Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kapalina z chladiče pod nohama řidiče ....

Recommended Posts

Odesláno

Prosím setkal se už někdo s tímto??? Pod kobercem u řidiče je pěkně mokro a je to nemrzka .... Než vyprostím koberec, možná má někdo zkušenost, že to tam teče třeba po trubce apod. !!! Z chladiče se neztrácí, je tam od léta.... měnil jsem rozvody a pak se to dolilo..... Možná je tam ta kapalina už nějakej čásek, zřejmě se to neodpařuje / a taky není kudy/ nebo nevysychá jako kdyby to byla čistá voda ....

P 307SW 1.6 16V 2002

Díky

Odesláno
bud prasklo tesneni na prirube radiatoru nebo shnil samotnej radiator

Hmmmm Děkuji

Kudy je nejsnazší cesta se podívat na to těsnění ?? Doufám, že to není u 307 tak, jako tomu bylo u Xantie tzn: kvůli radiátoru rozebrat půl auta ???

Odesláno
Máš klímu?

VIN?

Klima jest

VIN : VF33HNFUC82598379

Předpokládám, že máš nějaký lišácký plán, když se mě ptáš na VIN ??;)

Jde mi o to, že třeba než bych bůhví jak dlouho a jak pracně odstraňoval koberec, abych viděl odkud to přitéká, tak třeba se s tím už někdo setkal a teče to pod koberec úplně od jinud....

Jinak tedy kus koberce, směrem od prahu na straně řidiče, tam jsem to vycvakal a díval se pod něj, ale aby to bylo vidět pořádně, tak by to chtělo snad vyhodit sedačku a taky nějak minimalizovat ty plasty na středovém tunelu .... Radši se ptám zkušenějších, než abych v téhle kose se s tím mr.... a pak zjistil, že je to všeobecně známá závada a měl jsem jít hledat úplně jinam....:mad::mad::mad:

Odesláno

Zkontroluj tuhle spojku jak je vyznačená na obrázku.. tam by ses měl dostat bez jakéhokoliv rozebírání :) už jsem to tam dával dohromady u 2 aut :)

post-46491-14109628713536_thumb.jpg

Odesláno

Když ti opravdu z chladiče (expanzky ) nemrzka neuniká, tak ji z pod koberce vytři a vysuš třeba fénem. Je zbytečné něco rozebírat.

[upravil dne 28/12/12 21:11 od ozzy56]

Odesláno
Když ti opravdu z chladiče (expanzky ) nemrzka neuniká, tak ji z pod koberce vytři a vysuš třeba fénem. Je zbytečné něco rozebírat.

[upravil dne 28/12/12 21:11 od ozzy56]

Máte zcela jistě pravdu, pane kolego !!! Přesně to udělám .... a budu to dál sledovat, ovšem pokud to bude i nadále mokré, již budu aspoň vědět na co se zaměřit ;);)

Odesláno

Origo tam peugeot dává právě jen jeden šroubek.. jednoduchá oprava je tam přidat další 2 na které tam je díra :D matička a šroubek a stáhne se to hezky :) myslím, že tam jde 5ka šroubek, ale jistej si teď nejsem :) Na jednom autě to mám 5 let, na druhém sem to dělal letos na podzim a taky bez problému :aut

Odesláno
Zkus podívat sem: třeba to pomůže

:o:o

Díky

:o Já jsem se to tady snažil prohledávat asi hodinu, než jsem zadal dotaz, aby kolegové neřvali, že zakládám nové vlákno a jsem línej hledat ..... ale tohle jsem prostě nenašel:mad::mad::mad:

Všem děkuji za ochotu a pomoc:super:super

Dnes dopoledne jsem na to vlítnul a bylo to přesně to, co popsal kolega ChouLu:super:super:super

Dík

[upravil dne 29/12/12 12:08 od Medikovec]

• O 11 měsíců později...
Odesláno

:rollTakže po roce zase sraní s únikem kapaliny pod nohy řidiče. Přidání šroubků pomohlo tedy přesně skoro na rok ...... Novej radiátor + \" O \" kroužky + oprava u mechanika = celkem 1800,- Kč

Tak snad už to bude aspoň /4 roky/ chvíli o.k.

Odesláno

stejná zkušenost

důležité je vyměnit po výměně radiátoru chladiče KOMPLETNĚ chladicí kapalinu za novou a to proto že ve staré není dostatek inhibitorů koroze které vytváří na vnitřku radiátoru zreagovanou inertní vrstvu

Odesláno

Kapalina z chladiče ......pod nohama řidiče.

Dal si si záležať na rýmovačke titulu.:super:super:super

• O 6 let později...
Odesláno (upraveno)

Nebudu zakládat nové téma. Nedávno jsem měnil toto těsnění v přírubě u 307 faceliftu (u předfaceliftu nevím, minimálně upevnění je trochu jiné). V přírubě to lehce prolínalo. Kdyby to někdo chtěl měnit, tak je to 2x okroužek rozměru 20 x 2,5mm, materiál EPDM (tvrdost 70Sh, ale tohle není podstatné). Můžete použít i materiál FPM/Viton (většinou jsou zelené barvy). Cena okroužku je kolem 5Kč/ks.

Okroužek nejde koupit samostatně originál, ani jsem nenašel druhovýrobu a ani jeho rozměr, existuje jen komplet s přírubou za litr, tak snad to někomu pomůže pro příště. Výměna je celkem jednoduchá, z motoru nic nemontujte, jen z interiéru. Akorád buďte připraveni, že vyteče asi 2l kapaliny, takže uřízlou PETkou chytat a postupně vypustit (vypuštění komplet chladící kapaliny z motoru tenhle problém neodstraní, zůstává dál v radiátoru a v sklonu potrubí). Povolí se příruba a radiátor se vycvakne z celku topení. Spoj se pak "zlomením" směrem k pedálům v přírubě postupně rozdělí (potrubí od radiátoru). Myslete na to, aby nebyla horká chladící kapalina, jinak se spálíte. Taky počítejte s tím, že pocákáte všechno poblíž, takže koberec zakryjte neděravým igelitem a buďte připraveni s dostatečným množstvím savých hader. Petka nepobere všechnu kapalinu, takže minimálně jednou/dvakrát budete muset odlít kapalinu do připraveného kbelíku. Když už bude radiátor venku, tak se hodí ho propláchnout a vydezinfikovat- třeba savem, ale pak důkladně umýt.

IMG_20200622_172059.jpg

IMG_20200622_162109_1.jpg

Upraveno uživatelem inoxing
  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...