Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Udělal jsem to jednou. Pár set km a boule, pak jsem dal na otočku 1000 km po dálníci (předpisově) v horkém dni a boule na dalším kole. Už takovu kravinu nikdy neudělám i kdybych je měl vyhodit.

Odesláno

Zimní kola jsem průběžně dojížděl přes léto poslední 3 roky a nikdy jsem s tím neměl problém. To jako vyhodíte gumy, co mají lehce pod 4mm?? :myslim

Odesláno

No a jak jinak, nebo je prodam někomu kdo je na tuning párty ogumuje, za par kaček. Proč myslíš že se sem vozí gumy z německa a mají 5-6 mm a lidi to tady blázni za 600 - 800kč kupují. Němec takovou gumu nechce, není bezpečná

Odesláno
Sneh už nebude, a zima nevadí.

Tak jestli ještě bude sníh tak to nevím, ale včera u nás sněžilo, a že zima nevadí tak to slyším poprvé. Já se poslední dobou dozvídám samé nové věci :D

Odesláno

Tak asi takhle, jezdil jsem do Itálie, únor až duben, tady mrtě sněhu a pod nulou, v Itálii v březnu a dubnu přes 25°C nad nulou. Samozřejmě na zimních a dálnice, nikdy žádný problém nebyl.

Nedovedu si vybavit, že by za Brenerem někdo přezouval na letní a cestou zpět na zimní..

Navíc pokud jezdím v létě na zimních tak tomu uzpůsobím styl jízdy a nevalím to po dálnici 170.

A taky jsem zvyklý používat vlastní rozum a neovlivní mě lobby jistých výrobců a prodejců pneumatik. Ono kdyby to s těmi zimními pneumatikami bylo tak horké, tak je to upraveno legislativou.

Jen by mě zajímalo, kolik z vás přezovalo zimní na 4mm když to ještě nebylo uzákoněno.

Odesláno

Jen by mě zajímalo, kolik z vás přezovalo zimní na 4mm když to ještě nebylo uzákoněno.

Ja davam zimaky od meho prvniho auta Citroen BX16, cca od 1995 -96.

Pravda, zatim mne to vzdycky vyslo, ze jsem je daval pryc s 3,5 - 4mm.

Odesláno

Jo bral a jednu sezonu na nich bez problému odjel :D

Jinak perla, nedávno jsme měli v práci školení řidičů a přednášející se ptal, zda někdo dojíždí zimáky v létě. Přihlásil jsem se z 20 lidí jedinej, všichni výtlem a školitel (majitel vcelku velké autoškoly) odpověděl, že dělá to samý, že legislativa to umožňuje a byl by sám proti sobě, kdyby ty gumy vyhodil.

Nejlepší na tom bylo, že se poté přihlásili další tři, kteří se jen báli se k tomu přiznat :D

Odesláno

Jsou tací, co toho moc nenajezdí a celoročně mají zimní, guma jim vydrží několik let a nemusí přezouvat ... Já přehazuji na letní. Ale sám bych to viděl na povinný vzorek 1,6 i u zimních, doporučených 4 mm, ale u nás v nížině a na rovině moc toho sněhu nebývá ... většinou.

Já si někdy dohledám legislativu severských zemí, jak to tam mají s povinností zimních. Myslím, že Finové mají 5 mm povinně plošně od půlky prosince do konce února ... ale musím si to ověřit. Ale z toho mi plyne, že my máme více méně přísnější zákon než Finsko, tam toho sněhu asi budou mít více. :myslim

Odesláno

Milane, prisnejsi nemame - my mame takove salamounske.

1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud

1. se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo

2. lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N2) k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik 18a), a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3 500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3 500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg nejméně 6 mm.

Cili, vubec nemusis prezouvat na zimni, pokud ve vyse uvedenych pripadech nepojedes.

Jinak chapu ty, co jezdi jen po meste nakoupit, k doktorovi a pod, tam chapu celorocni pouziti zimaku.

Ale z meho pohledu, kdy 80% travim na delsich cestach nez 50km, nepovazuju za nenormalni, ze zimaky ve 4mm vyhodim.

EDIT: oprava preklepu

[upravil dne 4/3/13 22:53 od Mysak_Bob]

Odesláno

Já ještě nemám hotové letní kola, takže ani přezout nemůžu :) Každopádně zimáky ještě nějaký ten den určitě nechám. On zas může přijít nějaký záchvat posledního sněžení...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...