JakubkoSK Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 malo by to tak byť neviem či sem môžem dať odkaz na jedno video aby Česi (nielen vy) videli ako sa rozprava po šarišky? [upravil dne 25/9/12 17:27 od JakubkoSK] Citovat
JakubkoSK Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 tak dobre ale nemyslite si že su všetci ako ten vo videu padnuty na hlavu http://www.youtube.com/watch?v=GNil1DAlKwc inak rozpravam po slovensky šariština je škarede narečie. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 JakubkoSK : šariština je nárečie ako každé iné Citovat
punkac Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 davidekcz: vakl = vůle ve smyslu vůle ložiska Citovat
P607Olda Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 Narodil som sa na Slovensku, aj som tam do 25. roku žil (aj randil so slovenskými dievčatami), Takže aj slohy a maturita zo slovenčiny. Ale rodiče jsou z Moravy, takže doma česky (moravsky). A to od narození. Takže nie je problém Slovákovi odpovedať po slovensky a Čechovi (po) česky. A zároveň sledovať nárečia v republike, prípadne odhadovať podľa prízvuku, odkiaľ pochádza hovoriaci. Problém pre mňa by bol, odpovedať Slovákovi po česky a Čechovi po slovensky. V hlave sa to prepína samé. S gramatikou snáď nemám problém, je to dobré cvičenie pamäti. Citovat
davidekcz Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 davidekcz: vakl = vůle ve smyslu vůle ložiska Ahá :) Citovat
punkac Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 Jednou jsem se Oldy ptal, kolika vlastně mluví jazyky a to co jsem se dozvěděl mi vyrazilo dech.... Neskutečné Oldo ještě jednou tleskám Citovat
Kurt Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 no to je sice krasne... ale stale nechapem preco to cloveka niekedy zvedie pisat po cesky... Hele, já když jsem na moravě, tak za chvíli mluvím tak blbě, jako oni. Na slovensku to mám podobný. Takže možná tak - ani to nemusí být vědomé \"přizpůsobení se\", ale nechat se strhnout davem je dost snadný,. Citovat
Roman Bazi Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 tak toto by ma zaujimalo. par ludi z sk pise obcas cesky aj slovensky, ale este som nevidel cz uzivatela ktory by pisal obcas aj slovensky. to zas bude vlakno Čo to, to to. Čo to hovoríš. Ja som moravák, a občas odpovedám vo slovenčině. Aj keď s chybami. Ako chalapec som čítal aj slovenské knihy. [upravil dne 25/9/12 18:20 od Roman Bazi] Citovat
JakubkoSK Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 v Slovenčine nepišeme na e mekčeň (ani neviem ako sa to robí asi len nájsť v symboloch ) Citovat
Gabriel 307 Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 neviem čím to je,ale keď pozerám na názov vlákna tak ma napadá to čo hovorí môj svokor-že ešte nepočul na Slovensku rozprávať Čecha po Slovensky,Slovák je mesiac v Čechách a už mluví keď sme sa na začiatku vrátili na Slovensko na dovču a ja som volal s majstrom z práce,tak som tiež rozprával Česky a bol dosť zarazený(svokor) Citovat
Šalda Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 Já nepíšu ani česky ani slovensky, píšu moravsky:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.