Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Gronholmmova pixla aneb stříbrnej kaktus :)

Recommended Posts

Odesláno

Kabely u dieselu - jasně, mám, mám je silné, na Šumavě brak jen tak neprodávají...

Fakt, 2-3 min. než začínáme startovat.

-tohle dodržuji asi 10 let

... všem tvrdím, že chvilku trvá, než elektrony najdou správný směr. Docela to zabírá...

(já mám kabely a já rozhoduji, kdy TY začneš startovat)

... za ty kabely (a můj čas) můžeš být rád...:papa

Odesláno

Oddie, dík :D

Já koukal na nějaký lepší a psali že průřez mědi je 35mm2, ale to mi přijde nějak hodně, protože na to ty kabely vůbec nevypadaly.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak já teď dojel. Praha hrůza, nejlepší byla ta Xsara Picasso namotaná na Modřanský o ten sloup. Ale jinak sjízdné to je bez problémů, akorát jsem se dnes naučil novou věc a to je brždění motorem. Dřív jsem to moc nedělal, nepřišlo mi to jako to nejlepší pro motor (brzdy šetřit nepotřebuju - od toho tam jsou), ale dneska se mi povedlo tímto krokem zabrzdit o mnoho rychleji (hlavně 2ka brzdí fakt fest). Neklouzlo mi to ani jednou, a ani při rozjíždění jsem neměl problémy. Fakt se nemůžu na Continental stěžovat :aut:roker

Odesláno
Jj, i pro mě je to divný pocit :roll

Jinak nevím jestli nemám problém. Dnes jsem se na to opět zaměřil. Je u motoru normální že je až moc slyšet syčení turba? Je jedno jestli na místě nebo za jízdy, lae od 1500 otáček začne hodně \"svištět\" a je to hodně hlasité. Je to vlastnost TD, nebo mám hledat nějaký problém?

Tak jsem vyřešil problém s turbem: vyndal jsem ho a hned je auto tišší :D Ne přišli jsme včera s Devilsem na to že je volný jeden šroub na výfuku hned za turbem a auto je neskutečně tišší a Turbo není vůbec znát :)

Odesláno

Brzdění motorem: Na sněhu při jízdě z kopce, dobrá věc. Já to používám běžně a i u mě dvojka krutě zpomaluje :)

Gratulace, že tě turbo neotravuje :)

Odesláno

V zimě se jinak než motorem nebrzdí, je to nejlepší zpusob jak sjiždět kopce, dobržďovat před křižovatkama postupným podřazováním atd, nesklouzneš jako když pujdeš na brzdy. Prostě brzdy na sněhu jsou tabu;)

Odesláno

V zimě a kor na horách z kopce - jedině motorem. V pátek jsem se v tý chumelenici vracel z hor a jinak jsem skoro nebrzdil. Jinak mám taky Continentaly myslim, že 850, co dělaj teď ty poslední a jsou fakt mnohem lepší, než Dunlop Wintersport, co jsem tam měl předtím - při brždění normoš, ale v zatáčce, když to trochu ulítne, tak držej neskutečně stopu ... :)

Odesláno

Neon - taky mám 850 a fakt nemůžu říct jediný křivý slovo.

Jinak včera ještě vyměněny svíčky - jedna byla mrtvá, vyměněn olej a vyměněny tyčky stabíku na předku a čepy řízení, takže neboucháme a je z toho zase komfortní stroj :)

Odesláno

Ja brzdim motorem kazdou chvili, zima nezima ... :myslim

Nejak netusim proc by to pro motor melo byt spatne. Ale mam teda benzin. A samozrejme podrazuju logicky ->4->3->2 a pak az neutral a dobrzdit.

Odesláno

Někde jsem tuším četl je to je dost záběr na spojku jít z nízkých otáček do vysokých a to relativně často. Nějak to mám zafixované. Ale motorem brzdím minimálně, prostě na brždění mám brzdy :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...