Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím tak mám problém a neviem ako dalej.

Mám doma jedno automatické zariadenie ktoré spušta čerpadlo v studni a stale skáče do resetu.

Prvá reklamácia vymenil kus za kus chyba sa opakuje druhá reklamácia prišiel technik odmeral prúd v zastrčke a čuduj sa svet mám tam 248V. Je to v norme ?

Odchádzajú mi žiarovky v lampách a bojím sa o dalšie veci ako pračka, ladnička a pod.

Od trafáku som 3tí dom a v elektrárnach mi pánko povedal že je to v norme, a ak by to znížil tak na konci ulice by nemali dosť prúdu.

Ako sa mám brániť obhajovať čo ak mi odíde niečo drahé??? :bacha:bacha

[upravil dne 12/12/12 11:00 od kaper]

Odesláno

Přestěhuj se na konec ulice:roker.Sory já musel:D.

Možná existuje něco co by to napětí mohlo zregulovat,nebo alespoň nějakou pojistku aby to vyskočilo kdyby to bylo nějak moc vysoké,jen hádám nejsem elektrikář:mad:

Odesláno

Za prvné to není proud ale napětí a za druhé to je to vše v toleranci ;) Na číslo normy si nevzpomenu ,ale od roku 2008 může být napětí v zásuvce +-10% + 230V... tedy maximum je 253V...

Je to dost, ale zřejmě bydlíš někde blízko trafostanice :)

Nicméně bych reklamoval čerpadlo... normu elektrika v domě splňuje :)

Popřípadě by sis mohl ještě nechat pozvat revizáka, který ti tohle vše potvrdí a dá ti papír a ty se tím můžeš pak hájit u prodejce čerpadla ;)

Odesláno

a je nejaká možnosť teda na tej jednej zástrčke to napätie znížiť???

Volal som do elektrárni a prídu premerať a ak sa bude dať tak mi to o 5V znížia.

Ano byvam hneď vedla trafáka.

Odesláno

Normou povolené rozpětí je od roku 2008 pokud si dobře pamatuji 207 - 253V takže nevím co bys chtěl na 248V řešit. Většina spotřebičů s tím počítá (stále jsou země kde je standard 250V). Ano žárovky vyráběné na 220-230V při tomhle rychle odcházejí. Většina spotřebičů ale dnes nemá Trafo, ale řízený zdroj a tak je mu to +- jedno.

Myslím, že tvůj problém je někde jinde ( napěťové špičky a pod. ). Půjč si od někoho UPSku a vyzkoušej to přes ní.

[upravil dne 12/12/12 12:56 od koblih69]

Odesláno

Tiež by som to riešil cez UPSku, na skúšku, tá vykrije prípadne napäťové špičky ... A budeš vedieť, na čom si ...

Odesláno

Proč řešit problém dalším zařízením...

Nejprve jukni na štítek toho zařízení, jaké je povolené napětí toho přístroje...

A pokud tam je 230V tak tam samozřejmě platí i ta tolerance 10%... viz norma

A určitě bych to znovu reklamoval a technika vůbec neřešil.. evidentně se snaží za každou cenu přerušit další reklamaci... ;)

A vůbec.. vyfoť nám to zařízení :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...