Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jen dotaz do pléna.

Mám přidělenýho firemního Experta, r. v. 2006 s motorem 2,0 HDI RHX. Pro ježdění po Praze celkem vyhovuje, ale pokud člověk najede na dálnici, dostat se přes 100 km/h, to je vyloženě porod. Cestou ze Stodůlek do Rudné se mi povedlo ručičku tacho přiblížit ke 130 km/h, ale to už fakt byla maximálka.

Ve čtvrtek si auto půjčuje kamarád majitele na cestu do Polska !!! a tak mi vrtá hlavou, jestli je tohle chování auta O.K. nebo jestli ho třeba ten auťák nemůže cestou zradit (maximálka v OTP je 160 km/h). Majitele jsem dnes upozornil, že auto má maximálku 120 km/h a docela se nad tou informací zarazil - je ale fakt, že on s tím jel naposledy možná když ho kupoval.

Odesláno

Na \"roztočení\" by bylo třeba nejdřív vyříznout díru v podlaze, aby pedál mohl jít hlouběji

Ale vážně - je možný, že pokud auto jezdí vytrvale pouze krátké cukačky po městě, že by si zvyklo na líný provoz?

[upravil dne 9/10/2012 21:07 od Medvěd]

Odesláno

Fuj, jsem si oddech´- přece já, zapřísáhlý odpůrce všeho jen trošku zavánějícího ekologií nebudu jezdit v autě s touhle nablblinou.

Odesláno

Tak dneska se Expert \"vycajchnoval\" (asi dostal kluk jeden strach z tý cesty do Pšonska).

Chvilku po té, co nás potkal Ferry se najednou při vyšlápnutí spojky ozvalo takové tupé cvaknutí a pedál zůstal ležet na podlaze. Polilo mě horko a myslel jsem, že spojka (nebo minimálně váleček) odešla do věčných lovišť. Jaké ale bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že pedál lze rukou zvednout a pak vše \"normálně\" maká? Pokračoval jsem tedy v jízdě, ale během dopoledne se situace ještě několikrát opakovala - poslat auto v tomhle stavu za hranice Prahy bych si netroufl a tak jsem vše nahlásil majiteli, který mě s autem poslal do servisu. Nakonec problém byl ve spojkovém lanku, které začalo nějak záhadně přeskakovat - teď už je opraveno a Expert uhání 110 km/h kvapíkem směrem severním (doufám, že v pohodě dojede).

[upravil dne 10/10/2012 20:48 od Medvěd]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Dneska měl Expert \"dálkový výlet\" v Hradčanský až do Úval (Letná, Holešovičky, Kbelská, pak po nové spojce na konec R10, D11 - tzn. převážně rychlostní silnice, rychlost auta byla standartně kolem 80km/h, max.nějakých 110 na D 11 - víc to prostě nejede). No a cestou se mi rozsvítila žlutá kontrolka vypadající jako čerpadlo (po konzultaci s Ferrym odhalena kontrolka diagnostiky). Auto jelo stále stejně blbě jako celou dobu, co s ním jezdím a tak jsem nijak neplašil. Z Úval jsem zamířil k Trnkošovi, kde kontrolka jako zázrakem přestala svítit. Přesto však na dia Honza odhalil závadu P 0401, P 0216 a ještě jednu, kterou mám někde zapsanou, ale nevím kde. Honza neměl čas se mi v autě hned vrtat (ono je taky potřeba schválení majitelem firmy a to je kolenovrt, který je schopen nechat si díl vymontovat a pak si ho sám koupit) a tak mi jde momentálně hlavně o Váš názor:

a) jezdili byste s tím dál s tím, že se do servisu pojede až bude mít majitelův kamarádoservisman čas?

b) co všechno se může stát pokud se s tím bude jezdit?

[upravil dne 6/11/2012 21:31 od Medvěd]

Odesláno

tak podle googlu je ta prvni chyba spojena s EGR ventilem, druha pak se vstrikovanim nafty, co udela spatnej vstrik nafty vis asi z vlastni zkusenosti nejlip

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...