Xplod Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Cau lidi, mam zase problem. Vcera se mi rozbila prevodovka na P 406 1.8 16V r.v. 96 motor myslim ze xu7jp4. Pry z diferencialu vypadl cep a prorazil kryt diferencialu (to sem videl). Jeste sem tu prevodovku nevyndal, takze nevim jestli se to vyplati opravit. Chci se zeptat co je na tomhle motoru za prevodovku a kde ma vyrazeny oznaceni. Dale jestly se da na tudle 406ku dat prevodovka z treba z 306ky. A jeste za kolik se pohybujou ceny na vrakovistich. Diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve McSteve Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 mne sa stal podobny problem na P 405,,,, mne sa rozbili ozubrne kolieska ktore su pri satelitoch a prerazili dieru aj do vonka aj dovnutra. Vsetok olej vytiekol a jedine riesenie bolo vymenit prevodovku..... Ak nemas poskodene creva v prevodovke,,, mozno bude stacit vymenit obal prevodovky,,, pripadne diferak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xplod Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 Prevodovku uz sem vyndal, poskozeny je nenom obal diferaku a diferak. Jak pise McSteve, taky mi prasknul satelit. Ted uz jemon sehnat dobryho a levnyho prevodovkare, nebo prevodovku. Neznate nekoho z prahy??? Tady sou brazky pro pobaveni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve McSteve Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 myslim ze lacnejsie ta bude stat ked kupis druhu prevodovku,,,, napr.. moja stala 6000SKK,,, pravdaze to je na P 405,,,, ale neskusal by som opravovat takto poskodenu pervodovku....a potom na nej jazdil,,,, je to tak trochu zabijacka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Zkus Davida 106S16. Ten má vrakáč na 406ky. Možná by jsi u něj pochodil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xplod Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 OK jeste zejtra objedu nejaky vrakace v okoli, jestli nic nesezenu zkusim Davida 106S16 prejenom je z Fydku. Dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Od Davida se teďka kupoval motor 1,8 16V, tak by tu převodovku mohl ještě mít. A když budeš hodnej, hodí jí na odtahovku, až pojede přes Prahu - tzn. dojet si pro ní nějak na Jižní spojku apod., většinou večer až v noci - záleží na dohodě... Příp. jí může nechat u mě, pokud zrovna nebudu mít dovču. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xplod Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 Dik, zitra mu brnknu. [upravil dne 6/7/05 Xplod] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xplod Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 Tak David byl vcera nedostupny, tak sem zkusil opravare prevodovek a dneska mu ji odvezl. Rikal mi, ze vymena satelitu + gufera + prace vyjde cca na 2500,- A za dobry kryt diferaku chce 500,- To jsou slusny ceny. Jeste mam jeden dotaz. Kde se daji v druhovyrobe sehnat tahla razeni? Diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimmer Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 pokud mas ten ulomek z toho hlinikoveho krytu, tak si to nech klidne svarit. Tatikovi se neco podobneho stalo na 405tce, a kryt diferaku nechal zavarit a vnitrek sehnal nekde z nejake rozflaknute prevodovky, kde diferak byl ok...taky moznost... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Za trojku oprava, to je slušný, to bych nechal taky opravit... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBoom Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Původně zaslal: Xplod Tak David byl vcera nedostupny, tak sem zkusil opravare prevodovek a dneska mu ji odvezl. Rikal mi, ze vymena satelitu + gufera + prace vyjde cca na 2500,- A za dobry kryt diferaku chce 500,- To jsou slusny ceny. Jeste mam jeden dotaz. Kde se daji v druhovyrobe sehnat tahla razeni? Diky Bohužel táhla řazení se v druhovýrobě nedělaj aspoň co já vim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David 106s16 Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Původně zaslal: Xplod Tak David byl vcera nedostupny, tak sem zkusil opravare prevodovek a dneska mu ji odvezl. Rikal mi, ze vymena satelitu + gufera + prace vyjde cca na 2500,- A za dobry kryt diferaku chce 500,- To jsou slusny ceny. Jeste mam jeden dotaz. Kde se daji v druhovyrobe sehnat tahla razeni? Diky Byl jsem na dovolene a telefony sem nebral cely tyden. Na motorce by to stejne moc neslo. No a prevodovka byla, ted se velice bude hodit Ferrymu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytlak5 Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 zdar lidi, kdyz se bavite o tech prevodovkach neznate nekoho kdo delal upravu prevodovky? Jedna se mi o upravu pateho stupne do rychla. Co by to delalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David 106s16 Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Nejelo a vic zralo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xplod Posted July 19, 2005 Author Share Posted July 19, 2005 Původně zaslal: David 106s16 Původně zaslal: Xplod Tak David byl vcera nedostupny, tak sem zkusil opravare prevodovek a dneska mu ji odvezl. Rikal mi, ze vymena satelitu + gufera + prace vyjde cca na 2500,- A za dobry kryt diferaku chce 500,- To jsou slusny ceny. Jeste mam jeden dotaz. Kde se daji v druhovyrobe sehnat tahla razeni? Diky Byl jsem na dovolene a telefony sem nebral cely tyden. Na motorce by to stejne moc neslo. No a prevodovka byla, ted se velice bude hodit Ferrymu. A co se chudákovi Ferrymu stalo s převodovkou??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavra98 Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Kontakt na toho opraváře by se mi taky hodil. Hučí mi ložiska na 4. a 5. kvaltu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts