Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Virus napadavící PC ,,Policie čr vás sleduje''

Recommended Posts

Odesláno

Hojte tak co ? už ste se s ním někdo setkal ?

já zatím ne a jsem za to vděčný, kamarád mi dnes kolem 7 večír volal celej neštěstnej skoro brečel že se mu sesypal počítač :D a že ho sledujou policajti :D každopádně zapnete počítač a pokud nejste automaticky připojeni do sítě tak vidíte jen bílou plochu bez ikon prostě bezevšeho, po připojení k internetu máte zablokován pohyb myší klávesnici a vše kolem čim se dá ovládat pc, oběví se vám (podle informací na internetu) internetový prohlížeč a v něm stránka an které je napsáno že vás sleduje pocie ČR a další nesmysle, pokud máte zapojenou webkameru tak vám ta mrcha dokáže udělat i snímek vás sebe sama aby to bylo důvěryhodnější.

Řešení ke kterému jsem dospěl:

Počítač zapnout v nouzovém režimu pod kterým virus nic nedělá, zapnout v něm antivir, anjít a zneškodnit červa.

Druhá verze opravy .. Přeinstalace windows = vymazání komplet všeho co je na disku C, ale doporučuji i ostatní pevné disky, protože ten červ se dostane do většiny aplikací a dokáže nadělat pořádnou paseku. osobně používám windows XP Service pack 3 zabezpečenej Eset Smart security 5 v plné licenci, moje máma má Windows 7 Akualizován , a také zabezpečeno Eset smart security 5 s plnou licencí...

tak máte někdo zkušenosti ? :)

Odesláno

prosím příště do správné sekce a taky by nebylo od věci přečíst si to, co jsi napsal, před odesláním a opravit ty chyby a překlepy :roll

Odesláno

To se omlouvám chtěl sem to zařadit mezi Novinky, ale tak je to IT tak se tedy omlouvám, a taky se omlouvám za pravopis píšu rychlo pysem mladýho kluka :mad:

Odesláno

Brácha to tam měl taky, nešlo mu s tím udělat nic, ani se nemohl dostat do biosu, tuším že to dával do servisu, tak uvidíme co mu s tím udelali:myslim

Odesláno

Já ho koupil asi týden před tím, než to bylo v TV. Docela jsem se u toho nasmál, když se mi to ukázalo :D Nejlepší bylo, že to bylo na služebním NB, kde máme McAfee a tomu to bylo úplně fuk :aut

Odstranění viru je primitivní. Poradí si s ním třeba MalwareBytes a možná teď už i jiný antiviry. Já použil MB. Free verzi tam mám pro tyhle případy;) Stačí pustit PC v nouzáku s příkazovým řádkem. Přes něj pustit MB, proskenovat a je to :)

Odesláno

Já se o tyto případy pracovně zajímám (řeší se to celorepublikově i ve spolupráci se zahraničím), takže by se mi hodila jakákoliv informace nebo foto obrazovky od kohokoliv, komu se to přihodilo. Kdyby byl někdo schopen provést zálohu \"vzorku\" toho trojáka a třeba v ZIPu mi to poslat, tak bych byl taky vděčný. Měly by to být snad jen nějaké dva .exe soubory v Tempových složkách, po jejichž smazání vše normálně funguje (mám z doslechu), takže není potřeba ani žádnej antivir či jiný software k odstranění problému, ale jen trocha šikovnosti při prohledávání pevného disku. V případě zájmu mohu zjistit podrobnosti (mám k dispozici zatím 4 vzorky tohoto trojáka). Pokud někdo něco máte nebo víte, tak se mi klidně ozvěte do SZ. :papa

Odesláno

No ono je otázka, co to všechno umí. U mě MB našel tři druhy trojanů, takže bych to viděl tak, že to umí udělat dvířka pro další verbeš :myslim

Každopádně, až ho koupím podruhé, tak ho hodím do klece a pošlu ti ho :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...