Háček Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 Hojte tak co ? už ste se s ním někdo setkal ? já zatím ne a jsem za to vděčný, kamarád mi dnes kolem 7 večír volal celej neštěstnej skoro brečel že se mu sesypal počítač a že ho sledujou policajti každopádně zapnete počítač a pokud nejste automaticky připojeni do sítě tak vidíte jen bílou plochu bez ikon prostě bezevšeho, po připojení k internetu máte zablokován pohyb myší klávesnici a vše kolem čim se dá ovládat pc, oběví se vám (podle informací na internetu) internetový prohlížeč a v něm stránka an které je napsáno že vás sleduje pocie ČR a další nesmysle, pokud máte zapojenou webkameru tak vám ta mrcha dokáže udělat i snímek vás sebe sama aby to bylo důvěryhodnější. Řešení ke kterému jsem dospěl: Počítač zapnout v nouzovém režimu pod kterým virus nic nedělá, zapnout v něm antivir, anjít a zneškodnit červa. Druhá verze opravy .. Přeinstalace windows = vymazání komplet všeho co je na disku C, ale doporučuji i ostatní pevné disky, protože ten červ se dostane do většiny aplikací a dokáže nadělat pořádnou paseku. osobně používám windows XP Service pack 3 zabezpečenej Eset Smart security 5 v plné licenci, moje máma má Windows 7 Akualizován , a také zabezpečeno Eset smart security 5 s plnou licencí... tak máte někdo zkušenosti ? Citovat
Ferry Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 prosím příště do správné sekce a taky by nebylo od věci přečíst si to, co jsi napsal, před odesláním a opravit ty chyby a překlepy Citovat
Háček Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 To se omlouvám chtěl sem to zařadit mezi Novinky, ale tak je to IT tak se tedy omlouvám, a taky se omlouvám za pravopis píšu rychlo pysem mladýho kluka Citovat
Háček Odesláno 16. říjen 2012 Autor Odesláno 16. říjen 2012 přidávám fotku od kamaráda co mi dorazila mmskou Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 Koukam se nějak zdokonalili, dřive tam bylo \"Česká Republik POLICE\" šmejdi Citovat
Šalda Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 Brácha to tam měl taky, nešlo mu s tím udělat nic, ani se nemohl dostat do biosu, tuším že to dával do servisu, tak uvidíme co mu s tím udelali:myslim Citovat
MJSytic Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 Já ho koupil asi týden před tím, než to bylo v TV. Docela jsem se u toho nasmál, když se mi to ukázalo Nejlepší bylo, že to bylo na služebním NB, kde máme McAfee a tomu to bylo úplně fuk Odstranění viru je primitivní. Poradí si s ním třeba MalwareBytes a možná teď už i jiný antiviry. Já použil MB. Free verzi tam mám pro tyhle případy;) Stačí pustit PC v nouzáku s příkazovým řádkem. Přes něj pustit MB, proskenovat a je to Citovat
Stifler Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 Já se o tyto případy pracovně zajímám (řeší se to celorepublikově i ve spolupráci se zahraničím), takže by se mi hodila jakákoliv informace nebo foto obrazovky od kohokoliv, komu se to přihodilo. Kdyby byl někdo schopen provést zálohu \"vzorku\" toho trojáka a třeba v ZIPu mi to poslat, tak bych byl taky vděčný. Měly by to být snad jen nějaké dva .exe soubory v Tempových složkách, po jejichž smazání vše normálně funguje (mám z doslechu), takže není potřeba ani žádnej antivir či jiný software k odstranění problému, ale jen trocha šikovnosti při prohledávání pevného disku. V případě zájmu mohu zjistit podrobnosti (mám k dispozici zatím 4 vzorky tohoto trojáka). Pokud někdo něco máte nebo víte, tak se mi klidně ozvěte do SZ. Citovat
MJSytic Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 No ono je otázka, co to všechno umí. U mě MB našel tři druhy trojanů, takže bych to viděl tak, že to umí udělat dvířka pro další verbeš Každopádně, až ho koupím podruhé, tak ho hodím do klece a pošlu ti ho Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.