pre.vit Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Solidně nám teče olej pod víkem ventilů, ale navíc máme problém s \"kolísáním otáček\" (při nízkých to má vůli chcípnout).. Proto hledám servisáka, který těmto motorům opravdu rozumí, aby se nám na to kouknul se vším všudy. Neznáte nějakého v Liberci a okolí??? Citovat
pre.vit Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 Nikdo neví o nikom?? Nechci to dávat někam, kde to rozeberou, budou na to 3 dny koukat jak vrány a pak to v lepším případě bude úplně stejné jako před opravou.. Citovat
Jindra xrdt Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 prosim tě a neřešíš to trošku moc? Myslím, že vyměnit těsnění pod víkem a najít kde to přisává falešnej vzduch zvládne i průměrně zručný mechanik. Citovat
pre.vit Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 prosim tě a neřešíš to trošku moc? Myslím, že vyměnit těsnění pod víkem a najít kde to přisává falešnej vzduch zvládne i průměrně zručný mechanik. Možná, ale jde mi o to, aby se na to ten člověk kouknul celkově, ne jen to těsnění. Třeba jestli je opravdu potřeba výměna rozvodů, které byly podle předchozího majitele před 15tis. km měněny. Mechanik má názor že pokud od toho nemám doklad, tak by je raději hned za 9tis. vyměnil. A když se ho zeptám, aby mi řekl jak kladky a řemeny vypadá, jestli jsou ok, tak mi to neřekne... Mám totiž zkušenost, když jsem měl audinu 2,5TDI tak tam mi to při dávání motoru dokupy průměrně zručný mechanik pěkně zavařil.. Ta dvaapůla byl docela specifický motor, ale třeba je to u Peugeotu jinak a zvládne to kde kdo. Citovat
Ferry Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 rozvody za 9 na dvoulitra ? to treba PP205 u Melnika je dela komplet za 6300 i s vodni pumpou. Stav rozvodu podle vzhledu ti nerekne zadnej seriozni mechanik, neda se to totiz nijak poznat, pokud neni remen v opravdu katastrofickem stavu, takze mechanika nenut, aby ti rikal, jak vypada, opravdu to nema zadnou vypovidajici hodnotu. Tenhle typ motoru ma s kolisanim volnobeznych otacek trochu problem sam o sobe, zhorsit to pak jeste muze skrtici servoklapka vzduchu (nejspis budes mit elektronickou), pres diag by bylo mozny zkusit udelat znovunastaveni adaptivnich hodnot, ale muze byt opotrebovana do te miry, ze pomuze jedine vymena. Jeste jsi teda nenapsal, za jakych podminek to dela a zda to dela jak na benzin, tak na plyn nebo jen na nektere palivo. jak jsou na tom svicky? znas jejich historii ? kdyztak je vymen, mely by tam byt Bosch FR8ME nebo FR8SC+ (ale pro jistotu by bylo treba mrknout podle VIN kodu auta) Citovat
pre.vit Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Tak rozvody se dělají po 60tis. jestli se nepletu, tak bych řekl, že rozdíl mezi rozvodama co mají za sebou 75tis. a 15tis. IMHO asi už nějaký bude. Ale třeba se pletu.. A i o to mi jde, nechci aby ze mě udělali dojnou krávu. S výměnou rozvodů za mnou přišli oni sami a rozdíl 9tis. vs 6,3tis. je celkem dost. To kolísání dělalo už před instalací LPG a dělá to nezávisle na palivu. Svíčky máme v plánu, zatím všechna auta co jsem měl byla dieselová, takže tohle je pro mě trošku \"novinka\" na pohlídání.. Ještě abych to upřesnil, neřeším to v autorizovaném servisu. Tam mi totiž řekli, že všechny věci budou řešit jako kdyby tam LPG nebylo a tím pádem ani neručí, že se s ním během oprav něco stane.. Citovat
lukaro Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Rozvody GATES 1533 Kč Vodní pumpa MEYLE Germany 1173 Kč Klínový řemen Gates 299 Kč A dělal jsem to s kamarádem mechanikem, práce na půl dne, chtěl 1000kč a vše je OK. Tak jak tady čtu, že rozvody za 9000kč, trochu moc, ne? Citovat
pre.vit Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Tak tím spíš by to šlo poznat, jestli budou mít \"nalítáno\" 135tis. anebo 15tis. km, nebo ne?? Tak jako tak mě prostě zajímalo ze zkušenosti lidí tady v okolí, ke komu jezdí a s kým jsou spokojení.. Citovat
koblih69 Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Na rozvodech poznáš maximálně to, že řemen už je rozpraskaný, skoro nic jinýho. Pokud ten člověk už pár řemenů viděl tak může odhadnout jestli je tam měsíc nebo rok, ale to je tak všechno. Navíc se stává, že bazar vymění řemen, vylepí nálepku a že kladky a pumpa jsou původní si nikdo nevšimne. Takže je to informace o ničem. Rozvody radím vyměnit hned pokud nemáš 100% jistotu, že byly měněné. Není to taková investice a následky můžou být fatální. Bohužel s Libercem neporadím, ale určitě se někdo ozve... Citovat
Vítek1 Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 tak jde o to jak daleko chce jet ja to mel na vymenu rozvodu a nejakych dalsich veci 230km. On ma 2 vyhlasene mechaniky docela v blizkosti Kly 90km a Chomutov 160km Citovat
pastorek Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 Tak tím spíš by to šlo poznat, jestli budou mít \"nalítáno\" 135tis. anebo 15tis. km, nebo ne?? Takýto rozdiel sa dá spoznať. Tak isto sa dá zistiť či kladky majú za sebou 15 alebo 135 tis. km. Problém začína až pri spoľahlivosti takéto zistenia a predpoklade životnosti. Máloktorý mechanik si zoberie na zodpovednosť aby ti povedal že sú v poriadku a netreba nič meniť lebo ak sa niečo pokazí bude mať problém. Oprava stretnutého motora býva nákladnejšia ako preventívna výmena rozvodu. Citovat
pre.vit Odesláno 17. duben 2012 Autor Odesláno 17. duben 2012 Tak nemusí to být přímo Liberec, nějakej ten kilák si klidně dojedu. :-) Ale neříkejte, že v libereckém kraji nikdo nemá nějakého odzkoušeného servisáka.. Citovat
OK406 Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 Za sebe mohu doporučit Straki007, který mi dělal rozvody na 106 + 406 a naprostá spokojenost !! Materiál jsem měl od Godzila.01:super. Citovat
rootsky Odesláno 17. duben 2012 Odesláno 17. duben 2012 Kdyby se podařilo někoho šikovného tady u nás najít (já JBC), také by mě to nevadilo. Jinak souhlas do Kly, nebo ke straki007 si udělat \"výlet\" cenu určitě má. Já se tam vždy 1/2 roku chystám a pak si to udělám sám. Problém je že to potom dělám dalšího 1/2 roku . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.