tutiss Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Mam peugeot break 2,00 hdi r.v. 2000. Poprosim o radu ci niekto nema skusenost s vymenou poodavacieho cerpadla.Myslim nejaku 100%nu lacnejsiu nahradu lebo ta od Bochu je dost draha280€ cca.Ale potrebujem to na 100% najlepsie ak niekto ma vlastnu skusenost aby to bolo aj funkcne . Nasiel som na autokelly od firmy Starline za163 € ale mechanik mi povedal ze to nebude pasovat .Vyhladal som ho podla typu vozidla je ich tam asi 5 druhov.Ked viete poradit , budem rad .Ale iba v pripade ze mate naozaj s tym kladnu skusenost.Za vase odpovede dakujem. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 zkus tady http://www.palivove-cerpadla.cz/ nemusíš kupovat celý koš čerpadla s měřičem paliva--stačí vyměnit samotné čerpadlo Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Kopíruji z jiného tématu ohledně této problematiky a takto jsem to sepsal závěrem: Měnil jsem čerpadlo minulý týden u P406 2.0hdi 66kw combi, bylo tam Bosch, dávali se tam ještě Pierburk, VDO,...takže u combi odklopit pravou sedačku, černé víčko opatrně vypáčit šroubovákem, je tam jen nacvaknuté, uvidíš čerpadlo, důkladně to osaj aby ti to nenapadalo do nádrže, je tam dycky kupa bordelu, odpoj konektor a dvě hadice paliva, potom to horší povolit tu černou matici co drží čerpadlo, vem si kus dřevěnýho špalku a ten přikládej na ty výstupky na matici a zlehka poklepávat kladívkem proti směru ručičer (je tam normální závit), kdyby si ji náhodou rozbil tak se nechá koupit origo nová až to vyšroubuješ tak tu matici skrz tu díru vyndej, mě šla vcelku lehko, kdyžtak ji trochu stlač, v žádnym případě neni potřeba stříhat ten plech (pak by ti tam nedrželo to víčko a netěsnilo to) ani spouštět nádrž. Pak patrně vytahuj čerpadlo a dej bacha na plovák ať ho neurveš a čerpadlo máš venku potom záleží jestli budeš měnit celé čerpadlo nebo jen ten motorek čerpadla. Nikde jsem použité čerpadlo za smysluplnou cenu nesehnal a neni u toho ani záruka jak dlouho ti bude fungovat a celé nové stojí okolo 4500KČ (záleží na značce) tak jsem objednal samotné čerpadlo odsud: http://www.palivove-cerpadla.cz/ tam si podle čísla co máš na čerpadle najdeš to svoje, mě stálo i s poštou 2040Kč a druhý den jsem ho měl doma, vzal jsem to levnější WRC (španělský) protože připlácet si litr za Bosch nemá smysl.....jinak výměna samotnýho čerpadla už se mi nechce popisovat, tudíž po opravdu dlouhém hledání jsem našel odkaz od Xantika, kterej to popsal i s obrázkama http://mdy.sweb.cz/Pumpa/Default.html pokud seš trochu zručnej tak to zvládneš, já jsem to poskládal a po připojení hned 406 krásně chytla a běží..... přeju hodně štěstí Citovat
oddie Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 To je vtipný, dávat přes 2tis za španělský motůrek a něco bastlit, když kompletní jednotku Bosch dostanete na klubovou slevu za 2800 nebo ještě za míň... Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Nevěděl jsem že se dá sehnat za 2800,-, já jsem sehnal nejlevnější novej za 4500,- a potřeboval jsem to opravit dost rychle, protože to auto musí být v provozu.....teď už je to jedno hlavní je že to funguje tak jak má Citovat
ozzy56 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 To je vtipný, dávat přes 2tis za španělský motůrek a něco bastlit, když kompletní jednotku Bosch dostanete na klubovou slevu za 2800 nebo ještě za míň... no, ono hodně lidí co tu píše, nemá nejen klubovou, ale žádnou slevu,asi je to vtipné, ale je to tak Citovat
Dančák Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Ano, třebá já zde žádnou slevu nemám.....taky jsem se o to nijak nazajímal, protože na náhradní díly mám svého dodavatele Citovat
oddie Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Jestli ten dodavatel umí tu pumpu jen za 4500, tak bych u něj nekoupil ani žárovky. Jinak je to hezký příklad, jak se řádné členství může vyplácet Citovat
Vítek1 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 na aukru je ted za 1800 nove cele i s plovakem Citovat
Dančák Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Ta cena 4500Kč je samozřejmě bez slevy.....a do toho auta je zbytečné investovat za nové komplet čerpadlo, protože je to pracovní auto které nemá např. ani airbagy je zlezlé atd prostě už jen dojíždí a nemají smysl žádné větší investice:) Citovat
oddie Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 V tom případě jsi mohl mít starší za pětikilo... Citovat
Dančák Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Ano to mohl, ale jelikož se do těchto 406 dávali Pierburk, VDO a bosch který jsem potřeboval, tak po obvolání defakto všech vrakovišť a soukromníků jak z okolí tak z daleka jsem sehnal pouze jedno bosch které mělo najeto 170tis.km takže stejně jako mělo auto na kterém to odešlo a chtěl za něj 2000Kč což je nesmysl bez záruky atd....tudíž mě došla trpělivost a objednal jsem to co jsem objednal, protože jsem to musel urychleně dát dokupy aby to jezdilo a nestálo;) bylo to v té situaci nejlevnější a nejrychlejší možné řešení, funguje to bezproblémů..... Citovat
Leo Odesláno 10. únor 2012 Odesláno 10. únor 2012 Kdysi se vozily čerpadla z Polska za 1200Kč. Na vrakovišti bych to nekupoval, protože ze měsíc na tom můžeš být stejně. A ještě upozornění – některé koše na čerpadlo (VDO) jsou větší než díra v karoserii a proto se musí buď sundat celá nádrž nebo nůžkami na plech díra zvětšit (já volil nůžky ). Citovat
Dančák Odesláno 10. únor 2012 Odesláno 10. únor 2012 V týdnu jsem na 2.2hdi kde je VDO koupil novou matici a těsnění na čerpadlo jelikož mi při plné tekla nádrž, stříhat kastli se mi absolutně nechtělo a přístup by byl stejně víc než na h..no, tudíš jsem se dal na sundávání nádrže:D šlo to pěkně až mě to překvapilo, musí se krom jiného sundat vejfuk, odpojit ruční brzda atd., dělal jsem to sám, poprvé a na heveru takže horší práce, ale nespěchal jsem si a se vším všudy byla za cca 2,5 hodiny nádrž dole, dotáhlé to bylo dobře, ale na těsnění byl asi 1mm otlačení a bylo to nejspíše tím, tak jsem vše očistil, nasadil nové těsnění vše namontoval a hotovo:mrk výměna těsnění na sundané nádrži byla perfektní, nevím nevím jak bych s tim bojoval uvnitř auta zvlášť v coupé..... Citovat
bara Odesláno 10. únor 2012 Odesláno 10. únor 2012 O palivových pumpách tu toho bylo popsáno celkem dost a dost,ale když se to posralo mě poprvé tak mě nebyl schopný nikdo poradit levnou verzi.Jelikož jsem ji měnil za 4 roky již třikrát tak o tom už něco vím.A klidně se může koupit ta polská i když má o polovinu míň barů to vůbec ničemu nevadí ale cena je super.Čeští parchanti na to,že se to dělá v č.budějovicích se znakem bosch chtějí šílené částky a je rozdíl mezi prodejci až 3 000kč,takovou mají drzost.Ale stejně pumpy bosch stojí za velké h..no,jako skoro všechno jejich el.nářadí a tom zbytku ani nemluvě.Jenže mají monopol (dávají tučné ůplatky) na spoustu věcí a tak cpou bosch do strašně moc aut tu i v americe. Tady hodím odkaz třeba na ty poĺské jen tak pro srovnání cen.A to,že chce někdo vyměnit jenom pumpu a nechat původní koš není žádné blastění jak někdo psal nahoře,ale ůplně normální proveditelná věc pro každého. http://pompypaliwa.istore.pl/pl,product,1350311,pompa,paliwa,elektryczna,citroen,evasion,hdi,citroen,jumpy,hdi,citroen,xantia,hdi,fiat,scudo,jtd,fiat,ulysse,jtd,lancia,z,jtd,peugeot,expert,hdi,peugeot,806,hdi.html Citovat
Stoat Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 Ahoj, já jsem kupoval toto http://www.energy-dily.cz/obchod/szukaj.html?q=g10071&par=null&kat=null Prý je to výroba Korea dle prodejce, ale to neřeším. Funguje už od prosince a bez problémů. Za tu cenu Citovat
djvlada Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 sehnal sem cerpadlo do nadrze jety z chrudimi stav peky funkcni posila i na dobirku a je velmi ochotny maj inzeraty na sbazaru i bazosi chrudim louka pekne ceny snad sezenes co potrebujes nebo jedno cerpadlo mam doma taky funkcni mam auto bez verze s cerpadlem takze kdyby tak se ozvi necham za litr komplet Citovat
matejgigi Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 Zo skúsenosti by som staršie do nádrže nedával, pretože to veľmi rýchlo môže skončiť rovnako, ako to staré Keď už, tak radšej nové aj neorigo... Citovat
Dančák Odesláno 8. květen 2013 Odesláno 8. květen 2013 Neni fígl, dělal jsem to u 2.2hdi také, buďto rozstříhnout plech, což u mě nepřipadalo v úvahu, nebo sundat nádrž tak jsem sundal nádrž a pak to šlo krásně akorát ji nesmíš mít moc plnou, je pak těžká Citovat
Bjukemen Odesláno 8. květen 2013 Odesláno 8. květen 2013 neprichadza do uvahy ani jedo ani druhe, co je to za pakaran strihat plech alebo vyberat nadrz.?. to snad musel inzinier byt sfeteny..skusim tu maticu hodit len niekde na bok, nebude auto so mnou vydrbavat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.