John_Ice Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 já netvrdím,že to řeší,ale to že je to zbytečné...máme vrozené to,že dřív se automaticky s B dávalo i A1 (do 50ccm)a nikdo to neřešil,že si člověk udělal na 2stopé auto a bude mít na motorku,která může jet i 100km...potom to změnili,že s B dostane do 50cmm,ale jenom do nějakého výkonu...myslím tím motokolo nebo babetu,ale skutr už ne a ted to bude do 125ccm a každej to řeší...kdyby to bylo už od nepaměti,že člověk dostane s B i řidičák na celou motorku,nikdo nebude o tom ani mluvit.... proč když je nějaká změna,podle mě dobrá změna,člověk je stále nespokojenej a stále něco vidí...proč v americe mají řidičák na auto od 16let a chalstat,chodit na zábavu mohou až od 21let a u nás je to už od 18 let a ty zábavy ty vůbec nekomentuji? V autoškole tě (teda za mé doby)nic nenaučej,když opominu teorii providel silničního provozu,myslím praxi...člověk se to naučí až sám... za mě je to prostě super,protože pojedu stejně rychle ale budu mít víc rezervu na výkonu a lepší pohodlí a nebudu muset vyhazovat peníze za řidičák... [upravil dne 20.7.2012 12:06 od John_Ice] Citovat
MJSytic Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Já si dělal v 15 na \"simpla\" ale jízdy jsem nedělal, protože jsem se tam nevešel kvůli těm druhej řidítkům Projel jsem na parkovišti na normálním a sám a dali mi to :aut Mám teda v papírech A1 do 50ccm - to mi připomíná, že si musím zajít na výměnu řidičáku Ať se na tom hovádka klidně pozabíjejí, hlavně ať s sebou neberou někoho dalšího. Víc bych to asi neřešil Ale když už jsem u toho - co by jste mi doporučili ke koupi? Dělá se vůbec nějaká dostatečně velká 125 skůtr, na kterej se vejdu? Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 za prvy nejsme v americe, ale v cechach za druhy, driv taky nebejval takovy provoz a tak arogantni ridici za treti, driv ty motorky nejezdili kilo za ctvrty, kdyz je otec hovado a dovoli 15letymu ptakovi otevrit motorku na plny vykon, tak co k tomu dodat. Ja vubec nejsem proti, klidne at je 125 spolecna jako 50 na ridicak, ale do motoskoly by museli uchazeci jit. To rovnou muzem udelat tak, ze kdo 10 let ridi auto bez nehody, dostane papiry na velkou masinu....... uz takhle je mrtvejch dost. jinak financni duvody chapu, jako rozsirovat si nejslabsi kubaturu na druhou nejslabsi za cca 3000 je proste dost.... Citovat
Vítek1 Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 a to jako fakt to bzucitko 125ccm ma takovej brutalni vykon ze to muzu v zatacce rovnat plynem? v zivote jsem na zadny motorce s variatorem nejel mam zkusenost jen se dvouma CZ 175 ktere jsem mel na vesnici kdyz me bylo asi 15-16 let Citovat
John_Ice Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 ale to je prostě věc názoru...nejsme v americe a co jako,tam snad není provoz?Někdo řekne toleranci v alkoholu jo a někdo 0....autoškolu člověk dělá v 1,2 nebo 1,6 a táta mu koupí Z3 nebo TT .... podle mě je to taky nepoměr...arogance řidíčů byla vždycky,ale jak jsi řekl bylo málo autáků tudíž málo debilů,ale v poměru stále stejné % .....proč umím jezdit na 800ccm (cca 2000km najeto)a nemám papíry...jsem tím pádem nezodpovědnej? Neumím jezdit?Není to o zákonech a o papírech je to o tom ,že naše silnice nejsou k tomu už udělaný....mě spíš štve,že to není až od 150ccm,tam se najdou nádherný scootry... Jasně,že to nemá výkon a variator a spojka je úplně něco jiného .... MJ : No koukni se na benelli 125 ...fotřík sice nemá 200cm ale 188/130 a uvezeho to....a myslím si že v loni ji kupoval za 25 000kč s 20 000km a 5let starou... blbí je jen to ,že to jsou už většinou 4T a nejde to tak poladit jak 2T aby jsi tomu něco přidal.... [upravil dne 20.7.2012 13:26 od John_Ice] Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Johne: mas nalitano na 800 ccm cca 2000 km a umis na ni jezdit? :o:o:o ja mam na 600 cca 18000 za prvni rok, i na okruzich, ale rict, ze to umim ridit si fakt netroufnu..... me tata vzdycky rikaval, az si budes myslet, ze to umis ridit, tak zastav, sesedni a nafackuj si........... Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Jojo jakmile přestaneš mít respekt je to cesta do pekla. Hrubým odhadem jsem odjezdil na moto cca 60 tis. a s respektem pokaždý nasedám. Taky za posledních 20 let ani škrábaneček. Citovat
Jeny Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Bylo nebylo v zemi České, zavedl se nový zákon o provozu skútrů na silnicích. Všichni mající skupinu B řidičského oprávnění nakoupili 2.1.2013 tyto skútry. Začátky nebyly lehké, avšak po dvou dnech se otrkali. A tak se všichni vydali do velkého města, co velkého města, do hlavního města se vydali. Avšak co osud nechtěl, silničáři začali opravovat v těchto mrazech všechny možné zatáčky. Tito silničáři, chvátajíc z mrazu venku pěkně domů na polévku, nechávali v krásně opravených zatáčkách poházený štěrk. A co se nestalo? Otrkaní novopečení motorkáři jedoucí stokilometrovou rychlostí do oněch zatáček. A jelikož nebyl nikdo z nich v motoškole, všichni zabrzdili přední brzdou, přední kolo sklouzlo po štěrku. Žádnému z chudáků, již nebylo pomoci. Nemocnice byly plné. Bazary byly plné. A poté co se všichni uzdravili, vrátili se pěkně spořádaně do aut, své pomlácené skútry pěkně pod cenou prodali... Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Jeny tys to nadherne rozstipnul :D:D:D:D:D:D k tomuto tematu jiz neni co dodat, prave bylo receno vse, co jsem chtel rici i ja Citovat
skuci Odesláno 20. červenec 2012 Autor Odesláno 20. červenec 2012 člověk tu jeden den není a ani sem nečekal, jakej ohlas způsobí jeden odkaz... :-) Citovat
MJSytic Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Jahn_Ice: Jako něco takového? http://skutry.sbazar.cz/sport-skutr-rieju-tauris-fiera-125-4t-brno-o7912520.html Marně přemýšlím, kam bych si na tom dal kolena Odhaduju, že bych je měl 10cm nad řidítky Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. červenec 2012 Odesláno 21. červenec 2012 tak aby toho nebylo dost, tak jsem se vcera rozstipal na masine na pankraci, na te nove silnici. Silny dest, novy asfalt, ac jsem se snazil jemne zmacknout brzdu a pridavat tlak, tak se auto prede mnou preci jen priblizovalo, takze smyk obou kol, bohuzel probrzdene predni kolo..... No, jel jsem fakt jako pomasle, hlavne, ze vsude pisou, novej asfalt, to je svine....... Jen me zarazilo, ze me videlo lehnout odhadem 20 aut, a jen jedna pani se me zeptala, jestli jsem oukej. A jeden motorkar na 125 cbr (takovy tintitko) mi nabizel pomoc se zvednutim masiny. Secteno, podtrzeno: silne narazeny rameno, sedreny bok, modrina na koleni a kotniku, sedrena bunda, dziny a helma. Motorka ma sedreny predni stitek (vubec nechapu), padak, packu spojky, motor, urazena leva stupacka a packa razeni, blinkr v hajzlu, sedrenej kufr.......... Citovat
olda Odesláno 21. červenec 2012 Odesláno 21. červenec 2012 Nový asfalt,to je pěkná mrcha,hlavně po dešti,no hlavně že to dopadlo jen takhle,měl jsem dost kámošů,co se už domů nikdy nevrátí Jinak skůtra z vlastní zkušenosti bych doporučil Suzuki Burgman,měl jsem 200,ale ta 125 je úplně stejná,jen jiný motor,mám 191 cm a vešel jsem se i s chráničema na kolenou.Další výhoda byl neskutečně velký kufr pod sedačkou,teď mám Burgman 400,tam je kufr taky velký,ale ne tak,jak na tom malém:papa Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. červenec 2012 Odesláno 22. červenec 2012 tak uz me bolej i pravy plice :/ Citovat
John_Ice Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 no nechci bejt za chytrolína,ale když jsi tak zkušenej jak to že jsi to neustál?A tady to je,ani zkušenější řidič se někdy tomu nevyhne,takže říkám,že to není o autoškole,ale o člověku,jak k tomu přistupuje a praxí...jestli jsi vzal z měho příspěvku,že umím řídit,budiž možná jo,ale netvrdím, že jsem vyježděný,to je dost velkej rozdíl,ale ty možná budeš slovíčkařit. Já nejsem pravej motorkář a nežiju tím,tudíž bych nikdy nejel za dešti a už vůbec ne na novém asfaltu a to nemusím mít nalítáno hafo km abych nevěděl,že novej asfal a voda = led a to i kočičí dlažba..... MJ : mo asi něco podobného ale jestli chceš zůstat u peugeotu tak to neuděláš chybu asi nejlepší je,někoho se na to optat...nebudu ti tu vypisovat co a jak,ale tady máš nějaké psaní... http://www.scootland.cz/skutry/jak-dobre-koupit-skutr/ a tady je forko http://skutrforum.cz/ Citovat
MJSytic Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 John_Ice: Díky za tip - omrknu to Citovat
Guest Scratch Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 John: vis proc jsem to neustal? Protoze to bylo presne jako led, a nemohl jsem si vybrat, jet X nejet ja se tady ale celou dobu bavim o tom, co se mi presne stalo. Jedu za deste, najizdim na novy asfalt, vim, ze to bude klouzat a presto jsem to polozil. A co udela clovek, ktery na tom v zivote nesedel a nevi, ze novy asfalt klouze to je to jadro pudla, co tu resim..... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 tak od zajtra(00:00) to začne platit,akurát pre mňa asi nie:myslim ako to je keď to platí len na území ČR a ja som občan SR a mám Slovenské papiere-pre mňa to asi neplatí myslím na území ČR [upravil dne 18/1/13 18:41 od Gabriel 307] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 ono to na Slovensku neplatí vôbec http://www.automoto.sk/clanok/188573/zmeny-vo-vodicakoch-prichadzaju-k-nam-aj-do-ceska Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 Scratch = podla mna to troska hrotíš ... Jazdím od svojich 12 rokov, od 15 som mal vodicka na malou, na velku som robil vodicka zaroven s autom, popravde, som ešte \"šotolinu\" v zakrute nevidel, resp. na ceste nestretol ... Takisto som mal apriliu 125 tku, a na tom skutri sa predsa absolutne tolko neklopí, jak si to ti predstavuješ na hornetu ... Ano, klopit sa klopi, ale nie tak Väčšina ludi, pouziva ten skutr, k presunu do prace, co je v podstate i podla mna, super vec ... A vetsinou po ceste, ktoru predtym denne absolvovali autom ... A nepredpokladam, ze nekdo na ceste do prace, na skutru, bude klopit neprehladnu zakrutu kde bude sotolina ... PS: Robil som vodicak na moto 2x. Ked som robil na malu, tak som sa s cviciska nedostal von, ani pri skuskach Ked som robil na velku, tak instruktor mi po jazde povedal, ze mal si rovno povedat, ze ty potrebujes len papiere ... Takze neviem, co si od autoskoly slubujes, ja teda nic ... Takze ci by ju ta blondina absolvovala, alebo nie, pripravena by bola zhruba rovnako Mozno by mala nacvicenych par slalomov po cvicisku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.