Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolik km se dá "bezpečně" ujet na zbytek paliva v nádrži ?

Recommended Posts

Odesláno

Je to čistě individuální, já u 406ky tankuji po rozsvícení kontrolky, natankuji v průměru 68-70l (pokd není blbě ocejchovaná pumpa, což i ty značkové občas jsou...), nádrž je na cca 70l, takže rezerva jen pár litrů. Nemám ty nervy jet nadoraz, taky to není nejlepší, abys vysál celou nádrž, usazeniny nejsou nejlepší palivo!

Odesláno

Odkud se čerpá benzín z nádrže? Já si vždycky myslel, že z nejnižšího místa, tzn. že se usazeniny pravidelně odčerpávají jako první. Nebo ne?

:myslim:myslim:myslim

Odesláno

Tak jsem jel na doraz (asi tak 80km, když začala svítit rezerva) a když jsem dotankoval 10 litrů tak mi hladové oko ani nezhaslo. Po ujetí další 120 km a dotankování, více než 66 litrů jsem tam nedostal ;)

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

Tak jsem jel na doraz (asi tak 80km, když začala svítit rezerva) a když jsem dotankoval 10 litrů tak mi hladové oko ani nezhaslo. Po ujetí další 120 km a dotankování, více než 66 litrů jsem tam nedostal ;)

Zvláštní, ja tankuji u OMV, Jetu, Aralu, popř. Shellu a nikdy jsem tam po rozsvícení kontrolky nenalil méně jak 66-67 litrů. Asi to je tím čidlem, radši nebudu dojíždět nádrž, abych někde neuvízl.

Odesláno
Původně zaslal: Igor

Zvláštní, ja tankuji u OMV, Jetu, Aralu, popř. Shellu a nikdy jsem tam po rozsvícení kontrolky nenalil méně jak 66-67 litrů. Asi to je tím čidlem, radši nebudu dojíždět nádrž, abych někde neuvízl.

Koukám, že máš ale HDI ;) já jinak standardně tankuji pořád u Essa. Asi ropa má větší nádrž ;)

Odesláno

Někde jsem kdysi četl, že by se neměla nádrž jezdit dosucha, ale jakmile to začně blikat, tak šup k pumpě. Už si ale nepamatuju, proč to tak psali, jestli kvůli palivovýmu čerpadlu? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: MilaS

Někde jsem kdysi četl, že by se neměla nádrž jezdit dosucha, ale jakmile to začně blikat, tak šup k pumpě. Už si ale nepamatuju, proč to tak psali, jestli kvůli palivovýmu čerpadlu? :myslim

Já si myslím, že je to kvůli usazeninám, které pak vlítnou všude kam nemají :(

Odesláno

... jsem to psal výše, že to je kvůli usazeninám, taky mě varovali (svému servismanovi věřím), a? nevyjíždím nádrž na 100%;)

Odesláno
Původně zaslal: Igor

... jsem to psal výše, že to je kvůli usazeninám, taky mě varovali (svému servismanovi věřím), a? nevyjíždím nádrž na 100%;)

Prostě jak svítí hladové oko, raději zajet k benzínové pumpě ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak mi pánové došel benzín a bylo to mou chybou… samozřejmě, že mi svítilo oko a já pořád že dojedu… no a tak jsem nedojel. Vjel jsem do zatáčky a 50metrů od baráku to zaškubalo a byl jsem ***.

No samozřejmě jsem se kouknul na PP a ten ukazoval nějakých 850km najeto a spotřeba 8,2 l/km.

Výsledek je , že jsem měl mít rezervu asi na 14 km, ale jak jsem jel do zatáčky, tak se to asi přelilo :)

Když jsem nalil 10 litrů benzínu a ujel jsem dalších 120km a natankoval úplně plnou, tak mi to na stojanu ukázalo 65,23litrů. Víc už jsem do toho nedal ;)

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Já jsem dnes ujel od rozsvícení kontrolky ujel asi 115 km. Mám 406 starší model a motor 2,1 TD. Ale je fakt že už jsem se bál že někde zůstanu stát, ale dojel jsem.

Odesláno

U HDi by nafta dochazet nemela , vysokotlake vstriky jsou mazany naftou tak by se mohly zadrit, je tam cidlo a kdyz se obevi vzduch tak to vypne cerpadlo.

U novych BSI se auto prepne do ECO rezimu a da se ujet jeste cca30 Km s otacky max 2t.Ale pak to i tak chcipne ,kdyz se nenatankuje vic nez cca 5l tak to stejne pocitac nezaznamena a rucicka se taky nehne.

Podle nejake euro normy by u novych aut mel byt dojezd na rezervu vetsi nez 60Km .

Nadrz nemaji vsechny 406 stejnou , ja mam 2,2HDI a je jina kvuli FAP .

Odesláno

Půl dálková a půl ve městě. Najel jasem 72 km a dál jsem se už bál jezdit a natankoval jsem. Nádrž je na 70 litrů a někde píšou snad v manuálu nebo v Jak na to?, že rezerva je 8 litrů.

Odesláno

Já jsem zrovna dneska dojížděl - docela jsem měl strachy. 105 km - zasněžená dálnice 80 %, město, suchá dálnice, několik studených startů - takže věřím, že za optimálních podmínek (léto, sucho....90km/h) se dá těch 140 - 150 udělat. 406 HDI 2.0 80kw

[upravil dne 5/3/06 Gargamell]

Odesláno

U me kontrolka zacne sviti podle palubniho pocitace presne u 100 km pro dojezd. Nejhorsi je, ze posledni hodnota co ukaze je 50km, pod padesatku uz neukazuje. Tehdy jsem uz hodne nervozni ..... protoze nemam zadnou kontrolu ani \"info\" o stavu paliva ....

Naposledy jsem tankoval 73l nafty (az k hrdlu) .....

Odesláno
Původně zaslal: komisar

zbytečně neriskuji v dnešních podmínkách kdy nevím jak bude počasí,už vidím jak stojím na silnici uvízlej s prázdnou nádrží:Da žebrám o palivo.U sedanu mne to ukazovalo zbytek 12 l když svítila kontrolka,pak jsem měl vyndaný plovák drobet asi o 2 mm narovnal a pak ukazoval rezervu 8 l což je asi 100 km.U breaku jsem to při rozsvícení kontrolky bral 62 l což je 8 l rezerva.A tankovat až po hrdlo se mi nijak nezamlouvá.:roker

hehe ja kdyz vjizdim na D1, preventivne beru plnou nadrz LPG a aspon pul nadrze benzinu, dve 1.5l lahve vody a neco k jidlu, nikdy nevis kdy se z D1 udela v mrazu parkoviste :D

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: komisar

zbytečně neriskuji v dnešních podmínkách kdy nevím jak bude počasí,už vidím jak stojím na silnici uvízlej s prázdnou nádrží:Da žebrám o palivo.U sedanu mne to ukazovalo zbytek 12 l když svítila kontrolka,pak jsem měl vyndaný plovák drobet asi o 2 mm narovnal a pak ukazoval rezervu 8 l což je asi 100 km.U breaku jsem to při rozsvícení kontrolky bral 62 l což je 8 l rezerva.A tankovat až po hrdlo se mi nijak nezamlouvá.:roker

hehe ja kdyz vjizdim na D1, preventivne beru plnou nadrz LPG a aspon pul nadrze benzinu, dve 1.5l lahve vody a neco k jidlu, nikdy nevis kdy se z D1 udela v mrazu parkoviste :D

Ani se ti nedivim:bojim,ještě že tudma nejezdím:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...