radim.1008 Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Tak jsme zase doma. Za týden, až udělám doma resty, bych se vrátil. Ráno v devět jsme vyrazili na cestu domů a po půl jedenácté jsme byli před barákem. Jelo se krásně, první menší zdržení bylo až ve stoupání do k tunelu Sv. Rok. Kde jsem v protisměru postřehl přes svodidla červenou 3008 s SPZ 7H9, kterou řídila blondýna. @Charlie 1 nebyli jste to vy kolem 3/4 na 11? Mám to uložený na kameře. Bylo to na vjezdu do prvního tunelu v tom stoupání. Měl jsem otevřené okno, tak jsem vystrčil ruku a zamával. Jinak cesta ubýhala rychle, první zdržení na pár minut ve zmíněném stoupání k tunelu pod Velebity, druhé zdržení přes Karlovačem, kde se to co chvíli silného provozu zastavovalo, potom asi půl hodiny na Lučku a potom už palba domů. Na hranicích do Slovinska byla rádoby kontrola, kde unuděný celník s rukou pod hlavou koukal ven z okna. Do Rakouska do měly stažené do jednoho pruhu a jen koukali. Jo před hranicemi kutají most. Z Rakouska to stálo až ke sjezdu na na poslední sjezd. Ve Vídni silný podvečerní provoz, kolona v omezení před mostem přes Dunaj, jinak nic vážného. Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem radim.1008 OK406, Pepito a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Charlie 1 Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 (upraveno) Teda ty máš postřehAno to jsme byli my….nevsiml jsem si koukali jsme na more , dojeli jsme v pohode bez jedinyho zdržení , hlásí tropy , ale voda ma tak 22 řídila žena ja jel v noci a rakousko a slovinsko…. Hod foto Upraveno 9. srpen 2025 uživatelem Charlie 1 OK406 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
zahajskej Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 to MotoMoto: 100 éček v kempu za parcelu? A ještě musím mít barak svůj? Za ty prachy mám apartmán na dva dny. Citovat
MotoMoto Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Naprosto s tebou souhlasím. Asi dneska za 50 eček pro 4 (3) dospěláky nedaleko moře nedáš, ale i tak. Není to o tom, že v kempu to je laciná dovolená, ale o nějakém stylu. Neříkám, že je to můj životní styl, ale moc mi vyhovuje, že po cestě nespěchám a netlačím to na jeden den. Zastavím si přespím si. Bohužel jsem myslel, že v sezoně budou i kempy takto volné a ne že budu jezdit podél pobřeží a hledat voln místo. Taď ještě chci vyrazit v říjnu (po volbách, jinak bych jel dřív) do Španělska nebo jih Itálie a tak uvidíme, mělo by to být snadnější. Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Jih Itálie celkově mimo sezonu je na pohodu bez kempů, v sezoně je to trošku o hledání, ale jih taky v klidu. Proto do Chorvatska vůbec nejezdíme, páč mimo kemp to skoro nejde a v kempu neví co si říct. Péťa ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 My ale mimo kemp nechceme, chceme mít dobré socialky a pláž a to vše hned u auta. Citovat
zahajskej Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Teď už několik let jezdím mimo sezónu. 50 éček platím letos poprvé, zdražili kvůli dražší pobytové taxe a inflaci. Doposud jsem platil 40. App 2+2, u moře, ležení sebou neberu, prostě se zvednu z terasy, jdu se vykoupat a dojdu těch pár metrů zpět. Kemp by mi nevadil pro pobyt. Mě vadí sdílet sociálky a sprchy s dalšími desítkami či stovkami jiných. A hlavně s přibývajícím věkem kocourovatím a nějaký ten standart vyžaduji. Cestu už také nepojímám jako honem tam, honem zpět. Když to bylo s dítkem, jinak to ani nešlo. Teď již na pohodu, cestou se někde stavím, cesta okolo 24 hodin, pokud dáme šlofika v autě. Nebo přespání, obvykle v Slunji. Letos je naplánováno jet přes Saltzburg do Pokljuky, či jak se to jmenuje, zkouknout biatlonový areál a počumět okolí. Podle počasí. Pak asi opět přespání ve Slunji, podívat se do Šibeniku a dojet do destinace. Cestou zpět bych chtěl zabrousit do BiH. ozzy56, MotoMoto, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
MotoMoto Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Tak to máme podobně, jen ty společné socialky mi zatím nevadí. A v noci si chodím v autě. Mě lákala ta volnost i když jak jsem psal velké zklamání s nutností rezervace v době prázdnin. Teď už to snad bude jiné. Pro mě, co jsem se zhoupnul zdravotně, je důležité to cestování. Ujedu 200 km, jde na mě spaní, zastavím a spím. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. srpen 2025 Odesláno 10. srpen 2025 @zahajskej jojo, ve dvaceti byl super stan pro dva , pak přejde na kemp a druží se , ale jak čověk stárne chce nějaký standard, takže buď app. nebo hotel a vyspat se aspoň obden , cesta hlavně v klidu a žádný itinerář, ani těch 1000 km za noc už moc netáhne, radši ve SLO sprcha, přespat, posnídat a frčet dál... Charlie 1 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 10. srpen 2025 Odesláno 10. srpen 2025 V 9. 8. 2025 at 12:28, Charlie 1 napsal: Teda ty máš postřehAno to jsme byli my….nevsiml jsem si koukali jsme na more , dojeli jsme v pohode bez jedinyho zdržení , hlásí tropy , ale voda ma tak 22 řídila žena ja jel v noci a rakousko a slovinsko…. Hod foto Tady to máš. Péťa, Pepito, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 jj to jsme my je tady krásně , teplo lidi malo, ale more porad studeny odhad tak 22-24C….. me a dětem to nevadí ale manželka byla ve vode tak celkem 10 minut…. vcera Korcula to byla nádhera jsme v pulce pobytu letí to rychle… Pepito, Milan+, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 tak je po letošní dovolené a nám se líbila náramně a děkuji za tip na ubytování . proste Žuljana bylo zatím nejlepší místo v Chorvatsku kde jsme byli malé ospalá vesnička s hodně maličkých soukromých pláži a to nám vyhovovalo moře čisté a všude spousty zeleně . mate někdo tip na podobnou destinaci malo lidi hodně zeleně a aby to tas nebylo úplně odřízne od civilizace aby se dalo večer jit někam sednout? dekuji za tip na místo a případně i ubytování . kdyby někoho zajímalo vic info u Žuljane tak neni problém cokoliv budu vedet zodpovědět OK406 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 To jste byli teď na konci října? Jaké tam jsou teploty? Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 ne to byla ta v srpnu, tolik volna v práci nemám abych byl na dovolené 4xrok Péťa ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 (upraveno) před 23 minutami, Charlie 1 napsal: tak je po letošní dovolené a nám se líbila náramně a děkuji za tip na ubytování . proste Žuljana bylo zatím nejlepší místo v Chorvatsku kde jsme byli malé ospalá vesnička s hodně maličkých soukromých pláži a to nám vyhovovalo moře čisté a všude spousty zeleně . mate někdo tip na podobnou destinaci malo lidi hodně zeleně a aby to tas nebylo úplně odřízne od civilizace aby se dalo večer jit někam sednout? dekuji za tip na místo a případně i ubytování . kdyby někoho zajímalo vic info u Žuljane tak neni problém cokoliv budu vedet zodpovědět Případně pokud ne až na Pelješac tak fajn je Kremena a Duba. To je u Blace. Ale v Dubě je celkem naplněno, ale snesitelně U koho jsi tam byl ubytovanej? Já bych asi tip měl Skvělá je podle mě ještě Duba Pelješka. Já tam teda nebyl ubytovanej ,ale jezdil jsem každý den z Trpanje na Uvalu Blace. A v Dubě jsem parkoval. Je to tam kouzelně maličké. A ty pláže jsou super. Teda když se ti podaří projet okolo Divny A pokud ne až na Pelješac tak naposled jsem byl v Blace a byl kouknout Kremena/Duba a tam je to taky snesitelné. Ale oblíbené. Takže úplně prázdno tam není Upraveno 27. říjen 2025 uživatelem rhinos Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 no u koho Drazana Filipovice doporučuji chlápek na pohodu ubytování parada díky za tip! Citovat
zahajskej Odesláno Pátek v 13:52 Odesláno Pátek v 13:52 Tak letošní první mise do Drašnice zítra končí. Další v půlce září. Poslední týden v květnu neměl chybu. Počasí nádhera, moře osvěžující, bez lidí, bez rámusu, klid, pohoda. Příští rok to dáme zase ve stejném termínu. radim.1008 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.