Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
pozor oni se te nesmi ptat jestli mas deti , je to protizakonne , to jen na okraj

To vím, že nesmí, jenže se zeptaj a řeknou ti, že nemusíš odpovídat, ale když neodpovíš, tak je to pro tebe jen mínus, no vlastně u mě, i když odpovím, tak to vyjde nastejno.

Odesláno

Zatím jsem se do této situace nedostal a snad ani nedostanu :(, ale věřím, že to žádná prdel pro dotyčné osoby není, zvlášť když pracovat chtějí, dokonce i v jiném oboru...,bohužel se některých skupin obyvatel tyto problémy netýkají a ani týkat asi nikdy nebudou.

Odesláno

jelikoz jsem ode dneska taky bez prace, tak me z toho lehce mrazi, neni lehke najit praci i pro cloveka s titulem v praze. Dneska chtej speaking english i pro uklizecku....

Odesláno

V pá. ráno jsem hezky v 6:45 probudila starostu, že nedojedu, že mínusy značně převažujou nad plusama a že to nemá smysl. Akorát jsem se ho ptala, zda by byla možnost nastoupit na daný místo brigádně, abych vydělala aspoň na dopravu a nějakou kačku měla navíc, to mi řekl, že to nejde. Zítra půjdu na pracák a uvidím, ale nejspíš mě čeká vyhazov. Možná snad zkusit nějaký odvolání nebo nevím :(.

To zase nebudu v noci spat :grr.

Odesláno

Ty práce chápu, protože stát platí zdravotní pojištění apod. Nicméně mi přijde špatně, že tím člověku bez příjmu vytvářejí náklady. Nevím, jak v Brně, ale min. v Praze je velký problém najít mj. opravdu kvalitní uklízečku bytu (DPP, DPČ, načerno, ne přes agenturu). Případně někoho na spolehlivé hlídání dětí, venčení psů, apod.

Odesláno

Scratch: S tou AJ máš pravdu, to je hlavní důvod, proč nemůžu měnit zaměstnání :(

Shwaara: Také chápu práce, jen mi vadí, že se neměří všem stejně :(

Odesláno

Vadí mi to samé, například když vidím skupinku jistého etnika jak stojí u bankomatu a zkouší jeden po druhým, jestli už tam mají dávky, na sobě značkový hadry:bacha

A pak se jedna ptá takovýho starýho, kolik chceš vybrat?

Odpověď? Vyber mi tři stovky, to mi do odpoledne stačí a šup s tím do herny!:blicismajlik

Ale s tím se bohužel nic nedělá..

Odesláno

Další vývoj:

V pondělí jsem šla na pracák, s tím, že teda ukončím evidenci, když nenastupuju na veřejný práce, ale cestou mi volal pan starosta, z obce, kde bych ty práce měla, že by možná šlo nějak udělat, abych u nich nastoupila na 2-3měsíce normálně na pracovní poměr samo s minimální mzdou, což jsem řekla, že beru a že se stavím a domluvíme se. Na pracáku jsem teda oznámila, že mám ještě ohledně dané práce nějaký jednání, tak mě zatím nevyhodili. Dneska jsem mluvila se starostou a zase nějak otočil :(, že si nemyslí, že by ta práce byla pro mě vhodná, když mám takový vzdělání, že se to pro ženskou nehodí, že bych makala venku s chlapama, že bych to fyzicky nezvládala atd atd., prostě mi naznačil, že mě na pracovní poměr nevezme, ale že zadarmo veřejný práce samozřejmě dělat můžu, že to mě odmítnout nesmí :o. Ještě mi slíbil, že zkusí něco pořešit a ozve se. Tak počkám do zítřka a jinak zase znova kolečko na pracák :grr.

Takže v souhrnu pro mě daná pozice na normální pracovní poměr není vhodná, ale zadarmo to dělat v pohodě můžu :D. No tě pic :roll .

[upravil dne 4/9/12 11:38 od Aluška]

Odesláno

Pěkný, ale je to tak ... u nás to je tak, že ve vesnici pracák obešle nezaměstnané a nabízí jim uklízení ulic, nikdo to dělat nechce a kdyby chtěl, starosta ho musí vzít. Ten člověk je placen z úřadu práce, oni si udělají čárku, že někoho umístili. Ale starosta s tím má dost práce, než všechno oběhá ... tohle se u nás děje každý rok s jedním zaměstnancem, který placen z pracáku, protože pracák ho uvolní vždy jen na několik měsíců. Pak se musí opět na PÚ nahlásit a starosti opět lítá, aby jej mohl znovu mít. Pracák to dělá proto, aby si mohl každý rok udělat čárku. :grr

Samozřejmě padlo, zda to nezaměstná obec, ale to zastupitelé nechtějí, na co ho platit z peněz obce, když ho platí PÚ ...

Aluško, pokud by ti to dopadlo, hned asi nenastoupíš (než se to vyřídí) a budeš placená z pracáku s tím, že tě třeba uvolní jenom do listopadu, jakože na sezonu. A pak třeba až od března ...

Odesláno

MilaF1: Tu poslední větu jsem nějak nepochopila :myslim. Zatím je to tak, že na daný místo mě starosta neveme, ale asi se zkusí poptat na pracáku, zda by s tím šlo něco udělat nebo přes nějaký známý nějaký jiný místečko v jiný obci. Jak už jsem psala na začátku, placená z pracáku ani ze sociálky ani nikde jinde, nejsem. Momentálně bych měla zadarmo zametat a starat se o zeleň v obci atd. a nebo nemám na pracáku, co dělat.

Odesláno

Aluška: Já nevím, kolik bere ten zaměstnanec umístěný od úřadu práce (nemá to jako veřejně prospěšné, on je vyučený zedník:myslim), ale má normálně nárok na dovolenou atd. Jako klasický zaměstnanec, jen ho neplatí obec, ale pracovní úřad a ten určuje pravidla, jak dlouho tam bude dělat.

Ale samozřejmě o tebe v obci musí být zájem, musí tě starosta chtít ... je mi jasné, že zadarmo je to na palici, navíc když projezdíš.

Odesláno

Takhle jsme měli jeden čas nějaké vysokoškolačky na recepci. Platil je Úřad práce. Ale dělat se jim nechtělo, tak netuším, kolik za to měly. Jinak práce v klidu a teple, jen si vyslechnout za kým občan jde a toho telefonem zavolat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...