Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

My s manželkou už 14-krát po sebe do strednej Dalmácie (2 roky vynechané kvôli pandémii). Uznávam, že keby sme mali z apartmánu chodiť len na priľahlú štrkovú pláž, asi by nás to tak dlho nebavilo, hlavne kvôli množstvu ľudí. S 2,5m nafukovacím motorovým člnkom (5k Honda), s ktorým sa dá bez problémov (ak nie sú vlny > 1 m 🤔) dostať k ľudoprázdnym neďalekým ostrovčekom omývaným blankytnou vodou, je to ale iná káva.

Čo sa týka nákladov. Keďže sme verní hostia, ktorých si chorvátski prenajímatelia spravidla cenia, tak platíme v Brodarici pri Šibeniku za podkrovný klimatizovaný apartmán s veľkou terasou, pekným výhľadom na more (viď fotky u môjho príspevku) a len 50 m od mora na 14 nocí pre dvoch len 450 €. Táto cena sa pre nás nezmenila od roku 2017, keď sme tam boli ubytovaní prvýkrát. Treba ale povedať, že tam prichádzame na prelome augusta a septembra, teda ku koncu hlavnej sezóny. Ceny v potravinových obchodoch (Studenac, Konzum, Plodine, Lidl) sú v priemere fakticky rovnaké ako v SR, či ČR, a to aj po covide a aj po prechode Chorvátska na euro. S mobilnými aplikáciami týchto obchodných reťazcov sa dá tiež ušetriť. Ceny v reštauráciách/kaviarňach v turisticky exponovaných lokalitách sú na úrovni centier Bratislavy, prípadne Prahy. Výhodou pre nás je, že Chorvátsko už zaviedlo euro, takže návštevníci z krajín platiacich eurom sa v cenách bez problémov orientujú a tiež šetria na bankových poplatkoch za konverziu.

Mimochodom, neuvažuje ČR v blízkej budúcnosti nad prechodom na euro? Či sa čaká na výhodnejší výmenný kurz Kč/€, prípadne zmenu postoja väčšiny verejnosti, aby sa politici do toho odvážili? Nech si hovorí, kto čo chce, nepoznám zo svojho okolia človeka, ktorý by túžil po návrate slovenskej koruny.

Odesláno

Bohužel nechce a politici se ohánějí často tím jak Slováci toho litují. Ale nechci tady rozvádět diskuzi na toto téma. Kéž by už sebrali odvahu a šli do toho. 

Odesláno

V Brodarice jsem taky byl. To ubytko bylo silene. Nastesti jen na jednu noc. 
Mestska plaz byla podobne silena😂

ale u hlavni cesty bylo fajn skoro nonstop bistro

ja s eurem nemam problem. Ale je fakt ze pokud nemusim platit cash tak vlastne ani nepoznam ze nemam euro

Odesláno

Pri platbe kartou je obvyklá strata pri konverzii z Kč na € 2,5% - 3% voči strednému kurzu ČNB. A ešte treba sledovať, aby sa kartová transakcia uskutočnila v mene krajiny, v ktorej sa nachádzate. Inak je strata obvykle ešte podstatne vyššia.

Odesláno (upraveno)

... alebo Wise a kartu a platiť za konverziu menej.

Za fyzickú kartu sa v Revolut platí 10 Ł.

Upraveno uživatelem Akoc
Odesláno
před 43 minutami, MotoMoto napsal:

Ale poznáš, i při platbě kartou je tam nějaký směný kurz. To není o bankovkách a mincích.

Tak je otazka jestli me to ma trapit nejake 3% 😉

Odesláno
před 4 hodinami, Scratch napsal:

No a k tem dalsim vecem, co tu nekteri musi psat, protoze asi nechapu, ze jsou ve skupine o chorvatsku, kde cloveka nezajima ani italie, ani rakousko, ani slovinsko, ani egypt........

připadalo mi, že bečíš nad cenama v HR, tak jsem ti dal tip jinam , aby ses nepo.... 😛

Odesláno
V 9. 6. 2024 at 18:36, zahajskej napsal:

To tam jedeš na měsíc?

Mě 10 nocí vyjde na 400 éček ubytko, to je kousek přes desítku v korunách. Nafta 2xnádrž to je cca 4000 tisíce. Poplatky za cestu se dají zredukovat. Rakousko a Hungár grátis, v Karlovači sjet na starou. Z Gričanu do Zagrebu 5,80 a do Karlovače 2.50 éčka, tj.asi 230 korun? Takhle poslední dobou většinou jezdím, nějak jsem z dálnic už unavenej.

K Drašnici. Denis s brachou museli Puntina pustit. Převzalu to ti, co vlastnili vedle Apolla Neptun, či jak se to jmenovalo. Údajně to nebylo úplně přátelské převzetí. Jen mám strach, že až Puntina znova otevřou, aby to nebyl zase jen trochu očouzený polotovar pljeskavice z Konzumu a jiné lahůdky, co v Neptunu servírovali.

Bráchové, co původně Puntina provozovali, mají v plánu otevřít "občerstvovnu" v místě půjčovny padleboardů. Ale letos to určitě nebude.

V Drašnici byla nějaká razie ze strany úřadů. Proto zavřeli nahoře Studenac, dům nebyl zkolaudován. Konzum měl také nějaké trable, ale ustáli to. Puntin je snad toho obětí také.

Uvidím v září.

To jedes sám nebo kolik osob?asi neumím hledat , name apartmán asi 50m od more …

Odesláno

Já jezdím zásadně do míst, kde NIKDO nemá apartmán 50m od moře 🤣 čím dál od ubytovacích kapacit a parkovišť, tím míň lidí 😝

I když pravda, třeba Poreč po sezóně, když už tam nejsou lidi, má taky svoje kouzlo, ale v sezóně bych tam nejel. Dtto Split, Dubrovník atd., až budem chtít zkouknout, si taky necháme až někdy na květen nebo min. druhou půlku září...    

Odesláno
před 2 hodinami, Charlie 1 napsal:

To jedes sám nebo kolik osob?asi neumím hledat , name apartmán asi 50m od more …

Jezdím do zde profláklé destinace. APP mám na plivnutí od moře, jen se zvednu z terasy a jdu se namočit, ležení si u vody neděláme.

Ubytko mám 2+2, jezdíme teď už jen ve dvou, mimo exponované prázdninové měsíce. Když jsem jezdil ve třech v červenci, platil jsem o dvacku více.

Odesláno (upraveno)

já teda nechtěl APP u pláže nikdy--bo kravál od rána do noci..., radši dále od moře v klidu, ale pak je jasné, že k moři z kopce a zpátky do kopce, nikdy nezapomenu na Šarm al Šejch v Egyptě--ta jejich hudba od rána do večera 😯, ze začátku se mi to i líbilo, ale postupem doby jsem šílel, naštěstí jsem poslední den strávil na WC v hotelu 👍😂(faraonova pomsta)

edit: a to jsme si mysleli, jak super dovolená to bude--měli jsme totiž pobyt 3 týdny za cenu dvou týdnů, takovou nabídku už nikdy více :bojim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)
V 10. 6. 2024 at 20:05, ozzy56 napsal:

připadalo mi, že bečíš nad cenama v HR, tak jsem ti dal tip jinam , aby ses nepo.... 😛

Nebrecim, spis me stve, kam az to chtej v Drasnici hnat... jsou to picusove

Zadel o dvou barech a vcera jsme se vratili z Makarske a tam jsou asi i diky konkurenci ceny podstatne nizsi. Za cenu pizzy v drasnici za 15 az 17 eur je v makarske uz masovy mix talir... to me stve, ***i v Drasnici, ale mame to tu radi 👍

Aktualne z preplnene plaze 🤣

20240609_100338.jpg

V 10. 6. 2024 at 18:12, Akoc napsal:

My s manželkou už 14-krát po sebe do strednej Dalmácie (2 roky vynechané kvôli pandémii).

A to byla chyba..... my vyrazili hned tu pulnoc, co to vzdy otevreli a uzili si krasnych 14 dni bez lidi. V mori opet byl zivot, nikde nikdo, to byla parada. Jediny problem byl sehnat otevreny bar nebo stanek se zmrzlinou 🤣

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno
před 3 hodinami, ozzy56 napsal:

já teda nechtěl APP u pláže nikdy--bo kravál od rána do noci..., radši dále od moře v klidu, ale pak je jasné, že k moři z kopce a zpátky do kopce, nikdy nezapomenu na Šarm al Šejch v Egyptě--ta jejich hudba od rána do večera 😯, ze začátku se mi to i líbilo, ale postupem doby jsem šílel, naštěstí jsem poslední den strávil na WC v hotelu 👍😂(faraonova pomsta)

edit: a to jsme si mysleli, jak super dovolená to bude--měli jsme totiž pobyt 3 týdny za cenu dvou týdnů, takovou nabídku už nikdy více :bojim

3 týdny, to by mi asi regulérně jeblo 😂  já nikdy nevydržím na jednom místě dlouho, i tejden je moc... 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak sice jsem to začal hledat teprve asi 14 dnů zpátky a chodili mi dost šílené nabídky třeba za 280e na noc pro 5 lidí.
A nebo šílené krcálky 45m2
To fakt nechci. No a taky mě srdce pořád táhlo na Pelješac....nebo teda i zkušenosti z jiných míst kde je to jak mraveniště a to nesnáším.
Nakonec jsem sehnal nový apartmán v Blace ,kde se mi to vždy hodně líbilo a na Pelješac můžu taky po mostě na výlet 🙂
Jako chtěl jsem kratší cestu ,ale Pelješac je prostě srdcovka

Odesláno

4.8. - 17.8. apartmán v Bratuši na dohled Makarské a Promajně. Zamlouval jsem v únoru a už bylo z části obsazeno. Jedeme do stejného apartmánu po 4. Do lokality po 6. a pořád se mi tam líbí. Uvidíme letos jestli nebude čas na změnu. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...