Frantic Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 co sa tyka nafty tak berem cisto len OMV a kedysi Shell, ziadne vedlajsie sukromne CS. Kilometre su realne a preto mi je velmi podozrive to opotrebenie vstrekovacov, pretoze auto jazdilo vyborne a po vybrati nastali tieto problemy. Velmi rad by som odskusal nahradne vstrekovace ale bohuzial nemam tuto moznost. Cize musim ist jedine cestou pokus-omyl a teda kupit novy nahradit ho starym a tak dalej do zblbnutia. Jazdim uz takto 4 mesiac a som z toho na prasky. Pokial by ta viac zaujimalo pozri si temu [upravil dne 7/4/12 12:00 od Frantic] Citovat
Marcel00 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 u novsich aut su vstreky kodovane. dal si ich na tie iste pozicie ako boli? u delphi to tak je. bol som na to upozorneny, tiez som daval vstreky do tp.kladno. Citovat
koblih69 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 No ona to není moc legrace, pokud vstřikovač ukapává na píst, může to taky dopadnout docela zle. Který to je, by mělo být vidět korekcích v diag, i když to není úplně spolehlivé. Dalším vodítkem je zpětný tok a to se dá otestovat snadno se 4 lahvičkami a cca 2m hadičky. Normálně bych se domluvil na vrakáči, že si ho koupíš, ale že ho otestuješ a když nebude OK tak ti ho vymění. Samozřejmě to není pořádná oprava, protože nemáš jistotu v jakém je stavu, ale pokud je některý výrazně špatný tak by tomohlo pomoct. Lepší by bylo samozřejmě řešit to v diesel servisu. Citovat
Frantic Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 koblih - ide o to ze ukaz mi vrakovisko kde su burane peugeoty so vstrekmi Delphi a keby aj teoreticky bolo nieco take o com teda neviem ide o taku chulostivu zalezitost ze mozem kupit rovno novy vstrek alebo ho dat repasovat. marcel - samozrejme po vlozeni vstrekov naspat boli aj nakodovane pretoze tie vstreky po vycisteni nemas sancu dat na povodne miesta iba nahodou ked tak, ale samozrejme to sa nestalo cize boli opatovne kodovane. Cize vsetky tieto kroky boli zachovane ale auto nie a nie rozhybat ani po xy kilometroch. Furt nemas smrnc. Citovat
koblih69 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 No tka toho bych se zrovna nebál ... nevím co máš za motor, ale tady jsou třeba na Aukru: http://aukro.cz/peugeot-407-2-0-hdi-vstriky-delphi-i2258559860.html Citovat
Marcel00 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 nejako nechapem. ked som ich vyberal tak som si ich oznacil... takze nebol problem ich dat na povodne miesto. ja som nic nekodoval... a uto jazdi v pohode bez problemov. Citovat
Frantic Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 nekodoval si preto lebo si dal vstreky na povodne miesto, kdezto v mojom pripade mi to vyberal mechanik ktory ich neoznacil za prve a za druhe ked sa vratili spat zo skusobne tak vstreky boli vycistene cize aj tak by nebolo mozne rozoznat ktory bol ktory. koblih - diky za link, mam rovnaky typ motora RHR 2.0 hdi 100kw akurat v 308cke. Citovat
janou Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Dostal som informaciu od znameho , ze udajne peugeot servis ma moznost vymennym sposobom za cca 200€ vymienat vstrekovace Delphi priamo od vyrobcu(repasovane ci nove neviem).Blizsie informacie nemam , mozno niekto fundovanejsi vie dat info. Citovat
Frantic Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 ano ale zrejme sposobom ze tvoje stare ti vezmu a daju \"novy\" cize platis polovicu. Ale neviem ci to je mozne u vsetkych typov vstrekov vzhladom k tomu ze nie kazdy je repasovatelny... Citovat
dusan2 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 A preco si vlastne na tie vstreky sahal ? Nejako mi to uslo . Citovat
Frantic Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 na predchadzajucej stranke je link na ktorom vysvetlujem celu situaciu, kukni si tam nech to tu znovu nerozpisujem. Citovat
straki007 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Mne fascinuje jak tady rozvadite zas debatu a zakladatel vlakna uz ani nevi jaky nazev vlakna ma:D:D:D:D:D:D Citovat
Agrafik Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 90% majitelů aut ani neví, že tam vůbec nějaké vstřiky mají a jsou v klidu Citovat
BV406 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 OK, straki, tobe uz rukama prosly desitky vstrikovacu, tak jake jsou bezne korekce vycistenych ci repasovanych vstriku treba boschackych ?? Citovat
Jindra xrdt Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 No mě osobně zaráží 2 věci. Za 1. mechanik, co neoznačí vstřiky, když je vyndává. A za druhý diesel servis, kde Ti nedají papír s hodnotami před a po číštění. Nakopal bych je do zadku oba Citovat
Zbytek Odesláno 8. duben 2012 Autor Odesláno 8. duben 2012 Koukám,že se to tady dost rozjelo. Pokusím se ještě nastínit vše o začátku.Začalo to občasným zaškubáním motoru v celém rozsahu otáček studeného i teplého motoru.Dia (PP2000) nic nehlásila tak první co jsem vyzkoušel byly výměny všech filtrů,ale to nepomohlo. Potom se přidalo při vypnutí klíčku,motor ještě několik otáček běžel a dia oznámila chybu DRV ventilu.Proběhla výměna DRV,motor chcípal okamžitě ,ale cukal dál. Další nahlášená chyba byla snímač tlaku paliva.Výměna také nepomohla. Proběhla kontrola rozvodů,ještě jedna výměna filtrů,čištění a přezkoušení EGR,výměna podtlakových hadiček a jízdy s dia.Stále bez úspěchu. Přišli na řadu vstřiky i když se korekce pohybovali od -1.5 do 1.5,ale po 195 tis. km si určitě zasloužily kontrolu.Vstřiky jsem poslal v pondělí ve středu přišly zpět a za týden ve čtvtek už byly v autě. Dnes už mají najeto 150 km,jízda OK,start OK,volnoběh OK,škubání přestalo, jen mě trošku překvapily uvedené korekce. Asi to zatím řešit nebudu,ale rád bych názor místních odborníků,jak by řešili takovou situaci.Hledat ještě jinou závadu ( budu rád za každý tip),poslat uvedený vstřik ještě znovu na test nebo neřešit a jezdit. Citovat
Frantic Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 zbytek mozno nerozumiem dost dobre tvojmu prispevku ale naco chces posielat vstreky opat niekam a platit peniaze pokial je ako pises vsetko OK Ja byt tebou neriesim- proste jazdim a hotovo, lebo cim viac sa budes do toho serkat tym viac sa zamotas. Citovat
straki007 Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Jezdit a po cca 1000 km kontrola ale asi bych to moc neresil zatim teda. Je docela divne ze je korekce tak vysoka. Pripadne zkusit jinou diag pokud to delas chinou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.