Přejít na obsah

Xonik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    88
  • Registrace

O uživateli Xonik

  • Datum narození 20.4.1981

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1998

Kontakty

  • ICQ
    93014871

Profilové informace

  • Město
    Vsetín
  • Stát
    Česká republika

Xonik's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ahojte všichni, dneska jak jsem měnil žárovky na displeji teploty a palubního počítače, tak jsem si všimnul na boku že je něco jako potenciometr. Jsou u něj čísla okolo 1 2 3 a 4. Netušíte někdo na jistotu co to je ? Jestli by to mohla být například intenzita podsvícení ? A nebo to mění nějak funkce displeje ? Měl jsem to na 1. Navíc jsem si omylem šroubovákem roztrhnul ten datový plochý káblík takže musím sehnat druhý displej a tak ať vím jak jej nastavit. Děkuji předem všem za tipy
  2. Přiznám se že dojíždím starou baterku. Je mi líto ji vyhodit, když zatím auto startuje dobře. Ale dlouho točit nevydrží. Takže třeba po 3 minutých různě dlouhých startů se to prostě stane. Je u toho vidět že startér už se plnohodnotně netočí. Ten článek s palivoměrem jsem už 2x četl v minulosti, ale i když jsem kontakty přepájel, tak stále nic. Asi zajedu na vrakoviště a koupím celou přístrojovku.
  3. Ahojte všichni, Mám dlouholetý vypozorovaný problém. Vždycky když trochu více vybiju baterku delším startováním, tak se mi posune ručička otáčkoměru. Není to mechanická závada, ale elektronická. Prostě potom ručička ukazuje volnoběh například 1600 ot / min. Ale skutečnost je taková že jsou otáčky normální 800. Nevíte někdo čím to je ? Dělá mi to posledních 5 let. Jediná náprava na kterou jsem zatím přišel je že rozeberu přístrojovku a ručičku vytáhnu a nasadím správně. A to zase funguje až do příštího vybití. Na diagnostice jsem nebyl, protože platit za to 700 aby to někdo přečetl se mi nechce. A čínskou diagnostikou to nenapíchnu. Ještě mi asi stejnou dobu ukazuje špatně palivoměr. Vůbc se jím nedá orientovat. Ale palubní počítač ukazuje dojezd správný. Zkoušel jsem plovák a vše je ok, takže elektronika. Předem díky všem za tipy.
  4. Xonik

    Dodělání podávacího čerpadla

    Mě to k ničemu nebude. Z nějakého důvodu se mi po 2 měsících vždycky přicpe palivový filtr. Ale jak jsem psal, nechci rozebírat proč se to děje. Prostě se to děje. Balónek jsme asi před třičtvrtě rokem vymontoval. Respektive když jsem jej jednou profukoval jestli není přicpaný tak mi prasknul v ruce. Dobrá šupa. A od té doby jsem ho tam ještě nedal, takže v tom problém nevidím. Ale asi by mohl být problém s tím filtrem. Aby neprasknul tím přetlakem. Nenapadá Vás jakým a nebo z čeho by se dal nahradit aby teda byl přetlakový ?
  5. Xonik

    Dodělání podávacího čerpadla

    Ještě jedna otázka, myslíte že můžu do vstřikovacího čerpadla tlačit teda podávacím tlakem 3 bary ? Je vstřikovací čerpadlo průchozí, aby přebytek paliva a přetlak prošel automaticky do zápátečky ? A nebo je prostě to vstřikovací čerpadlo tak těsné, že přez něj přebytek neproteče do zpátečky ? Mám tam raději dát pojistný ventil ? A případně na jaký přetlak ? 2 bary ? 3 bary ? Předem dík za odpověďi.
  6. Xonik

    Dodělání podávacího čerpadla

    Aha, takže je to praktický nějaký pojistný ventil, který při určitém přetlaku otevře a přetlak pustí do zpátečky, jestli tomu dobře rozumím. Takže žádné elektrické čidlo, které by vždycky čerpadlo spustilo a zase zastavilo při poklesu nebo přetlaku.
  7. Zdravím všechny, chtěl by jsem se zeptat, chci si dodělat podávací čerpadlo nafty do P406 2,1 TD. ¨ Nechci tady rozebírat jestli to k něčemu bude a nebo ne, ale chci se zeptat jestli někdo nevíte, když přidám za nádrž podávací čerpadlo které má tlak 3,5 barů, tak jestli tím nemůžu uškodit vstřikovacímu čerpadlu, když to podávací bude stále tlačit. Nevím jestli prostě přebytek poteče přepadem ze vstřikovacího čerpadla zpátečkou zpět do nádrže a nebo to bude tlačit až se například rozletí palivový filtr. Kolega mi říkal že u benzínu jsou na rampě tlakové čidla, který při natlačení benzínu na určitý tlak vypnou. Hledal jsem na netu tyto čidla ale žádné jsem nenašel. Předem díky za vaše nápady a doporučení.
  8. Díky všem za tipy. Ten starý chladič jsem nechal vyměnit preventivně. Nebyl prasknutý. Prostě to byla jedna z možností, tak asi ho zkusím pohledat a nechám ho tam šupnout co to bude dělat. Ono je fakt že jsem ho vyměnil ještě v době kdy byla prasklinka v hlavě. Ta se potom nechala vyvařit a vybrousit. Každopádně ještě jednou díky všem za tipy. A dám vědět.
  9. Vodní pumpu jsem nechal zkontrolovat. Prej má lopatky normální a nejsou očesané. Bez termostatu jsem jezdil a chovalo se to naprosto stejně. Jen s tím rozdílem že když bylo méně než 26 st. tak to jelo zahřáté jen na 70 st. C. Ještě mě napadlo jestli by nemohla být prasklina ne v hlavě, ale v bloku. Ovšem jak to by jsem hledal, to teda nevím. A nebo opravdu ten chladič. Je fakt že jsem tehdy koupil náhradu, ale rozměrově byl úplně stejný. Jak jsem psal, už se s tím trápím třetí léto a už nevím co by jsem zkusil.
  10. Sahary mám 2. Normálně spínají jak mají. Měnil jsem pro jistotu i čidlo do nich. A kontroloval jsem to tak že jsem si do okruhu přidal manuální teploměr. Bohužel teploměr manuální se shoduje s ručičkou na přístrojovce. Navíc myslím si že na dálnici při rychlosti 120 - 130 km/h by to měl stačit bohatě chladit vítr. A že tlak větru je daleko větší než co tam ještě protahují sahary. Ale i tak díky za tip.
  11. Zdravím všechny, mám poslední asi 2 a půl roku problém. Když je venku více než 27 st. C tak mi v Pažoutu leze ručička teploměru nad 92 - 97 st. Stovku to nepřeleze, ale i tak by jsem řekl že je to dost. Když se najednou venku ochladí na 26 st. C a méně, tak drží normálně na 85 st. Mám to vypozorované několikrát i při změně během jedné cesty. Jo podstatné je asi že to dělá při rychlosti nad 100 km. Ale je jedno jestli dokopce nebo z kopce. Dělá mi to od té doby co mi vytekla voda z chladiče a motor vypnula řídící jednotka aby se nepřehřál. Nechal jsem od tehdy přebrousit a otlakovat hlavu. Vyměnit chladič chaldící kapaliny. Vyměnit čidla od teploměrů. Vyměnit radiátor topení, který byl taktéž lehce děravý a kapala z něj nemrzka, vyměnit víčko od expanzky, vyměna termostatu a projistotu 80 st. i 85 st. a já nevím co všechno ještě, ale dělá to pořád. Před tou nehodou že mi vytekla chladící kapalina bylo vše naprosto luxusní. Teplota max 85 st. Dokonce i ve 40 stupňovém horku v zácpě to nepřelezlo 87 st. Pokud Vás někoho něco ještě napadne, tak mi dejte prosím vědět. Budu rád za každý tip. Předem díky všem.
  12. Ahoj všichni specialisti, potřeboval by jsem poradit. Asi před 2mi roky mi začal špatně ukazovat palivoměr. Ukazuje stále daleko víc paliva. Došlo to tak daleko že mi došla kdysi nafta a musel jsem repasovat čerpadlo, ale to není důležité. Vždy předtím mi velice spolehlivě ukazoval palubní počítač dojezdovou vzdálenost a dalo se tím velice přesně řídit. Teď jsem dal přebrousit hlavu a najednou počítač neukazuje dojezd. Jsou tam stále - - - a nic. Jinak okamžitou spotřebu ukazuje, průměrnou, vše jak má být. Mohlo by to být způsobené tím že auto bylo 14 dní odpojené od baterky ? Snad ne. Předem děkuji všem za jakoukoliv informaci.
  13. Xonik

    Přehřívání motoru 406 2,1 TD

    Problém vyřešen, takže problém je vyřešen. Nechal jsem hlavu otlakovat a přebrousit a zjistili tam že byla prasklá jedna předkomůrka. Ten člověk říkal že jestli nám vytekla někde voda z motoru, tak je téměř jistota že ta hlava bude minimálně pokroucená. Teďka auto jede ještě lépe a hlavně se nehřeje. Děkuji všem co mi tady jakkoliv poradili.
  14. Xonik

    Kde nechat přebrousit hlavu motoru

    Do Brna jak kdy. Ale není problém dovézt to kamkoliv na Moravě. Takže Brno by bylo také super. Dáš mi tipa ? Případně i cenového ? Předpokládám že máš s tou firmou dobré zkušenosti.
  15. Poradíte mi kde na Moravě si mám nechat přebrousit, otlakovat a případně zavařit hlavu motoru 2,1 TD ? Auto se už druhé léto více přehřívá a vyměnil jsem chladič za nový, radiátor topení, termostat jsem vymontoval, teplotní čidla vyměnil tak poslední možnost už je jedině ta hlava. Zajímavé je že to dělá od té doby co mi vypadla hadice z chladiče auto se přehřálo tak že to vypla řídící jednotka. No a samozřejmě jsme neměli nic jiného na práci než tam dolit vodu z pet lahví co jsme měli na pití a od té doby se auto při rychlosti více než 100 km/h hřeje. Takže by jsem uvítal pokud někdo máte zkušenosti s přebroušením, tak dejte vědět. Děkuji předem
×
×
  • Vytvořit...