Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dostal jsem se do situace ve který mi nebylo zrovna moc dobře a napadla mě otázka kdo by byl na vině kdyby se něco stalo.

Zkuste napsat vaše názory.

Situace: červenou šipkou jsem označen já, odbočuji vlevo a podle modrých teček jsem měl v plánu jet, ty auta na nahledu z google dost dobře odpovidají situaci který vznikla, náklaďák označený červenou tečkou se v momentě kdy se já rozjel že najedu do leveho pruhu, rozhodl předjíždět auto před ním (podle mě neblikal) a vytroubil mě, za nim se táhla kolona, z leva se ale objevil kamion a ja nevěděl co ted. No odpich těsně za ten blbej předjíždějící náklaďák to vyřešil a jsem celej, ale ted jestli jsem blbej já a nebo on je debil?? Křižovatka je v obci. Díky

post-6656-14109623928384_thumb.jpg

[upravil dne 7/5/12 12:41 od Radek Hurvajz]

Odesláno

mal si dat prednost... mal si predvidat.

nakolko je tam prerusovana ciara kamion predbiehat mohol...

ci daval ale nedaval blinker je irelevantne a pokial to nemas na zazname

nic nedokazes...

podobna situacia sa stala kamosovej zene...

Odesláno

Tak dle mého názoru z fotky si myslím, že to není přípojný pruh, ale klasický souběžný s odbočovacím jízdním pruhem. Osobně bych počkal, až se kolona přežene a poté najel do křižovatky. :) I když není náhodou v křižovatce zakázáno předjíždění? :myslim Takže vlastně proč by jsi nemohl najet do volného pruhu... Zapeklitá situace :D Aby tady neplatilo, že jede ten, kdo je rychlejší :D

Odesláno

Chapu že předjiždět mohl, ale proč když vidí auto který se chystá najet do pruhu vedle něj se tam najednou cpe, asi by musel ubrat nebo co a to by mu vadilo, jinak to nechapu, jezdim tam docela dost a nic podobnyho se mi ještě nestalo

Není tam přípojný pruh, a vlastně tim že to je v obci by se snad ani nejednalo o předjíždění.

O čekání na kolonu bych tady mohl psát romány, možná bych ta seděl ještě v 17 hod:D:D

[upravil dne 7/5/12 12:50 od Radek Hurvajz]

Odesláno

No, nevím, jaké tam je svislé dopravní značení, zejména, jestli je vodorovná silnice hlavní a kolmá vedlejší, jestli je místo z obrázku v obci nebo mimo obec... řekl bych, že problém bude, Radku u tebe. Máš dát přednost vozidlům přijíždějícím zprava (je jedno, kolik jízdních pruhů tam je), navíc pokud se jedná o hlavní silnici, tak náklaďák označený tečkou může předjíždět i v křižovatce, což, zdá se, vodorovné dopravní značení umožňuje. Letmým nastuodváním situace a předpisů jsem nezjistil, že by ten náklaďák udělal nějakou chybu. :myslim ...tedy pokud neberu v potaz, že nedal znamení o změně směru jízdy.

Odesláno

hmm, ale to uz riesime vec ze preco niekto kona ako kona ? :myslim

je to jeho rozhodnutie a mal na to pravo...

treba byt opatrny Radku...

kamaratovej zene sa stalo podobne ze chcela vstupit z vedlajsej na hlavnu co aj urobila

hlavna cesta bola dvojprudova v priamom smere a jeden bol odbocovaci......

chcela sa zaradit hned do pravehu prudu nakolko bol volny nikde nikoho avsak

v lavom islo jedno auto ktore sa rozhodlo prearadit do praveho pruhu v mieste kde sa ona

zaradovala cim vznikla kolizia s baltnikom.

mala proste smolu, nedala prednost v jazde. preco sa typek zrazu rozhodol preradit

nikto nechapal lebo nikoho nepredbiehal ani sa neblizil k ziadnej nove krizovatke aby sa

pripravoval na zaradenie alebo odbacanie...

tiez si povies ze bezna situacia, proste sa zradinm ked je pruh volny, ale ak sa niekto v mieste

tvojho pripajania rozhodne preradit tak mas smolu... ze by ziaskanie poistnej udalosti ? :myslim

Odesláno

Taky si myslím, žes měl dát přednost, ale chápu, že čekat tam celý den není zrovna ideální. Řekněme, že ostatní by měli být solidární a nechat tě tam zařadit, když tam jsou dva pruhy;) Jinak podobných křizovatek je po Praze hafo a řeším to stejně jako ty (když vidím, že kolona je \"nekonečná\", jinak čekám) :papa

Odesláno
No, nevím, jaké tam je svislé dopravní značení, zejména, jestli je vodorovná silnice hlavní a kolmá vedlejší, jestli je místo z obrázku v obci nebo mimo obec... řekl bych, že problém bude, Radku u tebe. Máš dát přednost vozidlům přijíždějícím zprava (je jedno, kolik jízdních pruhů tam je), navíc pokud se jedná o hlavní silnici, tak náklaďák označený tečkou může předjíždět i v křižovatce, což, zdá se, vodorovné dopravní značení umožňuje. Letmým nastuodváním situace a předpisů jsem nezjistil, že by ten náklaďák udělal nějakou chybu. :myslim ...tedy pokud neberu v potaz, že nedal znamení o změně směru jízdy.
Je to v obci, to tam pišu. Přijiždim z vedlejší, je tam dej přednost. Všechno to chápu jako že mám dát přednost, ale najiždění do levýho pruhu beru jako samozřejmnost a jak vidiš tak souvislá čára konči přesně v tom místě kde tem bambula najel do levýho pruhu. Vim že nic neudělal co by nemohl, ale prostě když viděl co vidí tak by ho neubylo kdyby počkal. No tak už mam tedy i odpověď kdo by byl viníkem:(
Odesláno

Byl jsem na několika školeních referentských řidičů a podle mých znalostí by to byla pravděpodobně Tvoje chyba. Ovšem to nic nemění na tom, že řidič kamionu byl ignorant. Předjíždění na hlavní silnici není zakázáno, pokud to nezakazuje např. svislá nebo vodorovná značka. Ovšem předjíždění v křižovatce je velice riskantní záležitost. Záleželo by v jakém místě byste se střetli, kdo by to vyšetřoval, jaká by byla rychlost toho kamionu před nehodou (většinou jezdí víc než 50) .... Ale vyřešil jsi to dobře, protože se nic nestalo. Gratuluju :) V první polovině Tebou popsaného příběhu bych asi postupoval stejně (vjel bych do křižovatky), zbytek by asi záležel na konkrétní situaci a doufám, že bych se taky vešel.

Odesláno

Taťuldo, nemůžeš spoléhat vždycky na \"solidaritu\" ostatních řidičů, že když něco viděj, tak se zachovají správně. Považ, kdo všechno dneska dostane řidičák a že silnice je docela velký \"bitevní\" pole...to ani nemluvím o provozu po Praze, kde platí pravidlo: kdo se všude necpe, nikam se nedostane. ;) Řekl bych, že dílem viny je na tom i ne zcela dobře vymyšlení vodorovné dopravní značení (šlo by to udělat i lépe), ale jinak platí, co jsem řekl, bez ohledu na to, da tě ten kamioňák viděl, mohl vidět nebo prostě čuměl \"po vejrech\" anebo se tam chtěl za každou cenu nacpat, dokud držel nabranou nějakou rychlost........

Odesláno

To je z Náchoda nahoru směrem na Jaroměř, ne? Tam jsem se taky něco najezdil (pokud to je teda ono), ale jenom po hlavní a spousta lidí tam takhle vjíždělo. Osobáky ne, ale nákladní tam mají většinou problém překonat 50 km/h hranici.

Odesláno

Jo je to na vyjezdu z Nachoda na Jaroměř, cca 50m za křižovatkou je konec obce. Nahoru tech 50 držej, ale ten co jel dolů na mě ten 50 rozhodně nejel:o

Marcel, zitra tom v noci pujdu s bilou barvou a štětkou:D:D

[upravil dne 7/5/12 13:15 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Jj taky si myslim ze predjizdet v krizovatce nemel debil nicmene Radku asi bys to odnesl ty no ... :myslim

Odesláno

Ako pisu aj ostatny mal si dat prednost, ak to je v obci tak moze ist subezne aj v tom pruhu,cize nemusi predbiehat.... ak si sa rozhdool raz takto, ze si nepockas na celu kolonu, tak treba byt moc opatrny a ocny kontakt ;)

Odesláno

Trošku se přidám. Teď jsem taky málem boural, asi bych byl na vinně já, ale chci to mít potvrzené.

post-12336-14109623928785_thumb.jpg

červený jsem já. Jsou tam semafory, takže já vyjedu na zelenou, zařadím se na hlavní silnici, ale v tu chvíli je \"připojovací pruh\" pro ty co jedou v z druhé strany (modrá barva, ale bez semaforů. Musím dávat přednost já nebo on? :myslim

Odesláno

Tak už vím, kde to je, bylo mě to povědomý :-) Jasný silnice č.14 je odbočka na Dobrušku a posléze Rychnov nad Kněžnou. Celá křižovatka je v kopci, nepletuli se. Jestli je tomu tak, tak se nedivím, že se ten kamion cpal do levýho. Kdyby musel brzdit nebo jen ubrat, tak už by potom horkotěžko zrychloval. A jen tak mimochodem, nebyl to nějaký Polák? Je to silnice od hraničního přechodu a poláci se na silnicích chovají jako... :bojim

Odesláno

Jj tahle krizovatka v nachode je opravdu ukazkova.

Asi bych cekal az vse prejede protoze skutecne tam jsou dva soubezne pruhy.

Ale kdyz jedu z Nachoda a odbocuju na Novac je to podobne dam smerovku a necham ji az ke krizovatce kde odbocuji ale uz se naslo par \"pitomcu\" co predjizdeli a skoro to opet dopadlo..... :(

Ti co premysli vidi ze budu odbocovat.

No a pokud jedu do Nachoda stejne pripojovaci pruh neni zip nikomu nic nerika pokud to uz nestoji a pak je to loterie zda vse dopadne jak ma protoze koukat pred sebe vedle sebe a za sebe ..... :o:o

Odesláno
Trošku se přidám. Teď jsem taky málem boural, asi bych byl na vinně já, ale chci to mít potvrzené.

červený jsem já. Jsou tam semafory, takže já vyjedu na zelenou, zařadím se na hlavní silnici, ale v tu chvíli je \"připojovací pruh\" pro ty co jedou v z druhé strany (modrá barva, ale bez semaforů. Musím dávat přednost já nebo on? :myslim

V tu chvíli ty jedeš už po hlavní silnici dolů k Baranďáku jeli to tak a ti zprava najíždějí z vedlejší silnice připojovacím pruhem na hlavní, tím pádem, bych použil zip nebo pokud by byla možnost se uklidil do levýho, tak aby z vedlejší mohli najíždět do pravého pruhu. I když po odbočení by jsi měl jet levým pruhem :myslim

[Edited on 7/5/12 12:38 by radim.1008]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...