MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Tak jelikož se mi ukroutil kabel na zdroji u NB, potřeboval bych poradit, jak to přeletovat. Vím, že by se to nemělo, ale když už se mi to povedlo vypáčit z toho plastového obalu (kupodivu jsem ho ani moc nezničil) tak bych to chtěl dotáhnout do konce. Modrý kabel je jasný - to je ID Ale co je GND a +19V to si netroufnu odhadnout Nepoznáte to někdo? [upravil dne 9.10.12 17:42 od MJSytic] Citovat
Dave_k Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Pokud máš možnost ty ustřižený konce z desky odletovat tak to udělej a naletuj stínění na GRND (kostra), modrej na ID a bílej na +19. Je to krásně vidět co kam patří ne? Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 No odletovat to jde. Ale s tím zapojením si právě nejsem jistý. Je mi to tiž divný, že ten modrej je uvnitř toho bílýho a u zdroje je bílej samotnej. A u zdroje byl modrej a černej spojenej bužírkou k sobě Nebo to mám chápat že ID a +19V jdou v to bílým a to co je okolo je zem? Mně totiž přijde, podle toho, jak to utržený a ustřižený, že by to mělo být takhle [upravil dne 9.10.12 18:07 od MJSytic] Citovat
HonzaZ Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Ten kablík má určitě na druhém konci konektor. Tak to proměř ohmmetrem z konektoru na ty oholené konce. Na konektoru je vnější kroužek - , vnitřní kroužek + a trn je ID (je na něm naprázdno cca 14,5V). To zapojení konektoru je na obalu. Citovat
koblih69 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 BTW pokud je to origo HP tak na štítku bude i popis konektoru, takže snadno ověříš správnost zapojení Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 Já nic takovýho nemám Já mám jen pájku Našel jsem tohle: http://www.instructables.com/id/How-to-repair-HP-dv6-notebook-power-adapter/step4/Reparing-the-cable/ Z toho se dá něco vyčíst?:myslim [upravil dne 9.10.12 18:51 od MJSytic] Citovat
LORD_mapiv Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 nechci ti brát naději, ale stalo se mi něco podobnýho.. když jsem to přepájel, tak pak už ani zdroj nezdrojoval, takže jsem nakonec musel koupit novej.. (ne nejsem bastlíř, jsem elektrikář a pájet umím.. ;-) ) Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 Já jsem bastlíř a mě to fungovat určitě bude :aut:D [upravil dne 9.10.12 18:58 od MJSytic] Citovat
HonzaZ Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Tak to zkus pomocí baterie a žárovky. Jinak to podle tvého obrázku konektoru vypadá takto: modrý ID, opletení v bílé izolaci vedle modrého + a stínění pod černou izolací - . Je ale fakt, pokud byl ten kablík přelámaný, tak mohlo dojít ke zkratu mezi jednotlivými vodiči a tím pádem už může mít zdroj po funkčním odbobí [upravil dne 9/10/12 19:00 od HonzaZ] Citovat
Dave_k Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Je to vidět i na tom štítku vedle nápisu 90W. Venkovní opletení - (grnd), pak + (+19V) a střed bude to ID. Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 OK, moc díky:super Zítra si to vezmu do práce a naperu to tam, a pak to vyzkouším na NB kolegy - on chce stejně novej Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Dyť to tam na ty desce je napsaný. Nebo nechapu tvuj dotaz?? Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 No já nevěděl, kterej kabel je kterej. Ty další informace jsem získal až potom ;-) Podle schématu a obrázku je to už jasný [upravil dne 9.10.12 20:26 od MJSytic] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Tak na desce napsany, šnuru prozvoniš a konektor je namalovanej na trafu, jednodušší to snad ani nemuže bejt Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 To že to je na trafu jsem zjistil až tady a nápisů na desce jsem si všimnul, proto jsem to fotil. A prozvánět není čím Přijdeš, když je to tu popsaný a vyfocený a děláš ramena. Proč si nenapsal, když tu byly jen ty dvě fotky?! Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Jsem tu nebyl, jinak bych ti to napsal hned, dělal jsem to několikrát, nejhorší je to rozdělat, ale pomačkaš ve svěráku a pak kudličkou a kladivem rozloupneš Na trafech je to uplně běžně vykreslený, teměř na všech. a prozvonit to jde i např fází a faztužkou když je nejhuř a jinýho není po ruce:D [upravil dne 9/10/12 20:34 od Radek Hurvajz] Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 No proto jsem to sem dal Jsem věděl, že tady mi určitě někdo poradí EDIT: Tak dnes úspěšně opraveno Všem moc děkuji za pomoc. Už zase dobíjím [upravil dne 10.10.12 10:27 od MJSytic] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.