Guest Scratch Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 (upraveno) V 9. 8. 2023 at 22:34, radim.1008 napsal: Dnešní návštěva Národního parku Biokovo. Rezervace přes web portál na sedmou. Byl jsem naposledy Tak před 20ti lety organizovaným výletem na nejvyšší vrchol Sv. Juru. Dneska jsme vyrazili na Sky Walk. Nebeský chodník, čnící se nad propastí nad městem Podgora. Kdo má závratě a strach z výšek, tak to nebude nic pro něho. Byly jsme na západ slunce. Který jsme stihli tak tak. Kolona aut vyrazila v sedm od závory u vstupu a nahoře 12km jsem byli za půl hodiny. Cestu nám několikrát zkřížili divocí koně a krávy. Cestou jsme potkali i pár aut vracející se dolů. Vyhýbání bylo na centimetry a párkrát i na couvání. A výhled ve 1290m.n.m.? Parádní. Cena vstupenky, dospělý 8e. Venda (6let) zdarma. Potřeba zamluvit předem. Ten skywalk je dobrej, ale mnohem lepsi vyhlidka a vetsinou bez lidi je na Vošaci.... kdysi se dalo i vyjet autem az na vrchol, letos jsme to s holkama statecne vytapkali. Tam nahore, tam je to jiny level vyhybani , na ten skywalk je to na pohodu , škoda, že jste nejeli dál, třeba příště. Vošac https://mapy.cz/zakladni?source=osm&id=1175888089&x=17.0588277&y=43.3098852&z=16&base=ophoto Vrchol: https://mapy.cz/zakladni?source=osm&id=1034059997&x=17.0633338&y=43.3289388&z=14&base=ophoto Upraveno 28. srpen 2023 uživatelem Scratch Citovat
oddie Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 před 31 minutami, sitler napsal: Je to enco za neco. Obytka ma strasnou vyhodu - nelibi se, mizim pryc a jedu jinam. ALe taky nevyhodu - zvlast na jihu strasne radi delaji strasne male placy v kempu. A taky teda to, ze se strasne rozmahaji zakazy prespani nadivoko Osobne ale nevim, jestli je lepsi obytka nebo pripojny karavan. U karavanu me vic laka to, ze karavan zaparkujes do kempu, stejne jako obytku, ale porad ti zustane holy auto na pripadny vejlety dal, coz s obytkou nejde. Obytka a za ní na vlek Smarta nebo Citygo Péťa ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 Před hodinou, sitler napsal: Je to enco za neco. Obytka ma strasnou vyhodu - nelibi se, mizim pryc a jedu jinam. ALe taky nevyhodu - zvlast na jihu strasne radi delaji strasne male placy v kempu. A taky teda to, ze se strasne rozmahaji zakazy prespani nadivoko Osobne ale nevim, jestli je lepsi obytka nebo pripojny karavan. U karavanu me vic laka to, ze karavan zaparkujes do kempu, stejne jako obytku, ale porad ti zustane holy auto na pripadny vejlety dal, coz s obytkou nejde. Hele, strašně dlouho jsem se rozhodoval co. Je to tak jak píšeš. Ale když pojedu busem nebo letadlem, tak také nemám možnost výletování. A stejně tak to je to podobně s tím karavanem, přijedu a zaparkuji a nehnu se z místa. No to už fakt mohu jet do privátu a mám lepší konfort. Takže když jsem zvážil vše pro a proti tak mi vyšel bydlík jako lepší řešení. Protože i když to je 7,5 metrů dlouhá mrcha tak se stím dá jet a lépeparkovat než s karavanem. A to ustavování na spaní, odpojit nějak zamovrovat na místo, vyšroubovat nožičky... Takhle zatáhnu ruční brzdu, přejdu dozadu a jsem tam. Navíc se tam dá zajít do ledničky i za jízdy. Teda když nejedu sám. Jediné co jsem zatím nedokázal vyřešit je klimatizace pokud nejsem zapojený na 230V. A to je pro mně hodně špatné. (u karavanu by to ale bylo stejné) Poukd by někdo měl řešení tak se budu revanšovat něčím dobrým k pití a rád. Citovat
sitler Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 (upraveno) Na jizdu je obytka jasne lepsi no, navic, treba v nemecku, se ji jaksi netyka vyrazny omezeni rychlosti, casto zakaz predjizdeni apod.. Mozna je idealni varianta obytka + e-kolo s dobrym dojezdem. To vyresi delsi vylety po okoli Ad klima: pro nektere typy existuji adaptery/menice, ze to umi behat i na 12V, ale je potreba pak mit kvalitni solary, protoze jinak to sezere baterku jak nic. Neco jako je tohle https://www.dalix.cz/eshop/dometic-dc-kit-dsp-t-12.html pro nektere Dometicy. Upraveno 28. srpen 2023 uživatelem sitler Citovat
MotoMoto Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 To jsem viděl, ale ta cena je brutální. Mám velký panel 400W, dvě 115 Ah baterie, měnič 3 kw, ale klimačku to neutáhne. Někdo říkal, že jsou i plynové, tak budu hledat. To s tou rychlostí jsem zapoměl uvést jako plus pro bydlíka. A také že na některé parkoviště jsou jen pro bydlíky. Prostě mi to přijde jako sice lacinější a to podstatně, řešení. Jediné co hovoří jako plus pro karavany, je lepší svezení pro posádku. Bydlík je prostě dodávka. Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 @MotoMoto naprosto otevrene rikam, ue bych si bydlika od tebe na vikend pujcil, jen pro radost deti a vyzkouseni si. Asi to nebude muj salek kavy ale zkusit se ma vse. Myslim, ze jsi nekde psal, ze se tomu nebranis. Pokud se nemylim, tak mi do sz posli info. Ma predstava je jen po cr na vikend, km do 500, v realu liberec praha, kemp, praha, liberec. Mozna spis liberec kemp liberec, mondeo necham misto bydlika Citovat
MotoMoto Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 Nebráním se tomu, vůbec. Mám na to ofiko živnost a půjčuji to jako byznys. Normální cena je 3500 za den. Pro kamarády 2500 Kc za den. Bez dph Pokud máš zájem, tak se domluvíme. Nafta je ve tvoji režii. pavelu96, Péťa a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Agrafik Odesláno 29. srpen 2023 Odesláno 29. srpen 2023 V 28. 8. 2023 at 18:57, MotoMoto napsal: Mám velký panel 400W, dvě 115 Ah baterie, měnič 3 kw, ale klimačku to neutáhne Neutáhne vůbec?, nebo jen krátký čas?. Citovat
zbynek..s Odesláno 1. září 2023 Odesláno 1. září 2023 (upraveno) @Scratch @radim.1008my měli Skywalk až na západ slunce, dcera moc nedává výšky, ale za doprovodu ženy a synka a dívání se do dáli, tak to zvládla No a při cestě na Sv. Juru mi nikdo nechtěl fotit po cestě, bo ty srázy nedělali nikomu dobře Zpáteční cesta, byla lepší, bo nešlo vidět dolů (prostě optický klam). Koníkům jsme zapomněli vzít mrkvičku, tak nás to mrzelo a jak jsme sjížděli z vrcholu tak šli po prostředku cesty a na možném místě kde se vyhýbají auta , tak nám uhnuli A video co jsem měl z palubní kamery jsem zapomněl stáhnout a jak jsme dojeli domů tak už to tam nebylo Ale jinak zážitek super A ten Vošač vypadá taky dobře A borec u vyhlídky v 19:30 jak jsme vyjížděli nahoru, nám říkal že klidně tu buďte až do půlnoci nebo ještě déle, že dole je závora nahoře a není problém odjet a opravdu byla otevřena Upraveno 1. září 2023 uživatelem Péťa Otočení obrázků Péťa, radim.1008, Charlie 1 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
BubakGS Odesláno 1. září 2023 Odesláno 1. září 2023 ..ta posledni fotka s tím koněm je z Australie? Citovat
radim.1008 Odesláno 1. září 2023 Odesláno 1. září 2023 Taky jsme byli na západ slunce, vjezd do parku v 19:00. Až u vysílače jsem byl před lety. Letos jen vyhlídka. zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 1. září 2023 Odesláno 1. září 2023 @BubakGS nevěděl jsem jak to otočit , když zbytek fotek šel normálně vložit a byl v pořádku . BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 1. září 2023 Odesláno 1. září 2023 @zbynek..s ...já vím, občas to tady blbne, ale mě to nedalo - chvilku jsem na to čuměl jak čáp do flašky, než mi došlo, že ta věc s tím jedním okem je kůň kopytama nahoru... zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 tak manželka na mě udeřila ze chce k moři,nejdřív jsem myslel letecky ale to je mimo rozpočet (bude se dělat rekonstrukci koupelny…) tak chlapci kdo byl tehle rok v chorvatsku mohl by mi doporučit ubytovani pro 2 dospělé a 2 deti v blízkosti more cca 500m-1km, podminka klima Chci se v noci vyspat…. jeste nastřel jake tam jsou ceny za ubytovani pro 4 clenou rodinu a ceny v restauraracich ať vim jak to doopravdy je…. diky všem za postřehy Citovat
MotoMoto Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 Kolem 100 e. Záleží na termínu a hlavně na místě. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
tomm176 Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 (upraveno) My byli letos v rezortu Zaton. Moc se nám tam líbilo, spali jsme v "mobilhajmu". Mělo to dvě ložnice a dvě koupelny. Klima byla v prostřední místnosti. Upraveno 30. prosinec 2023 uživatelem tomm176 Citovat
zahajskej Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 Záleží, zda pojedeš v sezóně, či mimo ní, jak máš velké děti atd. Ono je rozdíl, jestli studio 2+2, kde to +2 je rozkládací gauč, nebo app se dvěma ložnicemi a čtyři plnohodnotné postele. V kempech se dají sehnat levněji mobilhoumy, ale záleží podle zařízení, také mívají sociálky společné. Ceny v restauracích také různé, pokud ti bude stačit pizza nebo čevabi s hranolkama, či dáš přednost grilované rybě. Letos to někde s cenama nastřelili dost vysoko, pivo bylo i 4 éčka, ale ve vedleším letovisku třeba už jen 2,5. Čevabi za 7, ale i za 15. Záleží, jakou mají v místě konkurenci, či jak se na cenách mezi sebou domluví. Na to, abys chodil každý den i s dítkama na jídlo do restaurace, tak vykrvácíš, to by tě letecky Egypt vyšel o mnoho levněji s all. Ale tady taky nechodíš každý den do restauračky na jídlo. V marketech ceny podobné našim, jen v jiné, lepší, kvalitě. Chorvatsko je hlavně srdcovka. ozzy56, Charlie 1, MotoMoto a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2023 Odesláno 18. listopad 2023 Chorvatsko už není co bylo, resp. co já zažil, myslím finančně , Egypt se dá ve 4 lidech udělat za 40 tisíc+- v hotelu 4*, ALL INCL. v dubnu, květnu, za tu cenu HR autem, APP, stravování svoje, pivo svoje, ani ne proto, že by člověk na to neměl, ale 100 za plechovku se čechovi dát nechce (nedivím se), jinak žralok tě může sežrat tam i tam Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.