Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

Po výměně termostatu se mi začal motor ohřívat na požadovaných 80 stupnů ale při této teplotě zřetelně klepe.Nejspíš je čas uvažovat o generálce spodku motoru.

Nevíte někdo kde levně koupit uložení kliky a ojnic ? V AutoKelly to vychází na necelých 10000,- za komplet.Nevíte někdo o nečem levnějším případně kde mi levně přebrousí a zkontrolují kliku a vyrobí mi pro ní i šály ? Na hdi se dávají tvrzené šály proto je to tak drahé a sháním něco levnějšího samozřejmě stejné kvality.Budu rád za nejrůznější rady a nápady :) případně bych i koupil levně jiný holý motor ale to pouze v případě že jej usliším na živo!

[upravil dne 23/2/12 21:41 od TomMaister]

[upravil dne 27/2/12 21:54 od TomMaister]

Odesláno

Já mám RHS 79kW rok 2003, s údajnými cca 140 000km (prodával jsem z něj turbo a ještě svítilo novotou) od uživatele PP205. Chci si ho nechat, ale kdyby jsi za něj nabídl něco rozumnýho...

Odesláno

Ahoj,rhy Ti mohu nechat holy za 6000,- nejakymi dobrymi km,tem mam na ceste 2 picassa jedno ma myslim 120 tis.Jinak urcite Te ho necham poslechnout,i projet.Jsem od Hlinska v čechách.A nebo me napadla jeste jedna vec mam tu jeden blok,kde je nejakych 150 tis,a ten ti mohu nechat za 2000,- tak nevim,jestli by se Ti nechtelo spise do toho.

Odesláno
Ahoj,rhy Ti mohu nechat holy za 6000,- nejakymi dobrymi km,tem mam na ceste 2 picassa jedno ma myslim 120 tis.Jinak urcite Te ho necham poslechnout,i projet.Jsem od Hlinska v čechách.A nebo me napadla jeste jedna vec mam tu jeden blok,kde je nejakych 150 tis,a ten ti mohu nechat za 2000,- tak nevim,jestli by se Ti nechtelo spise do toho.

Pošli mi do SZ tvoje číslo ozvu se telefonicky ;)

Odesláno

toto tema se zvrhlo na tema \"kompim motor\". A proc si vlastne myslis, ze mas loziska v haji? Ten motor v pohode snese 100kW, tych 66 zvladne aj s fritovacim olejem. Pisal si, ze si menil termostat, a uz se ti motor zahriva. To jako se ti predtim nezahrival? A i kdyby, tak to neznamena, ze znicis motor, mozna mu snizis zivotnost, ale ne ze by se z toho rozsypal, a obzvlast RHY. Kdyby byly v haji loziska, tak bys videl ten ramus i u studeneho motoru... Skus napsat, proc si myslis, ze sou v haji zrovna loziska...

Odesláno
toto tema se zvrhlo na tema \"kompim motor\". A proc si vlastne myslis, ze mas loziska v haji? Ten motor v pohode snese 100kW, tych 66 zvladne aj s fritovacim olejem. Pisal si, ze si menil termostat, a uz se ti motor zahriva. To jako se ti predtim nezahrival? A i kdyby, tak to neznamena, ze znicis motor, mozna mu snizis zivotnost, ale ne ze by se z toho rozsypal, a obzvlast RHY. Kdyby byly v haji loziska, tak bys videl ten ramus i u studeneho motoru... Skus napsat, proc si myslis, ze sou v haji zrovna loziska...

Motor klepe již od teploty 70 stupnů a cca do 1100 ot/min (nejvíce je to slišet při rozjezdu na jedničku).Klepal jak s polo tak nyní i s plně syntetickým olejem, nepomohly ani přídavky jako je supercharger.Dnes jsem sundal vanu a rozebral olejové čerpadlo.Našel jsem v něm pár kovových pilin ale byly doslova kovové dle mého nepocházely z uložení ojnic natož z uložení kliky.Byli totiž magnetické a tudíš ještě bádám od kut jsou... vanu mám stále dole... Také jsem pro jistotu zkontroloval jedno uložení na ojnici na, které jsem měl podozření ale také bez výsledku jako nové! Před sundáním vany jsem pomocí doktorského stetoskopu zkoumal od kut zvuky pochází a přicházely zřetelně ze spodku motoru přesněji z vany na straně převodovky.Hydro to určitě nebudou možná by to mohl být vstřik ty také docela rachotěj ale ty by rachotily již při studeném motoru. Tak co by to mohlo být ještě jiného? Zbývá pístní čep nebo hlavní uložení... Ale kde se vzaly piliny kovu je stále záhada... Pokud máte někdo nápad na co se mam ještě zaměřit než to zadekluju a budu jezdit dál dejte vědět :)

Jinak na motoru je v tomto stavu najeto cca 20 000 KM !Což mi také nejde dohromady s HL uložením ale co by to mohlo být už fakt nevím ...

[upravil dne 26/2/12 04:59 od TomMaister]

[upravil dne 26/2/12 05:03 od TomMaister]

Odesláno

A předtím se motor sice zahříval ale děsně pomalu a většinou se ručička zastavila před hodnotou 70 stupnu takže nic nebylo slišet až když jsem stál dlouho na jednom místě.Otvíral totiž brzo termostat a všechno teklo velkým okruhem stále a pořád.V zimě topil méně a při delších trasách jen foukal teplý vzduch...

[upravil dne 26/2/12 05:05 od TomMaister]

Odesláno

foxo

rada kup jiný motor proto, že chtěl brousit kliku a nové ložiska--tak se dnes oprava konvenčního motoru, kterých je všude hafo za facku, neřeší :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...