Altman Odesláno 18. září 2012 Odesláno 18. září 2012 Dobrý den. Přemýšlíme nad ojetým pickupem, který by narozdíl od osobního automobilu dokázal odvézt těžší materiál. Hodně sem toho přečetl o zadních nápravách PSA a moc se mi nelíbí představa že každých 50 tisíc km budu muset dělat repasi. Navíc jsem se dočetl o vysoké kompresi motoru 1.9d kvůli které velmi rádo foukne těsnění pod hlavou a opět je nutná drahá oprava. Posím tedy o uvedení věcí na pravu míru. Jak to tedy je s taháním těžších věcí (400-500kg) a zadní nápravou a motorem 1.9d? Díky za odpovědi! Citovat
oddie Odesláno 18. září 2012 Odesláno 18. září 2012 Bláboly. Repasi zadní nápravy není třeba dělat co 50 tis km, když je udělaná pořádně, a vysoký kompresní poměr má většina starých komůrkových atmosférických dieselů, bez toho by jaksi nefungovaly. A drahá oprava, když se těch motorů válí všude dost za pár tisíc? Co je to ta \"drahá oprava\"? Citovat
Altman Odesláno 18. září 2012 Autor Odesláno 18. září 2012 No a myslíte že je tedy ten Partner/Berlingo vhodnější na tahání těžkého nákladu než třeba Opel Combo nebo Volkswagen Caddy? Drahá oprava je třeba za 10 tisíc (když vezmu v úvahu zůstatkovou hodnotu automobilu). Citovat
oddie Odesláno 18. září 2012 Odesláno 18. září 2012 Každé auto má něco a u těch starých záleží především na stavu toho kterého auta. Než Opel Combo je vhodnější každopádně, a Caddy ve stejném stavu bude podle mě dražší. Obecně je docela problém tohle auto koupit neorvané, ty nákladní verze se zpravidla kupovaly právě kvůli nákladu... Citovat
Altman Odesláno 18. září 2012 Autor Odesláno 18. září 2012 S počáteční investicí je počítáno-především na zadní nápravu, podvozek a rezerva je i na motor. Na Opel Combo jsem na verzi 1.7D slyšel jen samou chválu, hlavně kvůli (údajně) \"plnohodnotné\" zadní nápravě která není dělaná přes torzní tyč ale klasicky tlumičem a ložiskem horního uložení, takže by údajně měla i víc vydržet. I ten motor je prý oproti motoru 1.9D od PSA velký držák. S tím Caddym máte pravdu, ten je zbytečně drahý. [upravil dne 18/9/12 22:47 od Altman] Citovat
oddie Odesláno 18. září 2012 Odesláno 18. září 2012 Combo má především na houby motor, takže to, že má levnější nápravu je pro těžké náklady stejně k ničemu. Jinak co se podvozku týče, zadní náprava se zrepasuje jednou, přední je shodná s 306, kde jsou výměnné čepy za pár stovek. Jinak výhodou té zadní nápravy s torzkami je malý zástavbový prostor - do nákladového prostoru nečumí ty tlumiče a pružiny, takže je o to širší, a u náklaďáků je každý cm šířky dobrý. Citovat
koblih69 Odesláno 18. září 2012 Odesláno 18. září 2012 Nebyly nahodou u toho Comba taky 2 typy 1.7TD jako u osobaku? Protoze pak musi hledat Isuzu jinak to nestoji za nic. Citovat
koblih69 Odesláno 18. září 2012 Odesláno 18. září 2012 Nebyly nahodou u toho Comba taky 2 typy 1.7TD jako u osobaku? Protoze pak musi hledat Isuzu jinak to nestoji za nic. Citovat
Altman Odesláno 18. září 2012 Autor Odesláno 18. září 2012 Moc oddie děkuju za objasnění situace a \"otevření očí\"! Já bych jinak býval pořídil Combo a až potom bych zjistil proč ho stávající majitelé prodávají tak levně. Je to stejně pech. Zařekl jsem se, že příští automobil už nebude od PSA, ale když nad tím tak přemýšlím tak mě můj stávající Peugeot 206 nikdy nikde nenechal a právě až na tu vzpomínanou zadní nápravu je bez většího problému... Koblih: Ano myslel jsem Isuzu 44kW, nikoliv DI 16V 48kW. Vybírám mezi staršími modely. U novějšího bych se akorát musel bát, že odřu lak. [upravil dne 18/9/12 23:04 od Altman] Citovat
oddie Odesláno 18. září 2012 Odesláno 18. září 2012 Jinak co se motoru týče, kamarád na C15 1,8D najel 550 tis km, pak to začalo žrát olej, tak shodil hlavu, v háji jen kroužky. Ale měl jsem v té době v garáži jiný motor 1,9D s najetými 120 tis km, tak kdo by měnil kroužky a srovnával hlavu, dali jsme tam prostě radši ten jiný motor a i ten má dnes už přes 500 tis km. A co se týče nákladu v Berlingu 1,9D, nevím, kolik má psáno max, ale osobně jsem v něm vezl 900 litrů nafty v plechových soudcích a uvezlo to v pohodě. Citovat
Šalda Odesláno 18. září 2012 Odesláno 18. září 2012 Vozím v něm dřevo cca 200-400 kg a v pohodě, zadní náprava zatím o.k. Ale najít slušný Berlingo či Parťáka je docela problém, ale to platí i u jiných značek, je to prostě pracovní auto. Citovat
Trenkel Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Partnery mají dost špatnou zadní nápravu, opravdu bohužel málo vydrží. U 1.6 HDi a 2.0 HDi, pokud jezdily naložené s cca 300-400 kg i více denně tak vydržely max. 150 000 km, pak byl nutný repas, nebo úplná výměna. Pokud se občas jen sem a tam těžkýho vozilo, tak max. 250 000 km. Také si dávejte pozor, např. při nákupu Partnera, co tam máte za zadní nápravu. Neboť mě zaskočil ten fakt, že se dělaly prý tři typy zadní nápravy dle hmotnosti. Takže jakmile si auto budete kupovat, sledujte si v techničáku povolené hmostnosti v kg, popřípadě značení na zadní nápravě na autě. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 nemyslím si, že 150 je málo, zvlášt když se udělá kvalitní repas a hned při něm dají maznice, potom vydrží nepoměrně více, při využití auta v rodině je to jeden repas za celou dobu, co auto budeš mít , při použití auta v podniku je cena za repas zanedbatelná Citovat
P607Olda Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 Cena za repas je cca 7 až 8 tisíc, což ušetříš při koupi na kupní ceně, protože Partner koupíš o to levněji - hlavně když mu poukážeš na kola do A a zdůrazníš to - prodejce musí rozumně slevit. Nové Partnery (asi od 2010?) mají již úplně jinou zadní nápravu - tuhou na silentblocích, jako Felda, Oktávka I, 307, 5008 atd. Citovat
Kata517 Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Já tedy mám 1.4 Parťáka a zadní nápravu budu dělat až teď, kdy má nalítáno skoro 300 000 km .. To auto vozilo palety s hmotností kolem 450 kg. Akorát poslední dva roky, kdy s tím jezdím já, tak už nic nevozí Kromě mě Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.