Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jelikož se mi ukroutil kabel na zdroji u NB, potřeboval bych poradit, jak to přeletovat. Vím, že by se to nemělo, ale když už se mi to povedlo vypáčit z toho plastového obalu (kupodivu jsem ho ani moc nezničil) tak bych to chtěl dotáhnout do konce.

Modrý kabel je jasný - to je ID

Ale co je GND a +19V to si netroufnu odhadnout :(

Nepoznáte to někdo?

post-2095-14109627399754_thumb.jpg

[upravil dne 9.10.12 17:42 od MJSytic]

Odesláno

Pokud máš možnost ty ustřižený konce z desky odletovat tak to udělej a naletuj stínění na GRND (kostra), modrej na ID a bílej na +19. Je to krásně vidět co kam patří ne? ;)

Odesláno

No odletovat to jde. Ale s tím zapojením si právě nejsem jistý. Je mi to tiž divný, že ten modrej je uvnitř toho bílýho a u zdroje je bílej samotnej. A u zdroje byl modrej a černej spojenej bužírkou k sobě :aut

Nebo to mám chápat že ID a +19V jdou v to bílým a to co je okolo je zem?:myslim

Mně totiž přijde, podle toho, jak to utržený a ustřižený, že by to mělo být takhle :nevim

[upravil dne 9.10.12 18:07 od MJSytic]

post-2095-14109627400477_thumb.jpg

Odesláno

Ten kablík má určitě na druhém konci konektor. Tak to proměř ohmmetrem z konektoru na ty oholené konce. Na konektoru je vnější kroužek - , vnitřní kroužek + a trn je ID (je na něm naprázdno cca 14,5V). To zapojení konektoru je na obalu.

Odesláno

nechci ti brát naději, ale stalo se mi něco podobnýho.. když jsem to přepájel, tak pak už ani zdroj nezdrojoval, takže jsem nakonec musel koupit novej.. (ne nejsem bastlíř, jsem elektrikář a pájet umím.. ;-) )

Odesláno

Tak to zkus pomocí baterie a žárovky. Jinak to podle tvého obrázku konektoru vypadá takto: modrý ID, opletení v bílé izolaci vedle modrého + a stínění pod černou izolací - . Je ale fakt, pokud byl ten kablík přelámaný, tak mohlo dojít ke zkratu mezi jednotlivými vodiči a tím pádem už může mít zdroj po funkčním odbobí:myslim

[upravil dne 9/10/12 19:00 od HonzaZ]

Odesláno

OK, moc díky:super Zítra si to vezmu do práce a naperu to tam, a pak to vyzkouším na NB kolegy - on chce stejně novej :aut:D

Odesláno

No já nevěděl, kterej kabel je kterej. Ty další informace jsem získal až potom ;-) Podle schématu a obrázku je to už jasný :D

[upravil dne 9.10.12 20:26 od MJSytic]

post-2095-14109627402737_thumb.jpg

Odesláno

To že to je na trafu jsem zjistil až tady a nápisů na desce jsem si všimnul, proto jsem to fotil. A prozvánět není čím :P

Přijdeš, když je to tu popsaný a vyfocený a děláš ramena. Proč si nenapsal, když tu byly jen ty dvě fotky?! :aut:D

Odesláno

Jsem tu nebyl, jinak bych ti to napsal hned, dělal jsem to několikrát, nejhorší je to rozdělat, ale pomačkaš ve svěráku a pak kudličkou a kladivem rozloupneš:D

Na trafech je to uplně běžně vykreslený, teměř na všech. a prozvonit to jde i např fází a faztužkou když je nejhuř a jinýho není po ruce:D

[upravil dne 9/10/12 20:34 od Radek Hurvajz]

Odesláno

No proto jsem to sem dal ;) Jsem věděl, že tady mi určitě někdo poradí :super

EDIT: Tak dnes úspěšně opraveno ;) Všem moc děkuji za pomoc. Už zase dobíjím :D

[upravil dne 10.10.12 10:27 od MJSytic]

post-2095-14109627406917_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...