Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@OK406 Já nevím, ale v tom schématu máš 5 drátu a ty na fotce jen 4. Mrkni na čísla kabelů a podle toho to připoj. Jinak nejde teda jen podsvícení, nebo nejde displej vůbec?

Jestli jen podsvícení, tak jsi to možná vyzkratoval tou výměnou žárovky. Zkus jednu po druhé, jestli jsou v pořádku a správně zapojené.

Odesláno

@MJSytic nejde pouze podsvícení displeje. Jinak displej jak jsem psal byl plně funkční. Pouze nesvítila levá žárovka. Tak jsem ji vyndal a dal jinou a všiml jsem si, černý drát je volný a displej nesvítí. Tak jsem se podíval na celé toto vlákno + jsem v hledání našel vlákno Nesvítí displej, ale nepomohlo mi to. I když jsem v minulosti měnil v displeji žárovičky bez problémů, tak mám obavy, zdali jsem něco nepokazil na displeji. 
Ano, dle schématu je správně pět drátků. U mě ten pátý drátek (černý s číslem AWM 1007) na fotce je vypadlý. Jinak mám taky pět drátků. 

@Ferrymáš pravdu skrze tempomat.. Ale jde pouze o to, na jaký pin patří výše uvedený černá drátek ( AWM 1007). Jinak je displej 100% pořádku. Pouze  nejde podsvícení.

Odesláno

A je ten drát v kuse? Není někde nastavovaný? To číslo neodpovídá schématu, ale nevím jestli to má každá motorizace jinak. Musíš někde začít a poradit si sám. Tak vezmi multimetr a prozvoň si to, jak jsem psal. Takhle to vypadá, že čekáš na odpověď "já přijedu a opravím ti to" :myslim

Odesláno (upraveno)

@MJSytic nevím, zdali je nastavovaný, Spíš mám obavu, zdali se něco ,,nepokazilo" v displeji. Jinak dle schématu by vše odpovídalo. Pouze nevím, co kde změřit, jelikož elektrika jer pro mě ,,španělská " vesnice. 
Vlastní pojistku displej nemá, že by se vyzkratoval. Zkusil jsem přehodit žárovky i s nimi otáčet, ale nic. Zkusím sehnat jiný displej.

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

To bude drát použitej bůhví odkud. A tenhle "vypadenej" dává signál o ujetejch km tuším. Napájení pro podsvícení displeje je přivedeno na ten druhej konektor.

Odesláno
před 29 minutami, OK406 napsal:

Pouze nevím, co kde změřit, jelikož elektrika jer pro mě ,,španělská " vesnice. 

Tak s tím zajdi k elektrikáři, na internetu to nevyřešíš. 

Odesláno (upraveno)

Chci se zeptat, od čeho vede drátek 723 dle schématu na pin číslo 10? 
Má displej svít, pokud není zapojená horní část konektoru, ale pouze spodní?

Podle všeho bude závada v displeji. Zkusím sehnat jiný funkční displej. Jinak dle schématu vše odpovídá.

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, OK406 napsal:

@Dave_kchyba může být v displeji?  Máš namysli horní konektor. Ten je v celku. Pouze spodní část je takto napojena jednotlivě. Nebyl k dispozici dvojřádkový konektor.

Není dvouřádkovek konektor. Jsou tam ty konektory 2. A napájení podsvícení jde do toho co tam máš na pin číslo 5. Tak si to proměř jestli tam jde šťáva.

Když nezapojíš horní konektor displej svítit nebude.

MJ ti sem dal schéma, který je v tomhle vlákně několikrát a jasně na něm vidíš, že drát 723 vede z budíků (žlutej konektor pin 21) do spodního konektoru displeje na pin 10.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

Myslíš ten na tom horním konektoru na pinu č.5? Samozřejmě musíš mít zapnutý zapalování. Ale to určitě víš.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

Klíček byl zapnutý v druhé poloze. Proměřoval jsem drát, který by dle schématu měl být na pinu číslo 10 a ukazoval hodnot 1,61 V. Na drátě pinu číslo 5 je hodnota 0,10V.

Odesláno

Já vím, mělo by se to ztlumit na "noční režim". Mně právě tenkrát přestalo svítit podsvícení ukazatele km v přístrojovce, ale když jsem rozsvítil světla, tak se rozsvítilo. Proto ten můj dotaz :nevim

Odesláno

Displej se nerozsvítí ani při zapnutí světla. Tipuji na vadné žárovičky 1,2W 12V. Bohužel. mám doma žárovky T5 s objímkou, ale bohužel, jsou dlouhé patice. Bezpaticová žárovičky je ,,nalisovaná" na kontakty. Byl jsem i u nás v mototechně, ale tam měli nejkratší do Felicie. Ale i ty přesahují přes okraj displeje. Hledal jsem i na netu, ale nic jsem nenašel . Něco jsem našel na Aliexpressu. Tak uvidím, až to přijde..

Odesláno (upraveno)

No oni jsou dva typy, jeden vyndat nejde. A jde to blbě poznat kterej je kterej

No hele, našel jsem 5 kousků v šuplíku, myslim že dvě bych ti poslat mohl když by jsi nikde nesehnal.

20240718_174102.jpg

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Chlapi, já mám takový pocit, že zrovna v tom displeji jsou ty žárovičky s takovou nižší paticí, než byly do budíků, ale nechci kecat. Už je to nějaký pátek, co jsem se v tom na 406 vrtal :myslim Možná by se někdo ochotný se 406 našel na porovnání :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...