MJSytic Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 @OK406 Já nevím, ale v tom schématu máš 5 drátu a ty na fotce jen 4. Mrkni na čísla kabelů a podle toho to připoj. Jinak nejde teda jen podsvícení, nebo nejde displej vůbec? Jestli jen podsvícení, tak jsi to možná vyzkratoval tou výměnou žárovky. Zkus jednu po druhé, jestli jsou v pořádku a správně zapojené. Citovat
OK406 Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 @MJSytic nejde pouze podsvícení displeje. Jinak displej jak jsem psal byl plně funkční. Pouze nesvítila levá žárovka. Tak jsem ji vyndal a dal jinou a všiml jsem si, černý drát je volný a displej nesvítí. Tak jsem se podíval na celé toto vlákno + jsem v hledání našel vlákno Nesvítí displej, ale nepomohlo mi to. I když jsem v minulosti měnil v displeji žárovičky bez problémů, tak mám obavy, zdali jsem něco nepokazil na displeji. Ano, dle schématu je správně pět drátků. U mě ten pátý drátek (černý s číslem AWM 1007) na fotce je vypadlý. Jinak mám taky pět drátků. @Ferrymáš pravdu skrze tempomat.. Ale jde pouze o to, na jaký pin patří výše uvedený černá drátek ( AWM 1007). Jinak je displej 100% pořádku. Pouze nejde podsvícení. Citovat
MJSytic Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 A je ten drát v kuse? Není někde nastavovaný? To číslo neodpovídá schématu, ale nevím jestli to má každá motorizace jinak. Musíš někde začít a poradit si sám. Tak vezmi multimetr a prozvoň si to, jak jsem psal. Takhle to vypadá, že čekáš na odpověď "já přijedu a opravím ti to" Citovat
OK406 Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 (upraveno) @MJSytic nevím, zdali je nastavovaný, Spíš mám obavu, zdali se něco ,,nepokazilo" v displeji. Jinak dle schématu by vše odpovídalo. Pouze nevím, co kde změřit, jelikož elektrika jer pro mě ,,španělská " vesnice. Vlastní pojistku displej nemá, že by se vyzkratoval. Zkusil jsem přehodit žárovky i s nimi otáčet, ale nic. Zkusím sehnat jiný displej. Upraveno 14. červenec 2024 uživatelem OK406 Citovat
Dave_k Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 To bude drát použitej bůhví odkud. A tenhle "vypadenej" dává signál o ujetejch km tuším. Napájení pro podsvícení displeje je přivedeno na ten druhej konektor. Citovat
OK406 Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 @Dave_kchyba může být v displeji? Máš namysli horní konektor. Ten je v celku. Pouze spodní část je takto napojena jednotlivě. Nebyl k dispozici dvojřádkový konektor. Citovat
MJSytic Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 před 29 minutami, OK406 napsal: Pouze nevím, co kde změřit, jelikož elektrika jer pro mě ,,španělská " vesnice. Tak s tím zajdi k elektrikáři, na internetu to nevyřešíš. Citovat
OK406 Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 (upraveno) Chci se zeptat, od čeho vede drátek 723 dle schématu na pin číslo 10? Má displej svít, pokud není zapojená horní část konektoru, ale pouze spodní? Podle všeho bude závada v displeji. Zkusím sehnat jiný funkční displej. Jinak dle schématu vše odpovídá. Upraveno 14. červenec 2024 uživatelem OK406 Citovat
Dave_k Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 (upraveno) Před hodinou, OK406 napsal: @Dave_kchyba může být v displeji? Máš namysli horní konektor. Ten je v celku. Pouze spodní část je takto napojena jednotlivě. Nebyl k dispozici dvojřádkový konektor. Není dvouřádkovek konektor. Jsou tam ty konektory 2. A napájení podsvícení jde do toho co tam máš na pin číslo 5. Tak si to proměř jestli tam jde šťáva. Když nezapojíš horní konektor displej svítit nebude. MJ ti sem dal schéma, který je v tomhle vlákně několikrát a jasně na něm vidíš, že drát 723 vede z budíků (žlutej konektor pin 21) do spodního konektoru displeje na pin 10. Upraveno 14. červenec 2024 uživatelem Dave_k Citovat
OK406 Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 @Dave_k výše uvedený drátek mi po změření ukazuje hodnotu 1,61V. Citovat
Dave_k Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 (upraveno) Myslíš ten na tom horním konektoru na pinu č.5? Samozřejmě musíš mít zapnutý zapalování. Ale to určitě víš. Upraveno 14. červenec 2024 uživatelem Dave_k Citovat
OK406 Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 (upraveno) Klíček byl zapnutý v druhé poloze. Proměřoval jsem drát, který by dle schématu měl být na pinu číslo 10 a ukazoval hodnot 1,61 V. Na drátě pinu číslo 5 je hodnota 0,10V. Upraveno 14. červenec 2024 uživatelem OK406 Citovat
MJSytic Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 A rozsvítí se to alespoň, když rozsvítíš světla? Ty žárovky jsou určitě zdravé a správně nasazené? Citovat
Dave_k Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 Když rožne světla tak by to mělo pohasnout. Citovat
MJSytic Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 Já vím, mělo by se to ztlumit na "noční režim". Mně právě tenkrát přestalo svítit podsvícení ukazatele km v přístrojovce, ale když jsem rozsvítil světla, tak se rozsvítilo. Proto ten můj dotaz Dave_k ohodnotil 1 Citovat
OK406 Odesláno 17. červenec 2024 Odesláno 17. červenec 2024 Displej se nerozsvítí ani při zapnutí světla. Tipuji na vadné žárovičky 1,2W 12V. Bohužel. mám doma žárovky T5 s objímkou, ale bohužel, jsou dlouhé patice. Bezpaticová žárovičky je ,,nalisovaná" na kontakty. Byl jsem i u nás v mototechně, ale tam měli nejkratší do Felicie. Ale i ty přesahují přes okraj displeje. Hledal jsem i na netu, ale nic jsem nenašel . Něco jsem našel na Aliexpressu. Tak uvidím, až to přijde.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. červenec 2024 Odesláno 18. červenec 2024 (upraveno) Jestli blbě nehledáš, všude jich jsou mraky, jen musiš hledat W1.2W, Nebo W1.2W s paticí. A mají je i v Kelly https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=W1.2W Upraveno 18. červenec 2024 uživatelem Radek Hurvajz Péťa a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. červenec 2024 Odesláno 18. červenec 2024 Jak píše Radek, dají se vyndat, ale jde to těžko. Já na to v autodílech čuměl, když to vyškubl. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. červenec 2024 Odesláno 18. červenec 2024 (upraveno) No oni jsou dva typy, jeden vyndat nejde. A jde to blbě poznat kterej je kterej No hele, našel jsem 5 kousků v šuplíku, myslim že dvě bych ti poslat mohl když by jsi nikde nesehnal. Upraveno 18. červenec 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
MJSytic Odesláno 18. červenec 2024 Odesláno 18. červenec 2024 Chlapi, já mám takový pocit, že zrovna v tom displeji jsou ty žárovičky s takovou nižší paticí, než byly do budíků, ale nechci kecat. Už je to nějaký pátek, co jsem se v tom na 406 vrtal Možná by se někdo ochotný se 406 našel na porovnání Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.