Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mě přišlo že na Pelješacu to bylo celkem v pohodě...taky jak kde. Ve stejném období jako já byl bratranec na Makarske a kdyz jsem videl fotky tak jsem se uplne orosil hruzou z tech lidi

Odesláno

Jo, to jsou. Akorát na těch 30km slovinského pobřeží je narvaný celý Slovinsko, a a italská část toho vršku, Bibione apod. je koncentrovaná hrůza. Docela jsem se kdysi divil, proč tolik Italů jezdí do Chorvatska, když maj svoje pobřeží, už se nedivím...

Odesláno

Já myslím, že se tu úplně pomíjí to hlavní proč je Chorvatsko tak vyhledávané. A tím je moře a příroda. Ten kdo hledá hotel s bazénem to asi moc neocení. Ale jinak je to nezaměnitelné. A s tím i život v moři. Jasně srovnávat s Rudým se to nedá, ale jinak nikde není tak živé jako na Jadranu.

Odesláno

Chorvatsko je samozřejmě krásné nejen svým mořem a pobřežím, toto třeba v Egyptě nenajdete :bojim, nenajdete to totiž nikde v Evropě, nejblíže kráse pobřeží HR je tak Řecko, myslím, jinak jsem taky začínal se stanem v kempu a přes APP se dostal k hotelu--celkem logický vývoj vzhledem k tomu, jak člověk stárne :)

Odesláno (upraveno)

Oddie: Tedy píšeš, jako by to Chorvatsko bylo úplně prázdný... :D

Krom přírody třeba pro mne Chorvatsko kouzlo nemá, láká mě kultura, historie, atmosféra, genius loci. Nejsem mořský typ, moře je jen doplněk. Všichni se baví o tom, že jezdí do Chorvatska většinou proto, že je "nejblíž" (no možná, že proto tam jeli kdysi a teď je to argument). Pak z nich leze, že jezdí na Makarskou nebo třeba až k Dubrovníku. Makarská, to je zhruba jako do Toskánska (Apeniny jsou též naprosto úchvatnou přírodou) a Dubrovnik, to je jako do Říma nebo na Azurový pobřeží. O přírodě v okolí většina Čechů, kteří tam jezdí, ví zhruba to, co viděli z auta, když zrovna nevalili přes noc. Většina tam aute jezdí maximálně na pláž. Těch, kteří mají filozofii jinou, je tak 10%. A obvykle se vyhnou prázdninám, pokud to není nezbytně nutné. Chorvatsko jsem opustil, protože se mi tam v létě úplně vytratila "místní" atmosféra. Souhlasím, že sever Itálie je na tom podobně. Ale všude se dají najít místa, kde ještě něco zůstalo, řekl bych, že se to mění k lepšímu. Ta atmosféra je s internetem je tak nějak globální, trochu se vytrácí ta místní, ti se taky snaží být in a nabídnout to co "letí". Je to škoda, Evropa je čím dál divnější.

Pobřeží se mi líbí třeba portugalský nebo atlantský jih Francie, ale to už je, pravda, trochu z ruky.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

No, myslel jsem ten benzín (naftu). V Itálii jsem byl nejdál v Palermu a to je na ceně dovolené dost znát. I ve Francii jsem třeba sehnal ubytování v Saint Tropez za 40€, jen manželka do toho nešla (ani se moc nedivím) [emoji4]

Odesláno

Tak já bych dolů ani nejel, Sicílie je ještě fajn, ale jet tam autem by se mi nechtělo (ono už se o moc dál dojet nedá, než do Palerma :D) . Ale Itálie od Neapole dolů se mi ani moc nelíbí (tak ještě Sorento a Capri a ta Sicílie, to zas jo, jsem "sopkovej" typ, taková lyžovačka na Etně, to bych rád zkusil - než se globálně oteplí), no zase je tam zadara kus dálnice, což lehce kompenzuje cenu pohonných hmot.

Ubytování se vždycky dá nějaké sehnat, záleží co preferuješ. Mě by třeba nevyhovovalo to, co hodně lidí dělá v Chorvatsku, že už rok dopředu si rezervují místo a termín. Pro mne nepředstavitelné, nedovedu rok dopředu říct, jestli tam prostě v tom termínu budu moct odjet, mám často problém říci to 2 měsíce dopředu. Stejně, jako by mě nebavilo jezdit furt na to samý místo. A jezdit na to samý místo "roky", to už vůbec. Každej to má ale jinak.

Odesláno

To já taky nic nerezervuji, prostě vyjedu kdy chci a večer zadám do navigace "hotel" (na to je dobrá) a tam spíme. Taky nejezdím rád na jedno místo, tak každý den je jinde (na pěkném místě třeba i delší dobu)...

Příští rok mě ale asi (kvůli manželce) to Chorvatsko a stálé ubytování taky nemine... Já mám rád i méně lidí kolem, ona je opak.

Odesláno

Ono taky dost záleží na tom, jestli člověk jede sám, nebo s (malýma) dětma. Posledních pár let jsem holt měl jako prioritu děti na zimu nasolit, aby vydržely :) , naučit je plavat, a tak. Naopak plácat se s nima někam na blind, z místa na místo, aby trávly půl dne v autě, je poněkud hovadina... Jak děti rostou, dá se s nima pak třeba leccos, na druhou stranu už budem muset jet o prázdninách a ne v druhé půlce září jako doteď. Příští rok možná kousnu nějakou tu Istrii nebo něco podobně dobře dojezdného, pokud to zase nevezmem letadlem, protože půl dne vs dvě hodiny je pořád rozdíl, no a až děti ještě povyrostou, zase to bude vypadat jinak, tak zhruba za 3 roky maj slíbenou cestu k moři na kole - Alpe Adria Radweg, 420km ze Salzburgu do Grada. A až povyrostou ještě víc a už s náma nebudou chtít jezdit, vrátíme se k expedicím do hor a divočiny, prdelit se někde v hotelu můžu, až mi bude 80.

Odesláno (upraveno)

Sis moh' ušetřit cestu do Maďarska/Rakouska (podle toho, kudys jel), když jsem ti říkal, že to nedáš ;):D:D:papa

Upraveno uživatelem Veverka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...