Jer250 Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 Ahoj, existuje někde nějaká dílenská příručka či servisní manuál ke zmíněnému účelu? Kniha \"Údržba Peugeot 405\" (či tak nějak) je v tomto ohledu k ničemu. Díky Citovat
oddie Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 Vzhledem k tomu, že se GO motorů ani o dost novějších už dávno nevyplatí a prakticky nedělají, tak asi těžko. Citovat
Jer250 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 Tak v dnešní době se nevyplatí nic, příručky žádné nejsou a potom si dejte auto do servisu. Ať si říká kdo chce co chce, za komunistů byly na to co tu jezdilo podrobné dílenské příručky. Nejspíš proto se nedá srovnat kvalita dnešního mechanika s mechanikem před 30ti lety... Citovat
ozzy56 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 kniha Jak na to Peugeot 405 by měla stačit, myslím, jinak dnes se opravdu dělají generálky motorů snad jen u kuriozit a veteránů..., cena motorů na vrakovišti u obyčejných aut vylučuje GO P.S. za komančů i dnes byli a jsou mechanici hovada a mechanici výborní, politické zřízení v tom nehraje roli http://www.filmarena.cz/kniha-peugeot-405-jak-na-to [upravil dne 18/10/12 16:02 od ozzy56] Citovat
Jer250 Odesláno 19. říjen 2012 Autor Odesláno 19. říjen 2012 No nevím jakou máš zkušenost ty, ale když jsem se učil (cca 1985) tak brali lidi, kteří měli na základce nejhůře trojky. A hlavně o to trochu měli zájem. Dneska to je banda znuděných bezprizorních jelimanů, k ničemu je nepustí, nic se nenaučí. Takže politické zřízení tam trošku roli hraje - nemyslíš? Každopádně Potřebuju jen hodnoty k seřízení ventilů a vymezení různých vůlí atd. V té knize z odkazu to je? Díky Citovat
oddie Odesláno 19. říjen 2012 Odesláno 19. říjen 2012 Ty máš koukám hodně selektivní paměť, viď? Že už jsi nějak \"zapomněl\" na ty šílené křápy, co tu za komančů jezdily, a ještě ani těch nebylo dost, na leckteré byl pořadník či nocování před Mototechnou. Co? A taky na to, že ty generálky se dělaly spíš ze zoufalství, protože většina těch křápů byla zralá na GO po 100 tis km a jiný se koupit nedal, tak co zbývalo. Tak o čem to tu plácáš? Dnes je aut všude jak sraček, náhradních dílů ještě víc a motor bez GO vydrží klidně 5x tolik - kolik lidí si asi tak myslíš, že má o nějakou GO vůbec zájem? Kór když hodnota té blbé 405 je proti ceně GO s bídou čtvrtinová. Buď v klidu, že pokud jsi ochoten do GO nasypat 50 tis Kč (GO motoru skutečně není jen seřízení ventilů nebo výměna kroužků), že je pořád víc než dost dílen, které ti ji klidně udělají. A jestli chceš vědět jen pár blbých hodnot, ptej se přímo na ně. Citovat
koblih69 Odesláno 19. říjen 2012 Odesláno 19. říjen 2012 Klasická škůdka byla zralá na GO často už po 80ti tis. 100tis. už málo kdy. Ještě nedávno třeba v Letovicích dělala GO škodováckých motorů firma někde od 12-ti tis. - výbrus, písty, kroužky, přebroušení kliky, šály, ventily, rozvody, tlakovka ... Nicméně tady stojí díly nicotné peníze. Realita modernějšího motoru je opravdu k 50-ti tis. Nemluvě o tom, že třeba tam kde nejsou vložkované válce tak se musí nanést nová vrstva, což už je zase někde jinde. Přitom koupě slušného motoru je otázka zlomku týhle ceny. Proto nemá smyls to dělat a u něčeho jako 405 už vůbec ne. Jinak s úrovní personálu souhlasím, ale to je tak nějak věcí provozovatele dané atrakce. Pokud nevadí jemu co pro něj pracuje tak mě už vůbec ne - já tam totiž auto nezavezu. Citovat
ozzy56 Odesláno 19. říjen 2012 Odesláno 19. říjen 2012 No nevím jakou máš zkušenost ty, ale když jsem se učil (cca 1985) tak brali lidi, kteří měli na základce nejhůře trojky. A hlavně o to trochu měli zájem. Dneska to je banda znuděných bezprizorních jelimanů, k ničemu je nepustí, nic se nenaučí. Takže politické zřízení tam trošku roli hraje - nemyslíš? Každopádně Potřebuju jen hodnoty k seřízení ventilů a vymezení různých vůlí atd. V té knize z odkazu to je? Díky učení jsem začal o nějaký pátek dříve než ty (1971), ale už tehdy platilo, že ve třídě bylo pár učňů s jedničkama--dvojkama, zbytek třídy byli kluci natlačení rodičema z protekce (obory kolem aut byly tehdy v kurzu), tito se dali brzy rozeznat, protože buď sami řekli, že je řemeslo nebaví, nebo se tak chovali...,ale i mezi nima se našlo pár jedinců, kteří později byli dobrými mechaniky , rozhodně nemůžu říct, že jedničkář byl automaticky pozdější machr, spíše to byli ze školy nabiflovaní kluci, v praxi většinou nic moc . Každá práce musí bavit, jinak stojí za houno, známkama na základce to není Citovat
Marcel505 Odesláno 21. říjen 2012 Odesláno 21. říjen 2012 kniha Jak na to Peugeot 405 by měla stačit, myslím, jinak dnes se opravdu dělají generálky motorů snad jen u kuriozit a veteránů..., cena motorů na vrakovišti u obyčejných aut vylučuje GO P.S. za komančů i dnes byli a jsou mechanici hovada a mechanici výborní, politické zřízení v tom nehraje roli http://www.filmarena.cz/kniha-peugeot-405-jak-na-to Ta kniha se dá občas koupit ve slušném stavu za pár korun na inzerát nebo na Aukru. A pozor, tohle je kniha na starý model. Kniha obsahující všechny modely se až tak často v inzerátech neobjevuje. Citovat
dýzl Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Odkaz na stažení Jak na to Peu...405 a nejen to,pro dehty dp.Haynese,většina je na BéXa,s výjímkou P405! http://www.bxclub.com/download.php Citovat
Jer250 Odesláno 24. říjen 2012 Autor Odesláno 24. říjen 2012 učení jsem začal o nějaký pátek dříve než ty (1971), ale už tehdy platilo, že ve třídě bylo pár učňů s jedničkama--dvojkama, zbytek třídy byli kluci natlačení rodičema z protekce (obory kolem aut byly tehdy v kurzu), tito se dali brzy rozeznat, protože buď sami řekli, že je řemeslo nebaví, nebo se tak chovali...,ale i mezi nima se našlo pár jedinců, kteří později byli dobrými mechaniky , rozhodně nemůžu říct, že jedničkář byl automaticky pozdější machr, spíše to byli ze školy nabiflovaní kluci, v praxi většinou nic moc . Každá práce musí bavit, jinak stojí za houno, známkama na základce to není Jo máš pravdu, našli se tací, ale většina z nich to hned po učení vzdala a věnovala se něčemu jinému (šli třeba jezdit/dělat pro nějaký \"mírový závod\" kde se dobře platilo). Ale jak jsem řekl - srovnej třídu automechaniků dneska a před 30ti lety. oddie: Beru snad někomu, že se dnes nevyplatí GO motoru? Neberu, nevím proč to pořád dokola omíláš, pouze poukazuju na to, že za komunistů na ty \"křápy\" byly podrobné příručky a kvalita automechaniků trošku jinde. V té knížce bylo popsáno podrobně jak postupovat při demontáži, rozložení na součástky a složení, když jsi potřeboval něco zjistit, tam jsi to našel a nemusel jsi nutně dělat GO motoru...Když ti na novém autě praskne rozvoďák, všechno se potká, vyhodíš motor a seženeš jiný? Nejspíš ne, koupíš poškozené díly, vyměníš a když si nebudeš něčím jistý koukneš do knížky - to by ale nějaká musela být že... Citovat
Capy Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 taky mě čeká jedna go na mi16 ale hlavní důvod je ten že dnes už nekoupíš pořádnej motor. základ si necham udělat tady www.vybrusy.cz (snížit blok usadit nové vložky) pokud by se nesnižoval blok tak si to dělam celý sám při troše rozumu není třeba ani knížek krom utah. momentů Citovat
vinorak Odesláno 1. listopad 2012 Odesláno 1. listopad 2012 Capy: zrovna na Míčko bych měl PDF kde je všechno (momenty, vůle a postupy) a jmenuje se XU9J4 Rebuild Manual Citovat
oddie Odesláno 1. listopad 2012 Odesláno 1. listopad 2012 ...Když ti na novém autě praskne rozvoďák, všechno se potká, vyhodíš motor a seženeš jiný? Nejspíš ne, koupíš poškozené díly, vyměníš a když si nebudeš něčím jistý koukneš do knížky - to by ale nějaká musela být že... Ty jsi padlej na hlavu nebo co? Pokud to auto je nové, tak je taky v záruce, takže u něj nic řešit nebudu, a pokud se mi potká motor u staršího auta, tak tam samozřejmě dám jiný, když je jich všude jak s*aček a leckteré se házejí do sběru, protože je ani nikdo nechce. Kolikrát to mám ještě napsat, abys to pochopil? A co se dokumentace týče, existuje servicebox, akorát postupy jsou celkem pochopitelně v placené části. Dobré ráno v jednadvacátém století Citovat
BiFF Odesláno 4. listopad 2012 Odesláno 4. listopad 2012 Znam jeden priprad borcovi praskl rozvodak pri 80 000 ikdyz se ma menit az pri 120 000 a peugeot se ktomu nepostavil moc dobre !! nejsem si jisty jesli auto bylo jeste v zaruce nebo tesne po zaruce !! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.