Sagic Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 To jako já? Ještě řekněte, že nikdo nedojíždíte zimáky v létě Citovat
koblih69 Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Udělal jsem to jednou. Pár set km a boule, pak jsem dal na otočku 1000 km po dálníci (předpisově) v horkém dni a boule na dalším kole. Už takovu kravinu nikdy neudělám i kdybych je měl vyhodit. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Hmmmm, tak u nás dnes ráno deset pod nulou Takže ještě s tím přezouváním fakt počkám. Citovat
Lucasao Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Já sem si byl nechat přezout kola minulý týden dokud není nával v pneuservisech Ale na auto je dám až tak za měsíc Citovat
Šalda Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Zimní kola jsem v létě nikdy nedojížděl, a nehodlám to dělat i nadále:bojim Citovat
Bostich Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 ještě počkám, stejně nemám hotový kola Citovat
Sagic Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Zimní kola jsem průběžně dojížděl přes léto poslední 3 roky a nikdy jsem s tím neměl problém. To jako vyhodíte gumy, co mají lehce pod 4mm?? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 No a jak jinak, nebo je prodam někomu kdo je na tuning párty ogumuje, za par kaček. Proč myslíš že se sem vozí gumy z německa a mají 5-6 mm a lidi to tady blázni za 600 - 800kč kupují. Němec takovou gumu nechce, není bezpečná Citovat
koblih69 Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Proženu je Aukrem... ať si je dojezdí nějakej zoufalec. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Sneh už nebude, a zima nevadí. Tak jestli ještě bude sníh tak to nevím, ale včera u nás sněžilo, a že zima nevadí tak to slyším poprvé. Já se poslední dobou dozvídám samé nové věci Citovat
Sagic Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Tak asi takhle, jezdil jsem do Itálie, únor až duben, tady mrtě sněhu a pod nulou, v Itálii v březnu a dubnu přes 25°C nad nulou. Samozřejmě na zimních a dálnice, nikdy žádný problém nebyl. Nedovedu si vybavit, že by za Brenerem někdo přezouval na letní a cestou zpět na zimní.. Navíc pokud jezdím v létě na zimních tak tomu uzpůsobím styl jízdy a nevalím to po dálnici 170. A taky jsem zvyklý používat vlastní rozum a neovlivní mě lobby jistých výrobců a prodejců pneumatik. Ono kdyby to s těmi zimními pneumatikami bylo tak horké, tak je to upraveno legislativou. Jen by mě zajímalo, kolik z vás přezovalo zimní na 4mm když to ještě nebylo uzákoněno. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Tak okolo 4mm jsem to sundaval vždycky, ono zima ve Starkově a okolo Teplic nad Met. chtěla dobrý zimáky, koneckonců jsi jedny ode mě bral tak to víš že bych na nich už nejezdil;) Citovat
Mysak_Bob Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Jen by mě zajímalo, kolik z vás přezovalo zimní na 4mm když to ještě nebylo uzákoněno. Ja davam zimaky od meho prvniho auta Citroen BX16, cca od 1995 -96. Pravda, zatim mne to vzdycky vyslo, ze jsem je daval pryc s 3,5 - 4mm. Citovat
Sagic Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Jo bral a jednu sezonu na nich bez problému odjel Jinak perla, nedávno jsme měli v práci školení řidičů a přednášející se ptal, zda někdo dojíždí zimáky v létě. Přihlásil jsem se z 20 lidí jedinej, všichni výtlem a školitel (majitel vcelku velké autoškoly) odpověděl, že dělá to samý, že legislativa to umožňuje a byl by sám proti sobě, kdyby ty gumy vyhodil. Nejlepší na tom bylo, že se poté přihlásili další tři, kteří se jen báli se k tomu přiznat Citovat
Lucasao Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Pokud jezdí někdo jenom po městě na nákupy tak nevidím nic špatného na dojíždění zimních pneu v létě... Citovat
MilanF1 Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Jsou tací, co toho moc nenajezdí a celoročně mají zimní, guma jim vydrží několik let a nemusí přezouvat ... Já přehazuji na letní. Ale sám bych to viděl na povinný vzorek 1,6 i u zimních, doporučených 4 mm, ale u nás v nížině a na rovině moc toho sněhu nebývá ... většinou. Já si někdy dohledám legislativu severských zemí, jak to tam mají s povinností zimních. Myslím, že Finové mají 5 mm povinně plošně od půlky prosince do konce února ... ale musím si to ověřit. Ale z toho mi plyne, že my máme více méně přísnější zákon než Finsko, tam toho sněhu asi budou mít více. Citovat
Mysak_Bob Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Milane, prisnejsi nemame - my mame takove salamounske. 1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud 1. se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo 2. lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N2) k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik 18a), a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3 500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3 500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg nejméně 6 mm. Cili, vubec nemusis prezouvat na zimni, pokud ve vyse uvedenych pripadech nepojedes. Jinak chapu ty, co jezdi jen po meste nakoupit, k doktorovi a pod, tam chapu celorocni pouziti zimaku. Ale z meho pohledu, kdy 80% travim na delsich cestach nez 50km, nepovazuju za nenormalni, ze zimaky ve 4mm vyhodim. EDIT: oprava preklepu [upravil dne 4/3/13 22:53 od Mysak_Bob] Citovat
FiFa_cze Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Já ještě nemám hotové letní kola, takže ani přezout nemůžu Každopádně zimáky ještě nějaký ten den určitě nechám. On zas může přijít nějaký záchvat posledního sněžení... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.