MilanF1 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Už druhý den si říkám, že při jízdě na neutrál (dojíždění do obce) slyším slabé šoupání (když byl sníh, bylo to jasné - plné podběhy sněhu). Při plynu to slyšet nebylo, přehlušil to motor. Přišlo mi, že při zatáčení to bylo slyšet více Dneska sundám levém přední kolo, nic tam nevidím, jenom asi 1 cm posunutou pružinu (klepnul jsem do ní a zaskočila na své místo do drážky). Na podzim se dávaly nové tlumiče (dělal mi to garážista), asi pružinu nasadil o chlup vedle. Dám zpátky kolo a říkám si, jak to asi vypadá na druhé straně a připadá mi, že mi rupla pružina. Fotku nemám, foták má baterky KO, takže jedině nákres. Prostě na pravé straně pružina leží na sobě, v podstatě 2 otáčky jsou na sobě. Až když začíná \"třetí kolo\", pružina má mezeru. Zkusil jsem ji ručně stáhnout a přijde mi, že je měkčí než na levé straně ... Měřil jsem výšku blatníku od země, rozdíl mezi levou a pravou stranu max. 1 cm... Bojím se auto zvednout, aby na mě nevyskočila. Rád bych s tím třeba dojel do servisu ... [upravil dne 6/2/13 19:16 od MilanF1] [upravil dne 8/2/13 21:25 od MilanF1] Citovat
MilanF1 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 Foták jsem ukecal, dovolil mi nafotit pár fotek dokonce s bleskem. Hned tu budou. [upravil dne 6/2/13 17:25 od MilanF1] Citovat
MilanF1 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 Pro porovnání, toto je levá strana. Dle barev na pružinách předpokládám, že budou originál, tudíž mají 290 tkm. Citovat
Guest servisman Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 vem si zrcátko a koukni jako zezadu na tu pružinu,podle mne i pohmatem na pružinu by sa to dalo i poznat že je prdlá Citovat
MilanF1 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 malé zrcátko nemám, sahal jsem, ale nenašel jsem zlom, navíc z pružiny se loupe barva, to zhoršuje hledání. Počkám, až přijde přítelkyně domů - ted musí šlapat 4 km pěšky, protože jsem pro ni nedojel . Bude mi lehce točit volantem a to musím hned vidět, zda se otáčí celá pružina či nikoli. Podle mě bude ruplá, protože ani na sobě přesně nesedí (kdyby byla unavená). Navíc levá strana vypadá úplně jinak, zdravě Mohu s tím vůbec někam jet? Na sobotu jsem měl plán Mariánské lázně (200 km), to tím asi určitě padá ... Citovat
Guest servisman Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 jízdu nedoporučuji,možné další následky a výdaje. Max někam jen do servisu ale člověk nikdy neví.Cesta 200 km by se mohla stát pro tebe osudnou. Citovat
MilanF1 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 Praskla. Točení volantem moc neodhalilo, točilo se vše, nicméně při plnej rejnu jsem viděl, jak je prasklá, je to z druhé strany tlumiče. Cestu 200 km riskovat fakt nebudu, maximálně pár km do servisu. Nemá náhodou někdo v mém okolí stahováky? Pružiny se dají přehodit i doma ... ač se mi do toho moc nechce. Citovat
radim.1008 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Předloni v létě mě taky praskla pravá pružina. Otočil jsem s tím dovolenou cca 1000km. Nejdřív se to ozývalo jako malý ťukání. Praskla v posledním závitu a bylo to o sebe opřený. Nech zrovna vyměnit obě dvě Citovat
MilanF1 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 Poslední závit to myslím, že není, asi po 1,5 obrátce Jezdit se mi s tím nikam nechce, ač pružina asi nemá kam vyskočit ... určitě budu měnit obě. Citovat
bak65 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Ahoj Milane, mě praskla dvakrát, jednou jsem měnil pružinu, neskutečný opruz ji stáhnout (samozřejmě jsem používal stahováky, pomáhal jsem si kurtama), nedařilo se a půl dne práce. Po druhý jsem koupil v Kostomlatech celej person se stejnou barvou pružin za litr a práce 20 min na chodníku i s heverováním. Citovat
ChouLu Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Já u Toma stahoval pružiny pomocí dvou kurtů a šlo to dobře Citovat
MilanF1 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 Bak65: Celý person dávat nebudu, jsou tam pár měsíců nové tlumiče. Jinak výměna personu je v pohodě. Kurtama to stahovat nebudu Odvezu to do servisu, k mému garážitosti. Citovat
radim.1008 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Taky nejsem příznivcem těchto oprav doma na heveru, nedejbože někde na ulici. Garážista si auto zvedne a má na to vybavení Citovat
ozzy56 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Nebo jestli máš možnost a chceš ušetřit, odvez jen Phersony ke garážistovi a on pružiny vymění, obvykle jednu stranu za 200 a pak si je doma jen nahodíš Citovat
MilanF1 Odesláno 6. únor 2013 Autor Odesláno 6. únor 2013 ozzy: To není špatný nápad, ale dovezu mu tam celé auto. Nějaká stovka navíc mě nevytrhne. On to bude za chvilku mít. Možná bych u toho mohl být a po akci hned odjet ... Citovat
vavoj Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 ono stim ježděním ... já jsem jezdil s prasklou pružinou cca rok než jsem konečně přišel na to co mi tam drnčí o sobe. Vejšky sem si nevšim (zahrada nerovná) jediný co to odneslo bylo komplet uložení to se zkroutilo do vrtule no.... ještě nechci tě strašit. Ale u mě šli stim po roce a něco zakouslý čepy řízení rozbrusem ven [upravil dne 6/2/13 19:04 od vavoj] Citovat
Medvěd Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Docela si umím představit Kitty s jakým nadšením po té, co musela neplánovaně v únorové siberii šlapat několik km ještě s úsměvem sedá za volant a otáčí jím, aby se ujistila, že sobotní výlet padá. Nevím jak Kitty, ale Helča by mluvila hodně nahlas a ještě k tomu rychle (účastníci zimního klouzání, kde nám vyhořel pokoj, jistě mají na co vzpomínat). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.