek naoperoval zpět......štastná jízda domu a 5km od servisu...\"píííííííííp..... zase jsem tě přechcal, turbo to není, hrajeme si dál\" takže druhý den následoval návrat na hevery a začalo bádání na novo... jenže Hdi netušilo, že bojová skupina se zaťala, dala hlavy dohromady a zaměřila se na vakuovou pumpu, natáhla se do kabiny hadice s podtlakovým manometrem, připojená diagnostika a tradá na testovací kopec. Zařazená trojka, 1400otm, plný plyn, podtlak v normálu a najednou u 2100otm. podtlak poklesl a hned...pííííp a dvě chyby.. vysoký tlak turba a nekomunikace čidla tlaku turba... a podtlak se už nezvedl... Takže po dohodě s mechanikem byla dnešní anabáze ukončena a v úterý následuje další pokus... tentokrát výměna vákuové pumpy... PS: dnešní cesta od mechanika kdy po jeho radě točím motor od 2500 a výše se Hodně Drahá Investice nevzpouzela na dálnici pěkně 120 na 4ku a jen si ševelil.
  6. LebedaXM

    Spotřeba oleje u 2,2Hdi

    Pro mě je měnit olej po 15 000km zvěrstvo a utrpení motoru...
  7. LebedaXM

    Spotřeba oleje u 2,2Hdi

    Notabene viděl jsem pár motorů jezdit na tyhle intervaly a po 300 000km furt ty motory jeli jako kráva a z klikového prostoru se dalo jíst. Jak se říká: intervaly nastavené výrobcem olej vydrží, ale motor ne. [upravil dne 17/5/14 11:04 od LebedaXM]
  8. LebedaXM

    Spotřeba oleje u 2,2Hdi

    odpověd je velmi jednoduchá: Nemám rád v oleji naftu a nemám rád vyžraná těsnění a gufera.
  9. LebedaXM

    Spotřeba oleje u 2,2Hdi

    Spotřeba oleje u mého autobusu 2.2 HDi: po výměně oleje na horní rysku a po 10 000km olej v půlce mezi ryskami. Takže pohoda. olej TOTAL Q9000 5w 40 Z důvodu dobrého mazání a ochrany turba přecházím na systém výměny oleje: Po 5000km olej ven a po dalších 5000km olej i s filtrama. Za těch 850kč za 5l TOTALu se mi to vyplatí.
  10. LebedaXM

    807 spotreba

    přihodím trošku do tématu spotřeba. C8 2.2hdi FAP aktivní Při koupi v rajchu palubák ukazoval 10l průměr. Po uvedení do provozu a ujetí prvních 10 000km od ledna do května jsem spotřebu dokázal srazit na 8.0l na 100km. Docílil jsem toho pouze jediným způsobem který mě naučilo už XMo 2.1TD a to prostě tak že nepoužívám brzdy, ale brzdím motorem kdy podřazuji až na 2 rychlostní stupeň. Na dálnici lítám kolem 110kmh a při 130kmh už to do motoru teče jak když spláchnu hajzl. Udělal jsem pár cest Praha- Hradec Králové a to jak po dálnici tak po i po staré a vyšla mi příznivější spotřeba po staré cestě než po dálnici. Nechápu to. U XM 2.1TD jsem měl průměr 5l na 100km což je u téhle těžké neaerodynamické krávy říše snů... Je fakt že u C8 od koupi řešíme s mechánikem klasiku autopollution faulty kde je klasika: vysoký tlak turba, ale to už je příběh do jiného tématu.
  11. Takže také jsem po opravě pravé páčky pod volantem... nešel mi palubní počítač.. Akorát mě ten měděný kroužek nešel sundat kvůli těm držákům pružin.. Ale stačilo na tom černém přepínači palubního počítače přiohnout ten černý bodec co mačká ten plíšek na měděném kroužku a už to zase fachá.. :-)
  12. Tož zde všechny zdravím. Nedávno jsem se stal majitelem Citroenu C8 2.2 HDi tak snad zapadnu i tak. Zatím žádný dotaz nemám i když auto má malé mušky. Prodělalo základní servis (oleje, filtry, rozvody, diagnostika) a ted se vychytávají poslední problémy. Tak snad doufám, že tohle auto mě nesežere jako XMo .
×
×
  • Vytvořit...