Mato33 Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 Este otazka ohladom oleja.. Aky olej ma ist do 301 - 1,6 HDi? Kolko litrov treba kupit? Mozno je to blba otazka a budem zjeb..y, ale nikde to v servisnej neviem najst. Servisna knizka je pre vsetky mozne modely, ale 301 tam nie je (myslim, ze by tam mal ist TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30, ale nie som si isty na 100%). Citovat
nexus Odesláno 19. květen 2014 Autor Odesláno 19. květen 2014 Mato33: naše 1.6i má předepsaný servisní intervaly na 30tis km. Olej měníme po 15, že výrobce píše 30 je podle mě troufám si říct hloupost, motoru to rozhodně neprospívá. Jinak garančku ve 30tis nám dělal mechanik a včetně oleje a filtru si vzal kolem 1800kč. Na autorizáky kde jim nechám tisíce zvysoka kašlem, kor s přístupem kterej k nám měli... Citovat
Mato33 Odesláno 20. květen 2014 Odesláno 20. květen 2014 nexus: Ja mam predpisany interval na 20000, ale napadlo ma, ze by bolo vhodne vymenit aspon prvy krat olej po 10000 tak na tajnasa a potom pojdem po dalsich 10000 normalne do Peugeot na servisnu. Tiez by som isiel inam ako do Peugeotu lebo to bude draheeee, len nechcem prist o zaruku. Viem ze mozes pouzit aj iny servis a mali by ti zaruku uznat, ale stale je tu to \"mali by\". Preto ak chalani viete o servise Peugeot za normalne ceny, tak piste. Mohli by sme porovnat, kde to kolko stoji. Citovat
mirra 66 Odesláno 20. květen 2014 Odesláno 20. květen 2014 Tak jsem byl se služebním v servise a tak jsem taky vyzvidal co ta obsahuje garancka, protože za 4100kč se mě ta cena vůbec nelíbí.Takže výměna oleje 5w30 cca 1700-1900kč,zbytek je prý cena že auto proměnou linkou na stk,aby zjistili co najdou,brzdy,řízení apod.Nemáte někdo fotku 301 s parkovacimi senzory? Citovat
Pacho69 Odesláno 20. květen 2014 Odesláno 20. květen 2014 Olej problém mít nebude, vydrží i 30tkm (pokud ti ho neředí nafta), jestli mu chceš pomoct, vyměň v polovině intervalu olejový filtr. Problém dnes je v tom, že výrobci natahají servisní intervaly oleje na maximální životnost, bohužel na tuto životnost není dimenzován olejový filtr, který se naplní v polovině intervalu (záleží na podmínkách) a pak už olej nefiltruje. Do 1.6HDI cca 4.5l. Jak píšeš Quartz Ineo ECS 5W30, neměl by škodit ani INEO First 0W30, ale ten se dává na první interval. Do cena garančky krom oleje počítej i filtry (olejový, počítá se i s palivovým, vzduchový podle toho jak vypadá, možná máš v ceně i kabinový) [upravil dne 20.5.2014 15:52 od Pacho69] Citovat
nexus Odesláno 20. květen 2014 Autor Odesláno 20. květen 2014 Mato33 : záruka ti padnout nemůže, to jsou jenom hloupé kecy předražených autorizáků, kteří to zákazníkovi tvrdí a on tomu slepě věří - jeho hloupost. Na garančky můžeš jezdit jinam. Není mi znám důvod, proč by zkušený mechanik s letitou praxí měl být v něčem horší než ta hromada lajdáků z učňáku... jinak nám se loupe \"kožený\" volant takže jim to asi do autorizáku preventivně a klidně provokativně zavezu, nesouhlasím s tím aby se tohle dělo po roce a půl! To se neloupe ani kožený v mojí 15let staré sonatě! Ošmatlanej při tom nájezdu je, ale neloupe se... mirra 66: parkovací senzory tam máme, ale zvenku nejsou vidět. Co přesně chceš vyfotit? Citovat
P607Olda Odesláno 20. květen 2014 Odesláno 20. květen 2014 Loupání volantu: v záruce mi na 5008 vyměnili volant, nicméně po roce má vrásky i tento. Asi dám těch 1000 a pořídím si pravý kožený z volantech.cz Citovat
nexus Odesláno 20. květen 2014 Autor Odesláno 20. květen 2014 P607Olda: dík za info:) loupe se tak, že táta o tom ani neví, zaprve si to neprohlíží a zadruhé mu to je úplně jedno ikdyž jsem mu to řekl.... ale mě jde čistě o popíchnutí, jednou nás vyhodili z reklamace, když neuznali špinavý benzinový vstřik - prokazatelně bordel z výroby a amatérsky to svedli na lpg, které s tím nemá vůbec nic společného. Tak tam budu jezdit reklamovat cokoliv jinýho, co vůbec je možný na záruku uznat. Mám je tak trošku u zadní části těla... Citovat
mmartinkovic Odesláno 20. květen 2014 Odesláno 20. květen 2014 To vieš, koža pred 15 rokmi a teraz je rozdiel. Vtedy to bola ešte poctivá koža. Ja som dávno menil na pôvodnom aute od Mária Cavalo . Celkom fajna koža, hrubá, príjemná, a dajú sa aj rôzne farebné kombinácie vybrať. Snímače asi nikto zatiaľ nemá. Citovat
mirra 66 Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Výšku ale hlavně umístění v nárazníku,v které části když je tak měkký. Citovat
Duffusss Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 Moja 301, už len treba znížiť a som spokojný. Citovat
danielTir Odesláno 2. červenec 2014 Odesláno 2. červenec 2014 Takže najeto 3500 km. Spotřeba dle PP 4,4. Zatím splňuje představy. Žádné problémy či potíže. Mám pouze jednu výtku. Když už je ovládání oken na středovém panelu, což mi osobně nevadí, uvítal bych dojezdy oken nahoru i dolů. Pak by to bylo 100%, ale co dnes je , že :-) Jinak auto ještě nejezdí ve výcviku, zajíždíme ho. Sondujeme co a jak s filtrem, ale nic jsem nevysledoval. Prostě jezdí, žádna hláška nesvítí, takže asi regeneruje. Při první garančce chci koupit kryt pod motor. Ta díra pod kterou vidím silnici, mě krajně provokuje Co mě těší, že se za tímto levným vozem lidi otočí a sem tam se někdo přijde poptat na zkušenosti. V Opavě jsou 301 vidět čím dál víc. Citovat
Mato33 Odesláno 4. červenec 2014 Odesláno 4. červenec 2014 Zdravim chalani. Takze najazdenych 12500km. Spotreba podla PP 4,1, ale realna pri tankovani mi vychadza okolo 4,4. Da sa to nejakym sposobom nastavit? Radsej by som mal totiz na palubovke spotrebu realnu. Citovat
nexus Odesláno 5. červenec 2014 Autor Odesláno 5. červenec 2014 Mato33: to fakt nenastavíš, řj měří dobu otevření vstřiků... ale řešit odchylku 3deci? jinak my máme najeto 46tis, teď je na dílně na garančce a oleji. Šlape jak hodinky, pouze se rožla kontrolka check engine a jezdilo to normálně. Chlapík vyměnil plynový filtr za 30kč a cajk a ještě to trošku pošteloval a spotřeba šla hodně dolů. Vždy na PP svítilo kolem 6,2l a teď tak 5,3-5,7 a plynu papá do 6l kombinovaná. Ol, Praha i dálnice mezi... takže při ceně 16kč/l prostě paráda Citovat
Mato33 Odesláno 7. červenec 2014 Odesláno 7. červenec 2014 Hmm.. Nie je to az taka tragedia, ale skusim sa na to este popytat na servisnej. nexus: Super spotreba. Keby som skor vedel, ze 1,6i a LPG nie su problem, tak by som si pravdepodobne tiez zvolil tuto alternativu Citovat
Mato33 Odesláno 24. srpen 2014 Odesláno 24. srpen 2014 Zdravim chalani. Takze este raz otazka ohladom zarucneho servisu po 20000km na 1,6 HDI. Bol uz niekto? Kolko to stalo? Citovat
svsv Odesláno 9. září 2014 Odesláno 9. září 2014 Zdravím vás. Chci se zeptat, proč je rozdíl v boční chromové liště oken u auta majitele danielTir a Duffusss? Jedná se o zahnutý koneček boční chromové lišty pod zadním bočním okýnkem - jednou je a jednou není . Citovat
Pajda Odesláno 9. září 2014 Odesláno 9. září 2014 Chromovaná lišta s ohybem na konci zadního okn na autech není asi půl roku (ve verzi Allure) Naopak nově je už vždy tempomat. Prostvývoj modelu. Citovat
mmartinkovic Odesláno 25. říjen 2014 Odesláno 25. říjen 2014 Absolvovali sme prehliadku po roku. Stav km 15 300 km, motor 1,2 vti Zistene zavady : podla nasho pocitu. - startovanie, za tepla, niekedy dlhsie tocilo kym chytilo. - prehrali SW motora - drelo PP okno - premazali. - niekedy nejde zaradit spiatocku - vraj je vsetko OK - pri pravotocivej zakrute citit vodu z ostrekovacov v kabine - prezreli, ci nie je nic prasknuté, ale nenasli nic. Zatial priemer spotreby cca 5 L/ 100 km. jazdi mama. mne na trase TR - ZA v ten den vyrátalo 4,3 L/100 km. ale to bola nezazivna jazda, pomala popod Strecno, s kolonami v Ziline. Vymena oleja + filtra, plus mali akciu 1 L oleja zdarma navyse, olej TOTAL 5W30, blizsie som ho neskumal, akosi som mal naponahlo. kontrola podla predpisu vyrobcu, + umytie auta. Cena 119 €, cas : cca 3,5 H, nakolko museli cakat na ochadnutie motora pod 35 ´C, asi 3 x miesto: Final CD Zilina Citovat
mirra 66 Odesláno 26. říjen 2014 Odesláno 26. říjen 2014 Zdravím k té zpatecce taky jsem občas při prudsim zařazení zpatecky počítal zuby,ale zjistil jsem,že pokud se řadí plynulym pomalým pohybem není žádný problém. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.