Fusion Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 Přes víkend sem najel 1500km, přičemž mě z chladiče zmizly asi 2 litry chl. kapaliny, který skončily u spolujezdce po nohama. Nevím jak sem tam ta voda dostává, mezi větrákem a \"rovinou\" to mokrý není. Když pustím vzduch v autě tak je z něj kapalina cítit a v průduchách dole u noh je taky chl. kap., ale tam to neteče ve větším. Nevíte někdo kudy to může týct? Citovat
trollik Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 tece topeni!Trubka plastova topeni.Jsou tam 2 ztvrdly O-krouzky.U ridice u pedalu. Citovat
Fusion Odesláno 17. květen 2005 Autor Odesláno 17. květen 2005 já si myslím že se nějak dostává voda do motoru větráku Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 Napsán autorem Fusion já si myslím že se nějak dostává voda do motoru větráku to je blbost, do vetraku se nemuze dostat voda, bude tyct bud samotnej radiator, nebo nekde kolem trubek ktery jsou k nemu pripojeny Citovat
Petr605 Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 To bude asi ten radiátor nebo ty trubky k němu. To budeš mít pakárnu... Citovat
Marcel Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 tak to jsme dva.me prasklo to topeni,tak jsem to zatim odpojil. Aby jsi ten radiator mohl vymenit tak musis rozebrat CELOU pristrojovku! Zkousel sem rozdelat jen prostredek a spodek pristrojovky a bez uspechu. :-( Citovat
Kvasky Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 Na 405-ce jsme to dělali dvakrát. Dvakrát za sebou stejná závada - udělala se mini dirka v radiátoru. Vyměňovali jsme to bez sundání palubky a byla to docela pakárna, ale necha se to (za cenu toh, že jsme lehce pomačkali ty hliníkový žebírka). Fakt to nikomu nezávidím Citovat
Trundik Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 Taky jsem to měl v autě - byl to prasklej radiátor. Měnil jsem to tak, že jsem musel povysunout celou palubku, ale prý to jde i bez toho. Jinak příznak byl ten, že mi tekla voda na podlážku spolujezdce. V některých servisech mají zařízení, že \"natlakujou\" plnící hrdlo chladící kapaliny a je vidět, kde ta voda teče. Citovat
Kvasky Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 No koukám, že toto je docela častá závada. Myslím, že ten prdlej radiator mám ještě doma , chtěl jsem ho zavařit, ale nějak nebyl čas:) Citovat
Fusion Odesláno 17. květen 2005 Autor Odesláno 17. květen 2005 Můžete prosím někdo popsat zhruba jak se k radiátoru dostat? Nejhorší bude zjistit odkud to valí, pak tam prdnu stalinovo hovno a hotovo. Neska sem najel 70 km, mam oddělanej koberec a to vystlání co je pod ním (to bylo totálně nasáklý) a není tam ani kapka. Kudy se to dostává pod ty nohy? a Proč sem měl kapalinu v průduchu u noh? Todle jestli zmáknu tak si v pátek koupím paňáka Citovat
Fusion Odesláno 17. květen 2005 Autor Odesláno 17. květen 2005 Btw: to tlakování hrdla je dobrá věc, každej si může udělat vlastní ze starýho víčka, viz fotky tady. Pak by to chtělo asi kompresor. Tohle je taky asi jedinej způsob jak odhalit ty mini-dírky v hadicích. Citovat
rimmer Odesláno 17. květen 2005 Odesláno 17. květen 2005 Koukni se na fotky u Petra605 na jeho webu jak jsem rozebiral palubku. Cela vec je zprava ze strany streniho sloupku nad tim vydechem na nohy. Kdyz si ho oddelas a sundas tapecirunk(otazka minuty) tak tam jasne uvidis hlinukove trubky s prirubou, ktera ja uz pridelana primo na radiator. S timhle jsem vubec nehybal, cely radiator je zasunuty do velkeho plastoveho tunelo telesa topeni/chlazeni. Jestli se vytahuje zleva nebo zprava ti opravdu nereknu, ale trubky k nemu vedou zprava. Co jsem se koukal, tak pokud by se vytahoval napravo, coz asi jo, tak by to melo jit bez sundavani palubky s tim, ze bys cast te palubky trosku silou podrzel vyhnute, protoze to kousicek tam zavazelo, to si pamatuju, kdyz sem to sundaval. Bylo to na prvni pohled. Kdybysi sundaval palubku, tak jedno komplet odpoledne pro skoro dva lidi ven, to same dalsi den dva lidi dovnitr. Je to pakarna, neni to slozite, ale pakarna. Kouni na ty fotky http://www.peugeot605.net/zobr_obr.php?img_src=img/palubka/03_spodni_tapecirunk_a_vydechy.jpg to vpravo nahore uplne je to to cerne, tak to je bok radiatoru http://www.peugeot605.net/zobr_obr.php?img_src=img/palubka/07_palubka_dole_pohled_pod_skrinku.jpg a tady te potesim, jak vidis je to delane na to, aby se to vysunulo doprava tim , ze tam odsroubujes jeden sroubek, ktery drzi tu prirubu k radiatoru a ten by pak teoreticky mel jit normalne vysunou. Radiator samotny je pak upevnen dvema sroubkama/vrutama jak lze videt z obrazku. Nadhera..vis jak to presne vypada, vis kam sahnout...tedka se di uz jenom podivat, jestli to pujde vytahnout pers ten tapecirunk. PS: urcite budes muset sundat ventilator-prace na 5 minut Teoreticky nejhorsi na te vymene muze byt vypousteni vody Koukam na ty reakce, a vsichni tady melou jak je to na jejich aute, ale 605tku videli z letadla ne kluci, vazne..zadne plastove trubky tady nejsou ! zadna voda do ventilatoru logicky tect nemuze, a UZ vubec nic se nedela z ridicovy strany PS: jeste k tomu obrazku, vzadu za tim radiatorem je radiator/vyparnik klimy, v usporadani do V a klapka si pak mezi nima vybira ktery vduch brat, ovladani klapky umisteno zleva. To ze ti to tece z pruduchu je logicke, protoze jak dobre vidis, pruduch je pod nim a gravitace je svina a vsecko tahne dolu ))) [Editován dne 18/5/05 rimmer] Citovat
Marcel Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Napsán autorem Kvasky Na 405-ce jsme to dělali dvakrát. Dvakrát za sebou stejná závada - udělala se mini dirka v radiátoru. Vyměňovali jsme to bez sundání palubky a byla to docela pakárna, ale necha se to (za cenu toh, že jsme lehce pomačkali ty hliníkový žebírka). Fakt to nikomu nezávidím Tak to mi budes muet rosku napovedet jak se vam to bez sundani palubky povedlo? me tam prekazelo uchyceni volantu a k uplnemu vysunuti radiatoru me schazely zhruba 3cm, ale dal proste nesel at jsme za to brali jakoukoliv silou. Myslite ze by pomohlo uvolnit srouby pod steracema ktere (podle me) drzi celou palubovku???diky za pomoc... Citovat
Fusion Odesláno 18. květen 2005 Autor Odesláno 18. květen 2005 Rimmer: díky za super popis! Dnes se na to asi vyprdnu, je tam škaredě. Ale pak to hned zkusim. Ten radiátor sem včera objevil, jen sem nevěděl že je to von a ve spodním rohu byl mokrej... tam bude ten problém... Citovat
Kvasky Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Tak to mi budes muet rosku napovedet jak se vam to bez sundani palubky povedlo? me tam prekazelo uchyceni volantu a k uplnemu vysunuti radiatoru me schazely zhruba 3cm, ale dal proste nesel at jsme za to brali jakoukoliv silou. Myslite ze by pomohlo uvolnit srouby pod steracema ktere (podle me) drzi celou palubovku???diky za po --------------------------------------------------------------------------------------------- No už si to moc nepamatuju. Dělal to hlavně táta, ale šlo to (ale jen velkou silou ) Kdybych to dělal já, tak bych palubku oseobně vyndal. Nebudeš alespoň tolik nadávat když by se ti náhodou podařilo novej radiátor poškodit Citovat
Ferry Odesláno 18. květen 2005 Odesláno 18. květen 2005 Takze v manualu na 406ku pisou ze radiator se vyndava tak, ze se odmontuje sloupek rizeni a pak se da v pohode vysunout do strany smerem k pedalum. 605ku jsem nikdy zblizka vevnitr nevidel, takze nevim, ale mozna to bude stejny Citovat
Fusion Odesláno 2. červen 2005 Autor Odesláno 2. červen 2005 Tak možná sem zvítězil... teď jenom nevím jestli to zapaplat silikonem... Citovat
Dave_k Odesláno 2. červen 2005 Odesláno 2. červen 2005 Silikon bych neriskoval. Ten ti neudrží tlak. Chce to něco co tam zamáčkneš a ono to pak ztuhne nebo zůstane malinko pružný. Něco dvousložkovýho. Citovat
Fusion Odesláno 2. červen 2005 Autor Odesláno 2. červen 2005 Tam vůbec žádnej tlak není. Ono to utíká po kapičkách a asi to tak je celou dobu co mám auto tak proto to bylo tak mokrý. Citovat
Dave_k Odesláno 2. červen 2005 Odesláno 2. červen 2005 Mi neříkej když to topí a je to propojený s chlazením že tam nikdy žádnej tlak není. A silikon musíš aplikovat na suchej povrch a min 8 hodin s tím nic nedělat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.