Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám na vás pánové delikátní otázku. Koupit naftu nebo benzín? Chci 406 max do 50tis.kč. ,spíš combi, ale není podmínkou. Moc toho nenajezdím, spíš takové couračky. Kdysi jsem měl 205 1.9D, obyč. atmosfera, spotřeba na dálku 4,2l s plným obsaz. Zkušenost výborná, než mi ho ukradli...(byl moc pěkný):fnuk. Teď jsem narazil na 406 se stejným motorem 1.9D, ale 55kw se mi zdá na tak velký auto málo. No a když benzín, tak jaký? 1.8, nebo 2.0T? Budu vám vděčný za názory. Díky,

Odesláno

Dej sem odkaz, 406tka s obyčejným dieselem? To se mi moc nezdá, spíše bych to viděl na 1,9 TD 66 kW.

Jinak vítej v klubu. :papa

Odesláno

zalezi jakej chces rocnik, 2.0T se delaly jen jako starej model (do 4/99), moc jich uz neni a vykon toho motoru taky neni nic moc extra navic (asi jen 108kw, je to jen 8V)

1.8 16V (kod LFY) je na pohodovou jizdu, do kombiku, pokud bys vozil vic veci uz je asi slabsi, kompromis je pak atmosfera 2.0 16V v tom starsim provedeni s kodem motoru RFV (ktera nezere o moc vic, nez ta 1.8 16V, ale ma vetsi vykon), novejsi typy benzinu 1.8 16V a 2.0 16V (kody motoru 6FZ a RFN) uz nejsou tak dobry, maj slabsi odezvu plynu ( dan za EGR a prisnejsi emisni normy), taky mivaj casto problem s kultivovanym volnobehem a ac maj o neco malo kW vice nez typy LFY a RFV, jejich odezva na plyn je takova vlaznejsi, takze subjektivne jedou trosku hur

s tou naftou nevim, pokud nenajezdis tak 20 tis km rocne, tak asi zbytecny a spis bych koukal po benzinech, navic diesly v tyhle cenovy relaci budou vylitany sroty, s porcema kolem 300tis km (coz neni zase na ten motor nejak moc, ale vetsinou to byva stoceny tak na polovinu a pak nevis vubec, na cem jsi)

Odesláno

Jak píše Ferry s tím ,,kapitálem\" co na to máš a tím nájezdem co píšeš že najedeš bych šel do benzínu.Rozhodně benzín bude mít míň najeto jak ty naftový vylítaná stočený popelnice.

Odesláno

Ač jsem zastánce nafty, souhlasím s kolegy. Nafta v tak velkým autě bude mít hodně nalítáno a je velmi těžké najít nestočený kus. V případě menšího nájezdu bude lepší ten benzín.

Přeji příjemný výběr, klidně s námi o něj můžeš podělit, 406tkáři jistě odborně poradí, protože i fotky mohou něco prozradit.

Odesláno

no ja som tiez este nevidel 1.9d ale podla katalogov existuje DHW (XUD9SD) :myslim,no ale toto by som urcite nebral :bojim to musi byt zelva rychlejsia:) slabe na tak velke auto,Za benzin 1.8 16v staci na normalne vozenie brzda to nieje ale ani sportiak,ked chces vykonnejsie tak 2.0 16v to uz je celkom svizne alebo 2.0T ale tych je malo ,a ak by sa ti malilo tak este 3.0 V6ale tych tiez nieje vela ale nad tym asi neuvazujes

[upravil dne 3/12/12 17:12 od krtek 2]

Odesláno

Díky za přivítání a za názory.

Ten inzerát na 1.9D už je opravený na TD,ale původně psal, že je to jen atmosféra. tady je link :

http://auto.bazos.cz/inzerat/20167112/Peugeot-406-Break-19TDnove-rozvody-spojka-olej-filtry.php

Jinak to asi vyhraje benzín, protože dvacet tisíc nenajedu ani náhodou. Takže babo raď. Dost jsem tady četl, že některé auta mají problémy s ukazatelem stavu paliva. Ví se které to jsou? Díky.

Odesláno

ja by som radsej siel do 2.0 16v atmosfery (RFV) je ich dost na pripadne nahradne diely a motor je docela svizny

PS-z bazaru by som auto nebral

[upravil dne 3/12/12 18:14 od krtek 2]

Odesláno
já bych šel do 2.2 jede pěkně výkon má taky a je na ní levnej servis oproti 3.0V6....

Mám, jen je potřeba počítat s tím, že deklarovaných 8,6 papírová spotřeba je nedosažitelná, reálná viz můj podpis a to nejsem závodník a jezdím s prázdným autem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...