Stifler Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 Ahoj, kolega z práce mi poslal e-mailem odkaz na sadu k úpravě benzínového motoru pro E85. Je členem Renault klubu a tam prý s tím mají dost pozitivních zkušeností. Nemá s tím někdo zkušenost i na našem klubu? Tady je odkaz na tu sadu: sada na úpravu motoru pro E85 Je mi jasné, že se tady strhne vlna těch, co napíšou, že je to k ničemu stejně jako magnetizéry, power boxy a podobná \"vylepšovátka\", ale myslím si, že tohle bude trochu o něčem jiném. Pokud má někdo osobní zkušenost s touto věcičkou, prosím o její zveřejnění zde. Děkuji. Citovat
koblih69 Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 Pokud dobře koukám do zapojení tak se to připojuje na napájení a mezi vstřikovač a ŘJ. Takže pokud to vůbec něco dělá tak asi upravuje délku vstřiku. Nicméně já si myslím, že je zároveň nezbytné upravit předstih. To se tady jednoznačně neděje a to ve mě nebudí ani zlomeček důvěry k profesionálnímu řešení. Citovat
Stifler Odesláno 19. březen 2012 Autor Odesláno 19. březen 2012 A co by to muselo mít, aby bylo viditelný, že to šteluje i nějaký ten předstih něčeho? Já tomu nerozumim, proto se ptám zkušenějších. Každopádně děkuju za názor, nikdo jiný asi svůj názor nemá. Citovat
koblih69 Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 Nějak jsem nad tím nepřemýšlel, ale takové základní možnosti jsou asi 2 - úprava SW v ŘJ motoru a nebo převzetí řízení zapalování jinou jednotkou. Ono se dá samozřejmě předpokládat, že pokud má motor čidlo klepání tak by si jednotka mohla předstih upravit sama, ale těžko říct jestli bude rozsah povolené regulace stačit aby to nepadalo do nouzáku. Stejně tak regulace na lambdu asi nebude sedět... ale bavíme se hrozně obecně bude to motor od motoru jiné. Osobně bych si úpravu představoval tak, že přehrají SW v jednotce a ty začneš jezdit na jiné palivo. To mi příjde jako seriózní úprava. Ale žádnej profík Citovat
straki007 Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 Tak dnes nebo zitra si jedu pro xsaru vts na projekt(turbo IC kovane pisty.....)a premyslel jsem taky ze budu litat na E85. Jde to ale upravit spis v jednotce nez tam bastlit tyhle krabicky.... Citovat
Stifler Odesláno 19. březen 2012 Autor Odesláno 19. březen 2012 Aha, takže je asi lepší si přehrát SW přímo v ŘJ, než dávat tuhle přídavnou ŘJ....No, hlavně mě to zajímá, protože mě kolega přesvědčuje, že na Renault klubu s tím mají všichni jen samé pozitivní zkušenosti. Citovat
Guest Džůny Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 OT: \"Montáž provádíme v Českých Budějovicích více než rok.\" Co na té montáži trvá tak dlouho? () Citovat
oddie Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 On je jiný směšovací poměr, proto to upravuje délku vstřiku. Celkem nic objevného. Pokud někdo najdete, o kolik to má být, dá se to vyrobit pomalu i doma. Že jsou s tím spokojeni mě nepřekvapuje, není důvod, aby to nefungovalo, jen je to trochu dražší. Citovat
Charlie 1 Odesláno 19. březen 2012 Odesláno 19. březen 2012 vymejšlení kokotin,kdo to dá chce asi ušetřit,ale 25Kč/l to není podle mě moc úspora to bych tam dal ověřený LPG... Citovat
Stifler Odesláno 20. březen 2012 Autor Odesláno 20. březen 2012 Děkuju za názory a připomínky. Co se týče LPG, tak si myslím, že počáteční investice do tohoto systému paliva je mnohonásobně vyšší, než případně do tohoto systému na úpravu vstřikování a pokud někdo nechce mít auto aspoň 10 let, tak se mu přestavba asi příliš nevyplatí. To nemluvím o dalších povinnostech LPG - např. pravidelné revize, které taky nejsou zadarmo. Citovat
Charlie 1 Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 no nevím pří nájezdu 15000Km/rok je to splacený cca asi za rok a půl,takže nevím kde si sebral ,že auto musíš mít 10let:P:P copak už tě nebaví drahej provoz GTI když přemýšlíš nad E85 Citovat
vix Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Ano, musí se prodloužit doba vstřiku, protože E85 má sice vyšší oktanové číslo, ale zase menší výhřevnost. Ta je 3/4 oproti benzínu, na druhou stranu cena E85 je 3/4 oproti benzínu rovněž, čímž se ekonomika provozu vyrovná. E85 - Na stejný výkon jako na benzín potřebuje více paliva E85. Kromě bonusu, že E85 má poměrně korozivní účinky na hliník a pryže, bude přínosným vedlejším účinkem (s časovací jednotkou), i to, že pokud tam nalejete benzín, spotřeba stoupne (právě kvůli tomu jinému časování). Citovat
oddie Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Nemusí se spíš délka vstřiku zkrátit, protože spalování E85 vyžaduje chudší směs, tzn. na stejné množství vzduchu (měřené váhou vzduchu) je třeba vstříknout menší množství paliva? Danou problematiku jsem nezkoumal, ale někde jsem nějakou zmínku o chudší směsi zahlédl... Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 Mě by hlavně zajimalo jak se to bude chovat v případě že pojedu na benzin?? Kolega z práce si také pořídil něco takového co se zapojuje před vstřik a prodlužuje to délku vstřiku ale hned to vrátil prej to střílelo jako hrom tak nevim. každopadně si objednal od jine firmy tak jsem zvědavej a pak dam vědět. Každopadně řikal že pokud to bude zase špatné tak jde do LPG a to je podle mě jistá investice a ověřená Citovat
Charlie 1 Odesláno 20. březen 2012 Odesláno 20. březen 2012 U mě jedině má význam ,když je to auta na E85 přestavěný z fabriky a má E85 jako hlavní palivo a je na něj seřízen a vedlejší nádrž na naturál,jinak tyhle krabičky jsou podle mě k prdu a dobrý tak jak píše vix na odrovnání motoru! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.