Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No tak pokud pokukuješ po 850 pak je větší výběr spíš ve Fiatech 600. Jinak s koupí F500 není problém, nabídni cenu a třeba se domluvíme ;)

Údaje jsou v podstatě společné pro 500 i 126 ( Bambino, nebo maluch )

Spotřeba - na dnešní poměry, obsah a výkon vysoká - kolem 5-6 litrů záleží jak se k tomu chováš.

Rychlost - pokud vezmeme normální terén tak se s tím dá jet trvalou rychlostí cca 100-105 km/hod. Nicméně pokud pak zastavíš u benzínky čeká tě pauza cca 30 minut, protože ten přehřátý motor asi nenastartuješ. Běžnou jízdu v mazích předpisů to zvládne OK.

180 cm by neměl být problém, větší problém je místo na levé straně, to je omezené, pokud máš velká ramena tak to může být problém.

Jinak auto je to vcelku spolehlivé, pouze u Polské produkce odchází převodovky a velmi rezne kastle. Nicmémě oprava takové převodovečky se zvládne na koleně a NB jsou velmi levné.

Odesláno

126 není ikona - podle mne nemá sběratelskou hodnotu. Není ani kvalitní. Málo topí, táhne tam dírami v panelu.

500 bezva, hlavně ta otevírací střecha. Málo topí, nemá synchrony (nevadí).

600 bezva!!! Dobře topí, dobře jede, není hlučný. Existují typy A (633 ccm) a D (750 ccm).

850 taky fajn, více poruchový. Jede jak drak.

Měl jsem všechny (126 měla sestra, fungl nový).

Pro ježdění se to nehodí, na to zapomeň. Více opravuješ, než jedeš. Reznou všechny. 126 a 500 jsou kocábky, jízda není moc bezpečná.

Na ježdění si kup Favorita nebo Feldu, nebo 306.

Pro radost si kup kterýkoli uvedený Fiat, kromě 126.

Odesláno

stylovka je 500 i 600 :) ale pokud chceš víc jezdit než opravovat, tak nevim jestli je to ideální volba :D tohle je fakt jak pincek..hodinu jedeš a pak 3 opravuješ :D kamarád má na blbnutí 126ku, dělá s tím hrozny věci, ale je to nesmrtelny (stačí základní nářadí)

Odesláno

F 500 je z maluchů asi nejoblíbenější (v ulici nám kdysi stával kombík, viděl jsem ho od té doby jen na fotkách).

F 600 mně nikdy za srdíčko nevzala, ale její prodloužená ségra Multihopla, ta se mi líbí dodnes (spíš je to ale tím, že se jich zachovalo jen pár)

F 850 v té civilní verzi = nic moc, ale kupátko ...... hmmm mňam

Co se týče polského malucha - jako dítěti se mi nezapomenutelně vryl do paměti obrázek, kdy jsem na Rumunsko - Bulharské hranici u Mangalie na vlastní oči viděl jak se do malucha s polskou RZkou skládají 4 cca 20ti letí mladíci. Je pravda, že nebyli tlustí, ale nikdy jsem nepochopil, jak mohli dojet z Polska do Bulharska v maluchu a ještě za sebou táhnout přívěs + nějakou bagáž na střeše (přívěs nebyl obytný, jen takový větší kufr na kolečkách - ale i tak :potlesk:potlesk ). Každopádně souhlasím s předřečníky - maluchem díru do světa jen těžko uděláš.

[upravil dne 1/11/2012 00:08 od Medvěd]

Odesláno

Já měl před pár lety dvě 126 650 bambino... a nemůžu si stěžovat, těch 115km/h to jelo ale né moc dlouho :D. Jinak za celou dobu jsem snad dvakrát dělal těsnění pod hlavou a brzdy, jinak spolehlivý vozítka :)

Odesláno

V podstatě je volba mezi 500 a 600.

500 každého zaujme, to je to pravé.

600 mám sice raději, je to \"dospělé\" auto - 4-válec, vodou chlazený, dobře topí, celkem dobře jede - ale nikoho tím nezaujmeš.

Jak jsem psal - na každodenní ježdění to stejně není, jenom na zábavné projíždění.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...