Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Otevírání kapoty a cukání bočních dveří

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, prosím o radu, pakliže se s tím někdo setkal a bude ochoten se podělit;)

Začlo mrznout, já chtěl dolít ostřikovače a nic. Nemohl jsem otevřít kapotu. Odjistil jsem jí u řidiče, ona odskočila, ale když jsem ji chtěl zepředu zvednout, tak nic. Pojistka pod víkem se ani nehne, nedá se zmáčknout. Co s tím, pomůžu si sám?

Navíc mne začaly trochu zlobit levé boční dveře, otevřou se normálně, ale když je zavírám, tak jakoby poskakují a někdy se vůbec nezavřou a sjedou opět do zadní polohy. Zkoušel jsem na přední hraně dveří lehce tlačit rukou, malý odpor, a šly zavřít normálně plynule. Má s tím někdo zkušenost?

A malá perlička ohledně čidla tlaku na pneumatice. V mrazech mi začlo hlásit buď proraženou pneumatiku, nebo občas nízký tlak v pneumatice. Před mrazy ( a solením silnic ) to bylo v pohodě. Pneu je normálně nahuštěná, dvakrát jsem kontroloval. Je to normální, stává se vám to taky?

Předem děkuji za rady, zkušenosti a případné návrhy ke všemu :papa

Odesláno

JO jo kapota přimrzla, raději za tu páčku netahej, urveš lanko, tak jako já. Jináč ten šroubovák musí mít tak půl metr:P

Mám to již opravené, ale pro jistotu mám ještě provázek upevněný na tu pojistku a vyveden šikovně, tak abych mohl zatáhnout za provázek, když to nepůjde páčkou. Pro sichr :D

Čidla nevím, mám je vyplé, tsejně u mně to hlásí jenom nízky tlak ale kde to nepíše, takže je to jedno.

Dveře, taky nevím, skus kápnout několik kapek oleje k lankům když se otevírají a nebo zavírají dveře.

[upravil dne 14/12/12 08:34 od Tango C8]

Odesláno

No tak ta kapota mi zamrzla i letos a to přesto, že jsem v létě ten bowden prokapával olejem :(

Takže to řeším jako loni, kapotu odjistím páčkou u sedačky a pak když ji vezmu, tak s ní trochu pohnu doprava (z pohledu proti autu, tedy směrem k řidiči), tím ji vyvlíknu z toho zobáčku a je to. No prostě konstrukční vada, navíc ten bowden už není originl, někdo přede mnou to už taky urval. Asi si k tomu zobáčku taky přidělám kus drátu a budu to tahat za to. Loni mi to zamrzlo až když byl opravdu mráz k -20°C, letos to zmarzlo už při těchto teplotách. Ale zase mi funguje krásně ruční brzda, ne jako loni. Lanovody jsem prolil olejem a letos to zatím funguje jedna báseň.

Odesláno

No to lanko mrzne asi kazdemu.Ja som ho uz tiez urval a menil som za original,nastriekal som to tiez niecim mastnym.Po urvati mi pri otvarani pomohlo krajcirske dlhe pravitko z dreva,manzelka je krajcirka.:D Tuto zimu zatial nezamrzlo.Zadne dvere u mna funguju bez problemov iba pri tuhych mrazoch je problem ich otvorit,tak su primrznute.

[upravil dne 15/12/12 15:15 od xpetrix]

Odesláno

ja osobne pouzivam na otevreni, kdyz se ji nechce koste/ skrabku na okna, mam na ni takovej hacek a s tim to jde i poslepu... takze v zime si to beru rovnou, a kapota je otevrena do par sekund... :D

me treba v servusu v italii urvali tu pojistnou packu, a misto ni tam ted mam kus zeleza... a kdyz zatuhne, tak ho behem otvirani normalne ohnu... :D

Odesláno

Já jsem to dnes celé repasoval. Použil jsem bowden naplněný mazivem a lanko-obojí používané na řazení na kole. Konec jsem zajistil čokoládou. Tak uvidíme jestli bude zamrzat nebo ne. ;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Aaaaa, koukam, ze moje ekapada o vikendu, kdy jsem se pri pokusu o doliti kapaliny do ostrikovacu urval lanko, neni zadny extra special action. :roker

Proklinam vsechny konstruktery, ktery nechaj konec bowdenu tak, aby do nej teklo, at je to na kteremkoli miste cehokoli [auta, kola, vesmirne stanice....]. Urvat prsty a proklinat do konce zivota.

Jako docasne nahradni reseni jsem pouzil puvodni bowden a provleknul jim postarsi zalozni strunu na ovladani plynu, kteoru mam pro kazdy pripad schovanou ve skodarne + konce zajistene cokoladou. Fuj reseni, ale funkcni. Plus puvodni lanko smotane na dosah pod kapotou jako nouzovka.

Ale jeste jednou fuj konstrukterum od PSA!!

Odesláno

:D, tak s tím můžu jen souhlasit. Jakmile trochu povolilo, prostříkal jsem to sprejem s olejem a zatím klid i přes velké mrazy. Hlavně jsem se mrknul na ten mechanismus, abych příště nebyl tak překvapený. Dveře občas cukají, i když jsem to taky promazával, tam na to nemůžu přijít.

Mimochodem, jakou má asi tak životnost originál baterka - rv 06/2008? Když teď v zimě chvíli stojíme - přes dva dni a více, máme trochu problém nastartovat - tak na třikrát. Pak jak se jezdí, je to zase v pohodě. Tak jsem usoudil, že asi baterka pomalu odchází.

Odesláno

Kolego, moje baterka vydržela 10 let, je pravda, že občas nestartovala, ale na druhý pokus vždy, varovné blinkre ale ne při startování. A to jsem stál třeba 5 dní. Takže si připrav nějaké korunky na novou. Jestli to bude baterkou. :myslim

Odesláno

Kolego :D,než mě odešla baterka,tak sem startoval taky na dvakrát až třikrát. Pak najednou odešla uplně. Snad to bude jen baterkou:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...