Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

preco slovak obcas pise cesky a cech nikdy slovensky?

Recommended Posts

Odesláno

Narodil som sa na Slovensku, aj som tam do 25. roku žil (aj randil so slovenskými dievčatami), Takže aj slohy a maturita zo slovenčiny. Ale rodiče jsou z Moravy, takže doma česky (moravsky). A to od narození. Takže nie je problém Slovákovi odpovedať po slovensky a Čechovi (po) česky. A zároveň sledovať nárečia v republike, prípadne odhadovať podľa prízvuku, odkiaľ pochádza hovoriaci.

Problém pre mňa by bol, odpovedať Slovákovi po česky a Čechovi po slovensky. V hlave sa to prepína samé.

S gramatikou snáď nemám problém, je to dobré cvičenie pamäti.

Odesláno

Jednou jsem se Oldy ptal, kolika vlastně mluví jazyky a to co jsem se dozvěděl mi vyrazilo dech.... Neskutečné

Oldo ještě jednou tleskám

Odesláno
no to je sice krasne... ale stale nechapem preco to cloveka niekedy zvedie pisat po cesky...

Hele, já když jsem na moravě, tak za chvíli mluvím tak blbě, jako oni. Na slovensku to mám podobný. Takže možná tak - ani to nemusí být vědomé \"přizpůsobení se\", ale nechat se strhnout davem je dost snadný,.

Odesláno
tak toto by ma zaujimalo.

par ludi z sk pise obcas cesky aj slovensky, ale este som nevidel cz uzivatela ktory by pisal obcas aj slovensky.

to zas bude vlakno :D

Čo to, to to. Čo to hovoríš. Ja som moravák, a občas odpovedám vo slovenčině. Aj keď s chybami. Ako chalapec som čítal aj slovenské knihy. :papa

[upravil dne 25/9/12 18:20 od Roman Bazi]

Odesláno

neviem čím to je,ale keď pozerám na názov vlákna tak ma napadá to čo hovorí môj svokor-že ešte nepočul na Slovensku rozprávať Čecha po Slovensky,Slovák je mesiac v Čechách a už mluví

keď sme sa na začiatku vrátili na Slovensko na dovču a ja som volal s majstrom z práce,tak som tiež rozprával Česky a bol dosť zarazený(svokor)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...