Roman Bazi Odesláno 4. červen 2012 Odesláno 4. červen 2012 A co teprve na panoramě, když naprší kuličky, rozjedu se, a kuličky se rozeběhnou dozadu. Citovat
Judes Odesláno 4. červen 2012 Odesláno 4. červen 2012 A sranda je keď ostatné autá stierajú o dušu aby bol vidno von tak pri tekutých stieračoch sú stierače v kľude. Čím viac prší tým je lepšia viditeľnosť. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. červen 2012 Odesláno 4. červen 2012 Taky přidám kladné hodnocení, dneska jsem jel v lijáku nebyly stěrače potřeba, tedy hlavně mimo obec. V obci to tvoří kuličky a nechce se jim utíkat (jezdím dle předpisů). PS: Mám želvu Citovat
pyrone Odesláno 4. červen 2012 Odesláno 4. červen 2012 Ja som sa vcera ale upi...al na okreskach v hornatom terene. Malokedy nad 70 a dazdovy senzor bol zhaluzeny z behajucich kvapociek. No na dialnici fasa vec ale pri mrholeni v lese je ti kua nepouzitelne Citovat
ozzy1 Odesláno 5. červen 2012 Odesláno 5. červen 2012 Dnes chytnul manželku na cestě do Prahy parádní chcavec a volala,že si připadá jako idiot,protože všichni stírají a ona nééé. Citovat
negrbob Odesláno 5. červen 2012 Odesláno 5. červen 2012 Zavidim ja asi neco delam blbe me to porad dela kulicky a ty ale nikam nemizi. Takze stiram porad. Se asi podivam co jsem na to sklo namatlal pac vodu to spise pritahuje. Citovat
MilanF1 Odesláno 5. červen 2012 Odesláno 5. červen 2012 negrbob: A jakou jsi jel rychlostí? U mě kuličky utíkají až od 55 km/h ... Citovat
Judes Odesláno 5. červen 2012 Odesláno 5. červen 2012 Skús to natrieť ešte raz, chvíľu počkaj (asi 2min.) a sklo vylešti. Citovat
negrbob Odesláno 5. červen 2012 Odesláno 5. červen 2012 Cim rychleji tim je to horsi . Premejslim ze to asi nejdriv odmastim pac jsem vzal pro jistotu i bocni a tam to dela takove mapy jako kdyby od mastnoty. Na druhou stranu u zadniho okna to dela co jsem predpokladal i u stojiciho auta. voda se nedrzi rovnou stejka ale ne na cele plose ale treba jen na dvou trech mistech rekneme pruh o sirce 5cm. Zbytek je opet polepenej kulickama. Citovat
Lihous Odesláno 5. červen 2012 Odesláno 5. červen 2012 Tak odmastit okno je potreba dokonce bych napsal ze podminka pro aplikaci tohoto. Ale ted kdyz uz to mate na okne cim to dostat dolu Nevim jak ty ve spreji ale to co jsem aplikoval ja ???? Snad casem kdyz to prestane fungovat .... Citovat
Davo Odesláno 5. červen 2012 Odesláno 5. červen 2012 takže má zkušenost s tekutými stěrači je taková, že mám na předním okně profi nano impregnaci, která by měla vydržet minimálně jeden rok co se týče odvodnění, tak z počátku kapky odjížděly po skle kolem 50km/h, v současnosti po cca měsící kolem 80km/h - po vyčištění skla pouze vodou a hadrou je efekt opět jako po aplikování impregnace jelikož se jedná o nano impregnaci, která by měla dokázat divy, tak jsem na skle vyzkoušel akrylový černý sprej a různé druhy fixů, včetně těch odolných proti vodě......výsledek byl ten, že všechy fixy šly smýt pouze tekutou vodou a hadrou, u spreje muselo na úplné dočištění přijít na řadu ředidlo, kterým byly zbytky spreje odstraněny.......následný test v dešti a pod hadicí odhalil, že vrstva tekutých stěračů je stále na okně a vše funguje jak má toť moje zkušenost Citovat
Brizan Odesláno 11. červen 2012 Autor Odesláno 11. červen 2012 Tak mám také za sebou pár prvních jízd s aplikovanými tekutými stěrači. Na základě doporučení jsem koupil Sheron za 99,- a kvalitní čistič oken od turtle za 280,- Pořádně jsem okna nejdříve vyleštil tím čističem a pak aplikoval docela velkou vrstvu těch stěračů. Tak že po prvním rozetření bylo celé okno vyložené mokré. Pak jsem to nechal dle návodu 2 - 5 minut působit a rozleštil mikrovláknovou utěrkou. Při určitém světle to stále házelo šmouhy jako kdyby to bylo mastné, ale nebylo. Pak jsem to zkusil ještě jemným bavlněným hadrem a docela se to zlepšilo. Dál sem to už neřešil protože tyto šmouhy byly vidět pouze zvenku ale zevnitř ne. No a čekal jsem na první déšť. Při jízdě jsem byl fakt mile překvapen jak to funguje. cca od 60km/h jsem jel bez štěračů, krášně bylo vidět ven a kapičky vody parádně utíkali z okna pryč. Jako nejhorší podmínky pro tekuté stěrače je mrholení nebo voda zvedaná ze silnice od aut. Tam to nefunguje úplně 100% a klasické stěrače se musejí použít. No a když jsem zjistil jak to vlastně vše pěkně funguje tak jsem si to dal i na svoje auto, protože ta první aplikace byla na firemním mondeu (co kdyby to bylo ještě horší než před tím) :D No a od té doby jsem to dal i na manželčino vozítko a taky si to náramně pochvaluje;) Takže všem díky za typy a rady:papa Citovat
koblih69 Odesláno 11. červen 2012 Odesláno 11. červen 2012 Má to jednu nevýhodu, většina stěračů na tom v koncových polohách vrže. Když prší málo nebo naopak hodně je to OK, ale při středním dešti je to nepříjemný. Jediný řešení je ty okrajové polohy před aplikací přelepit páskou a tu pak odlepit. Pokud už to tam je tak nejlepší jak to odstranit je to odleštit. Citovat
Brizan Odesláno 11. červen 2012 Autor Odesláno 11. červen 2012 Tak s tím zatím žádnou negativní zkušenost nemám. Když jsem stěrače zapínal tak se žádné vrzání neozývalo a stěrače po skle hladce klouzali. Snad u toho Mondea to sem tam trochu vrzlo, ale co by člověk nechtěl od Forda:D u Peugeota je to v pohodě a bez vrzání Citovat
Judes Odesláno 11. červen 2012 Odesláno 11. červen 2012 Tak isto bez vŕzgania a nemám ani origo gumičky v stieračoch, len také náhradné za lacný peniaz . Citovat
pyrone Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 koblih69, presne tak. tiez som si to vsimol ze mi to vadi. ale da sa na to zvyknut, aspon nezaspim Citovat
xpetrix Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 Mne prave vzrgali stierace(original) pred nanesenim Sheronu,teraz je vsetko OK. Citovat
Lihous Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 Zdravim sterac vrze ale jen zadni a tam je naneseni skoro neznatelne-myslel jsem si ze bude castecne klid s vyhledem ale ee je to stejne. Zn celeho raminka je Bosh. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.