Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, koupila jsem ojetou 306 kombi se zakodovaným radiem, kód jsem dostala k tomu s inštrukcí, že musím nechat hodinu zapnuté rádio s klíčkem v zapalování a on tam potom kod pujde napsat. nechala jsem to 2x přes hodinu v obou polohách klíčku a rádio po mě žádnej kod nechce a ani tam kod nejde napsat. Pomůže mi někdo? než mu to odvezu nazpátek :o). Díky.:papa

Odesláno

Já nechci nák blbě radit ani brát naději.Ale osobně si myslim,že je to náká kravina,že by rádio chtělo až po hodine kód.Viděl jsem několik takovejch rádií(ne teda origoš pažout),ale s ničim takovym jsem se nesetkal.Možná ti někdo poradí líp,ale zkusil bych se ho ještě zeptat.Pokud nepochodíš jsou firmy co ti to rádi odblokují,ovšem za jakou cenu to nevim. :)

Odesláno

kravina to neni, pokud je zadan spatny kod, nebo odpojena baterka, vyskoci napis code, po kterem se da zadat ten spravny kod az po delsi dobe, bylo to tu nespocetnekrat na foru probirano, tak doporucuju pouzit Vyhledavani s klicovymi slovy radio kód apod.

Odesláno
Napsán autorem svorka

díky, asi se obrátím na prodejce, stejně slíbil že mi to rozchodí, jen jsem nechtěla vypadat jako pako :papa

No jeste zkusit na chvili odpojit baterku a pak ji pripojit, jestli se rozsviti ten napis Code hned a bude to chtit zadat ten kod

Odesláno

Je to tak !!!

po pripojeni baterie se chvilku ceka, ale rozhodne ne hodinu a vice. Spise jde o to, ze pokud se zadava spatne kod, tak cas za ktery je znovu mozne kod zadat se umerne prodluzuje poctem spatneho zadani az to konci uplnou blokaci radia !! Typicky jsou 3 a 5 pokusu do uplne blokace - bohuzel nevim jak je to u originalniho radio v Peugeotech, ja ho tam nemam, ale myslim si, ze se tam dava Clarion a ty maji neco podobneho.

Nicmene jsou ted dve moznosti : 1. Zkusit pockat dele, zda se neobjevi pozadavek na zadani kodu - maximalne to trva do 4h - dele nema smysl ! 2. Nechat odkodovat - je jedno, ze kod se vi, musi se v ext. eeprom ci eeprom procaku vynulovat citac spatnych pokusu, je to stejna operace jako pri zjisteni kodu !

:papa

Odesláno

Pokud je to radio blokle, tak odpojovani baterky nepomuze !! Vse je ulozeno v EEPROM autoradia a po pripojeni na napajeni se autoradio inicializuje z teto pameti a vi, ze ma byt blokle !!!

Odesláno

Tak to se omlouvam za milnou představu,ale stejně čekat hodinu to je tak pro netrpělivý zloděje.Kdyby ti to nešlo mam doma jedno rádio AAA (dali mi ho k pežoutu)Je tvoje za 2,50kč:D Dělá se mi zle když vidim ty 3 stejný písmenka vedle sebe.:papa

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Napsán autorem JirkaV

Pokud je to radio blokle, tak odpojovani baterky nepomuze !! Vse je ulozeno v EEPROM autoradia a po pripojeni na napajeni se autoradio inicializuje z teto pameti a vi, ze ma byt blokle !!!

To je nesmysl. Vždycky musí jít zadat kód! Jenom pokud zadáš několikrát kód špatně tak se to liší u jednotlivých rádií, jak se chová. Ale nikdy se nezablokuje totálně.

svorka: buď trpělivá a výsledek se dostaví.:papa

Zase takovej nesmysl to není. Bratr dělá v elektronice a říkal že existujou obvody který se sami dokážou odpálit. Do slova a do písmene. A pak se musí celý vyměnit. Taky ochrana. :papa

Odesláno
Napsán autorem JirkaV

To je nesmysl. Vždycky musí jít zadat kód! Jenom pokud zadáš několikrát kód špatně tak se to liší u jednotlivých rádií, jak se chová. Ale nikdy se nezablokuje totálně.

Odesláno

Moje radio na 306 rok.94 vyzaduje po zadani spatneho kodu stlacenie tlacitka BND na viac ako 10sec aby znovu spristupnilo zadavanie kodu. dalsi pripad su radia ktore su omedzene casom napajania a tam treba nechat radio aj do rana zapnute. ano mame to odskusane v servise!!! takze bud tlacitko BND alebo dlhsie nechat zapnmue alebo nechat odblokovat typkom co sa tomu venuju.

Odesláno
Napsán autorem Dave_k

Napsán autorem Petr605

Napsán autorem JirkaV

Zase takovej nesmysl to není. Bratr dělá v elektronice a říkal že existujou obvody který se sami dokážou odpálit. Do slova a do písmene. A pak se musí celý vyměnit. Taky ochrana. :papa

Jak je možný, že reakce je dřív než původní příspěvek?:D:D

Taky dělám do elektroniky a vím že takovýhle věci se do rádií nedávají. Rádio samo nepozná, že ho někdo ukradl, aby se samo \"odpálilo\". Musí s sním jít manipulovat (například přehodit z auta do auta a podobně) a proto pokud znáš kód můžeš ho používat. To by si výrobce naběhl, kdyby se po výměně třeba autobaterie a následném zadání špatného kódu rádio nenávratně zničilo!

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Jak je možný, že reakce je dřív než původní příspěvek?

Taky dělám do elektroniky a vím že takovýhle věci se do rádií nedávají. Rádio samo nepozná, že ho někdo ukradl, aby se samo \"odpálilo\". Musí s sním jít manipulovat (například přehodit z auta do auta a podobně) a proto pokud znáš kód můžeš ho používat. To by si výrobce naběhl, kdyby se po výměně třeba autobaterie a následném zadání špatného kódu rádio nenávratně zničilo!

To mi jnení taky jasný jak se to povedlo. :bojim

Samozřejmě jsem to dával jako příklad. Ale je možný že prostě po několikerým zadání špatnýho kódu si to přepíše nebo vymaže EEPROMku a pak pomůže jen výměna dotyčný součástky. Bylo by docela drsný kdyby klekla baterka a s ní i rádio. :papa

[Editován dne 3/5/05 Dave_k]

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Napsán autorem JirkaV

Tak to jste teda celkem vedle,jak ktery radio ale hodne z nich nema nekonecnej pocet pokusu na zadavani kodu,uz jsem odkodovaval radia kde se obsah EEprom vymazal(stejne se chova i bez EEprom) a musela se nahrat znova,takze tady neplaste lidi ze je to neomezeny:mad:

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...