Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 2 hodinami, Petr 3008 napsal:

My rádi jezdíme do osvědčeného, nemám rád překvápka typu mizerné ubytování a pod.. V posledních letech jsem se naučil vyhnout se víkendům a jezdit v týdnu a přes den. V autobusu jsem strávil za volantem nocí dost a stačilo.. Takže vyrážíme vždycky kolem 5 ráno, přes den na pohodu, cesta 840 km, pár zastávek, žádný spěch a v podvečer jsme na místě. 

Jak pojedu letos vůbec nevím, protože jsem to vyřizoval poměrně pozdě, byl velký zájem a nakonec jsem musel vzít termín od soboty, bude velký provoz, tak asi udělám vyjímku a vyrazíme někdy v noci, ještě nevím.

Tam přes noc a zpátky přes den. Odjezd do deseti a po půlnoci jsme doma. Jen mě teda přes den neba ty nekonečný roviny, ale zase přes Rakousko se zapadajícím sluncem to nemá chybu. Taky jezdím radši v týdnu. Jednou jsme jeli v sobotu a už nikdy víc. V sobotu odjezd je fajn, to jede všechno proti tobě. :D

Odesláno

Po mnohaletých ykušenostech doporučuji cestu v neděli tam půl cestz a v pondělí dojezd když je to dole a zpět také v neděli, jen brzy ráno, protože Vídeď v neděli odpoledne není zrovna na pohodu, ale lepší než všední den.

Odesláno

Jo, s člunem je to libovka. Taky jsem si prošel přes pětikoňák, zakotvil jsem na 15HP. Větší už ne, nevejde se do auta. Jen jaksi rozmýšlim, že s tím kvůli debilním zákonům v ČR praštím.

Neděle jako odjezd od moře nemusí být růžové, hlavně pokud vyjde na víkend v HR svátek. Jednou jsem to jel domů v neděli skoro 24 hodin. Je třeba vyjet nejpozději v pět ráno a než se to vyloupne, být v Záhřebu. Super bylo jezdit v červnu v týdnu. Na dálkový skoro celou cestu, občas auto, budit celníky, nebo raději ne a v tichosti projet. Jenže od doby, co je mladej školou povinen, tak v červenci. Dříve ze soboty na neděli tam, ale už mnozí pochopili, že se dá jet k moři i jiný den než z pátku na sobotu, tak se to nějak zahušťuje. Proto jsem to loni zkusil s přespáním.

Hlavně ať nám to letos vyjde, ještě měsíc a půl a taky si loknu slané vody.

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, MotoMoto napsal:

V Chorvatsku bez člunu je to poloviční dovolená. A také si myslím, že prostě k Chorvatsku patří vše kromě 5 hvězd hotelů a AI. Prostě to patří do Egypta, Tunisu a podobných destinací. Většinou spojených s cestou letadlem. A také AI mi nevyhovuje moc s tím, že nepoznám různé hospůdky a jsem odkázaný jen na jednu kuchyni. I když ve velkých hotelech jsou různé druhy, tak raději si vybírám sám. Takže za mě když jedu někam autem tak privát.

člun je super, zážitek na moři i pro děcka :super, kluk jezdí někam k Zadaru snad desátým rokem (loni nebyl) na jedno místo, mají celé horní patro s terasou ještě s rodinou kamaráda, motorový člun k dispozici od majitele app., všechno super, ale taky každý rok dražší a dražší..., za tu cenu by mohli letecky se stravou AI do hotelu, ale zatím nechce..., koukal jsem Vítkovice Tours hotel 5* s AI za 38 tisíc s dopravou autobusem :super, jinde píšou točené pivo v bufetu na pláži 100 korun, taky dobrý 👍🤠

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tocene-pivo-za-stovku-podivejte-se-jake-jsou-letos-ceny-v-chorvatsku-156410

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Než busem na dovolenou tak raději kulku mezi oči. 

Jinak je stará známá věc že Chorvati jsou líní vydřiduši kteří už neví co by a ta jejich kuchyně je taky děkuji nechci. A to mám rád skoro vše. Jak cítím ty jejich rybky na roštu tak to je síla 🤭

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Busem jsme byli na jihu Itálie,až v tom kramfleku.Cesta 27 hodin,krásný místo,ale už takhle nikdy.Po asi 6 letech nám firma nabídla Řecko-pod Olympem.Bohužel taky bus a to bylo naposled.Vzduch k nedýchání,v karose nebylo kam dát nohy,jo a dcera hyperaktivní.Jinak dovča super

Upraveno uživatelem miroska
doplnění
Návštěvník
Odesláno

Jo přesně. Nohy jsou kritické a ještě když si člověk co sedí před sklopí opěradlo a není ochoten s tím nic dělat, divím se že ještě nikdy nic nebylo ve zprávách. Další věc organizované zastávky, jak člověk může plánovat kdy potřebuje dělat potřebu a kdy ne. To je úlet. Prostě bus ani za nic. Před 30 lety jsme jeli se školou do Francie busem na poznávačku a to byla paráda protože celý bus spolužáci a když se někdo šprajcoval tak dostal sodu, koňara a byl klid 😁

Jinak pod Olymp jsem to letos zvažoval autem ale doma to nemělo příliš kladný ohlas. Jen dcera byla okamžitě Pro a ta by jela hned (kdo potkal na sraze, pochopí 🤣

Odesláno

Řecko karosou bez klimatizace se 40 dětmi. V roce před 30 lety, ale i tak už nikdy. Navíc zpět zábava, maximální rychlost 60 km, děti mi tam omdlívaly hlady a rodiče v Praze omlévali strachy, protože nevěděli co s námi je. Zastávka v Dunajská středně, koupě 10 bochníků chleba (víc jich neměli) a telefon do Prahy to nakonec vyřešil. Nejlepší bylo že hárání co v Řecku nechtěly jist jejich jídla tak mi rvaly suchý chleba z rukou. 

Guest Petr 3008
Odesláno
před 18 minutami, HanysR napsal:

dcera byla okamžitě Pro

správnej kousek, ta je fakt super 🙂

Návštěvník
Odesláno

@MotoMotoTak s tolika dětmi někam jet, vydržel bych asi max 40 km. Je ale fakt že kdysi se dalo přes hubu a byl klid. Nikdo se tomu nedivil. Dnes by každý spratek žaloval 🤣 My jsme byli zticha protože by doma bylo druhé kolo 😁 Takže klobouk dolů 👍

Návštěvník
Odesláno
před 6 minutami, Petr 3008 napsal:

správnej kousek, ta je fakt super 🙂

Někdy bych ji zabil ale jinak to jde 🤣

Odesláno

@HanysRTen 2,5m gumáčik mám vlastný (viď foto), zbalím ho aj s motorom do kufra so sklopenými zadnými sedadlami, na strechu ale musí box - manželka by len svojou batožinou zaplnila celý kufor😄.  Na fotke je pohľad z ostrovčeka Krbela Vela na Brodaricu s obývaným ostrovom Krapanj v popredí, kde v posledných rokoch dovolenkujeme. Ďalšia fotka má vo vás navodiť dovolenkovú jadranskú atmosféru pri západe slnka😮.

IMG_20180907_140723.jpg

IMG_6000.JPG

Návštěvník
Odesláno

@AkocNádhera. Sklopení sedaček u nás zatím nehrozí a software v manželkách máme všichni stejný, liší se jen hardware. 

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, HanysR napsal:

software v manželkách máme všichni stejný, liší se jen hardware.

Moderator : Necituj  předchozí příspěvek :roker     Ale k věci - Víš co je to restart a reinstalace software ?  Tak to jsem udělal já s tou mojí . Blbý je , že se časem díky aktualizacím postupně srovnává s těmi ostatními . No a hardware bych trošku upgradoval z vrze 3.8 na verzi 1.6 , ale ono to prý zpátky nějak nejde. Říkal to Bill Gates že proto se tomu říká UPgrade .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

@KlemoňJa používam aj DOWNgrade (lepšie DOWNdate), a to jedine v aplikácii MyPeugeot. Po verziách 1.28 a 1.29, ktoré sťahovali jazdy, ako sa im zachcelo🥵, tak som sa vrátil k ako-tak fungujúcej verzii 1.27.0.

Upraveno uživatelem Akoc
Odesláno

No, trajdat s tak malým gumáčkem s pěti kobylkama takovou dálku....uvidíš, vyléčíš se, až se z minuty změní počasí a budou metr vlny a protivítr. To to pak na plnej plyn stojí na místě a jen míchá vodu.

Když jsem jezdil na Hvar, kolikrát jsem dal za den na člunu, ale 3.5m s 15HP i k padesáti km za den. Dovolená má fakt jinou dimenzi, člověk se kouká z vody na pevninu a každou chvíli může být na jiné pláži.

Chorvati nejsou líní. Pokud chtějí vydělat prachy, musí sebou setsakramentsky mrsknout. Asi by se ti nelíbilo být v restauraci od sedmi ráno do jedné ráno, sedm dní v týdnu, cca pět měsíců. Samozřejmě se mezi nimi najdou vyjímky, to je všude. Já jsem tam mèl vždy kliku na slušné lidi, mám tam i pár přátel. Obdivuji staré, že jsou schopni se v pařáku lopotit celý den na vinohradu a pak večer s úsměvem s tebou dají sklenku.

Naše domácí si hostů umí vážit. Pozorná, stálý úsměv. A stali gosti mají privilegia.

Odesláno

Jo a ještě k busu, jel jsem jednou karosou až na nárt Italské boty, s mateřskou školkou. Párkrát jsem musel zařvat, až si dítka cvrnkla do gatí, možná i některé mamky, co byly s nima. A byl klid. Jen cesta tam 32 hodin. Každou chvíli blinkání, čůrání, takže se stavělo u každého patníku. Ale dovča byla super.

Nejdéle jsem jel busem 36 hodin, na ostrov Skopelos. Autobus byl tak pětkrát ojetý, v HU přestala jít klima. Jen v tom dvoupatráku nahoře mi furt chyběl vepředu řidič.

Odesláno (upraveno)

Ještě k tomu Řecku, to byl takový letní dětský tábor pro děti z ministerstva zahraničního obchodu a já tam je s nimi a ještě jedním kamarádem a doktorem sám. Zajišťoval ubytování ještě Čedok a dobré bylo když jsme po 32 hodinách jízdy (bylo to samozřejmě až dolů na jih Peloponesu )  dojeli tak nám kempař kde jsem měli bydlet oznámil, že si myslel že nepřijedem a že ty chatky pronajal jiným turistům a že nás neubytuje. Tak jsem děti poslal k vodě a řval na recepci kempu půl dne jako tur, až nás odvedl k někomu jinému kde jsem měli ubytování ne v rozpálených chatkách, ale v penzionu. Siced na jídlo jsem museli chodit do restaurace toho původního kempu, ale nebylo to tak daleko. 

Ale byli jsme mladí a plni ideálů z nabyté svobody.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

@zahajskejNeodradzuj potenciálnych pežotáckych "námorníkov" od malých člnkov😉. Tento rok to už bude 14. dovolenka s týmto člnom a spoľahlivým Honda motorom na Jadrane a zatiaľ bez väčších problémov. S takýmto malým člnom sa nevzďaľujeme ďaleko od pevniny, resp. ostrova (max. 1 NM), a ak sa sleduje predpoveď počasia (cez appky v mobile aj aktuálna), tak nás doteraz počasie neprekvapilo. Popoludní síce zvykne fúkať mistrál, ktorý urobí aj 3/4m vlny, ale okrem toho, že sme mokrí od špliechajúcej vody, žiaden problém. Takýto malý čln síce nie je na prekonávanie veľkých vzdialenosti a rýchlu plavbu v klze, ale na presúvanie sa na blízke ostrovy je ideálny. Neodiera sa o dno ani v 1/2m vode, takže sa dostaneme aj do plytkých zátočiniek (viď moje foto vyššie) a nemusíme k brehu plávať ako tí z väčších člnov. A ďalšie výhody: Žiadne vinety, technické kontroly, poistenie, veľká hmotnosť na prenášanie, nízka spotreba motora.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...