Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

Odesláno

Taky hodně záleží jakou leštící pastou to člověk dělá a mít správné otáčky aby se to moc nehřálo,hologramy se taky daji odstranit ale chce to nějaké zkušenosti a kvalitní pastu správnou.

S tou leštičkou z lidlu podobnou jsem dělal na předchozim autě střechu,kapotu ,kufr-lak byl drsný,měl jsem pastu 3m hrubou a střední a lak byl pak krásně hladky ale zas lak auta se asi dost ubral protože na kapotě jsem měl za chvílku od kaminku tečky které jsem neměl. :)

Odesláno

Pasty 3M jsou obecně hodně náchylné na postup, nedodržení technologie se šeredně vymstí. Pro amatéra lze od 3M doporučit snad jen finiše. Ostatní pasty vyžadují dodržení technologických postupů 3M.

Leštičku z Lidlu přímo neznám, ale většina těchto zařízení je do okamžiku, než se něco "pokazí". Prodávají se v různých hobbymarketech pod různými značkami. Možná je fakt určená jen ke konečnému přeleštění a tam třeba nemusí vadit nemožnost redukce otáček. Bohužel to často nikde nenapíšou nebo nepřeloží nebo to lidi prostě nečtou... "Je to prostě leštička, mámo, ne, tak se s tím leští, co by se na tom mohlo pokazit..." ;)

Odesláno

takže spíš ne, co? Já nejsem žádnej profík, tak sem taky uvažoval, jestli mi to prostě trochu neušetří práci..

Jinak jsem vyzkoušel čistič na disky W5 z Lidlu a stojí za hovno.

465995-w5-cistici-prostredek.jpg

Odesláno

Tak to jsem si tedy koupil pěkný šmejd = čistič disků. Ještě jsem jej nevyzkoušel. Tak uvidím. Ale když je zde uváděno, že je to šmejd..........

post-4390-0-40795800-1428423788_thumb.jp

Odesláno

Já ten čistič na kola mám taky a jsem spokojenej, předtím jsem měl něco od Turtle wax a ještě něco od nějaké jiné firmy a tohle z nich čistí nejlíp, s výsledkem jsem spokojen. A kolega z práce ho má taky a říkal že super.

Odesláno

Já teda kola čistím jen zvenku, zevnitř jen před zimou když přezuju, ale čistí to dobře, za sebe můžu napsat že si to klidně koupím zase.

Odesláno (upraveno)

Jak je na tom tato leštička? http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=27703

Pohrávám si s myšlenkou koupit leštičku už delší dobu, ale nikdy jsem se k tomu nedokopal. V prospektu píšou, že se jedná o nějaký nový model s vyššíma otáčkama, tak se chci zeptat, jestli to vůbec má cenu kupovat nebo je lepší koupit něco "značkovějšího". Nechci s tím leštit auta na zakázky. Je to jen čistě na 2 auta, která vlastním a určitě s tím nebudu dělat dvě auta v jeden den.

Dají se na to koupit náhradní návleky?

Jestli můžu poradit, nekupovat....nemá to konstantní elektroniku pro udržování stálých pracov. otáček pod zatížením, nemá to regulaci otáček, nic s tím nevyleštíš. Když už, kup nějaký excentr. 

W5 čistič disků byl dobrý, v předchozí verzi, tohle je nějaká nová a bohužel horší. Pokud máte zažranou špínu, doporučuju "Valet pro blue gel".

Upraveno uživatelem Frozz
Odesláno

Leštičku z Lidlu mohu nabídnout. Dělal jsem s ní jednou nebo dvakrát = návleky by chtěly vyprat. 

Prodám ji z důvodu, že v práci dělám s pořádnou leštičkou a tu z Lidlu už určitě nepoužiju. :D

Odesláno

.....Ty čističe alu kol se mají nastříkat a nechat působit pak drhnout ale to asi tak děláte všichni.

Tak to sem rád, že ste s tím čističem spokojený. Já na něj seru, abych se s tim drhnul. To je právě ten rozdíl od nějakýho profesionálního kousku. Ten wurth nastříkám a po určený době opláchnu. Někdy ještě jednou a to je všechno...žádný houbičky a drhnutí. "Vydrhnout" to můžu třeba Cifem, co má žena na koupelnu..

Odesláno

Díky, tak do leštičky nejdu :) Dražší si  kupovat zatím nebudu, protože do budoucna bych chtěl stejně fólii.

Čistič kol W5 jsem měl asi ten starý, jak píše Frozz, protože mě celkem fungoval. Musím uznat, že jsem to teda nikdy nedělal stylem "nastříkat a spláchnout", vždy jsem to před mytím auta přejel kartáčem co bývá na mytí auta a pak teprve spláchl wapem... Minulý týden jsem koupil v tescu v akci čistič na kola od Carlsonu, tak jsem zvědavý. Zatím jsem od nich použit čistící pěnu na čalounění, která funguje výborně a pak rozmrazovač na okna ve spreji, kterej stačí jen nastříkat na okna a z námrazy se za chvíli stane taková "pěna", která pak jde setřít i stěračema. Oproti klasickému rozprašovači, který jsem používal na pugu je to teda 100 a 1.

Havlicek.Lukas : Kyselina solná je sice účinná, ale co to dělá s plastidipem, nebo klasickým lakem ze spreje? Abych se s ne*ebal s přípravou a lakováním kol třeba 2-3 dny a pak bych to v 5ti minutách podělal nějakou kyselinou, která mi na tom udělá mapy, bíla zežloutne a plastidip se rozpustí :D

Odesláno

Mám to W5 taky doma, předtím jsem měl Sonax Xtreme, to se nejen nedá srovnat, to je prostě diametrál. Ale jak píše Šalda, taky jsem zkusil Turtle Wax s podobnou zkušeností. Nevím, prostě jsem se vrátil k Sonaxu. W5 mi ještě zbyl, naposledy jsem v něm  vylouhnul plastové kryty kolových šroubů a přežily to, tedy omyly se v pohodě (tak snad to plastidip nerozpustí), ani mapy na neoriginálním laku to nikdy nenechalo...

Odesláno

Havlicek.Lukas : Kyselina solná je sice účinná, ale co to dělá s plastidipem, nebo klasickým lakem ze spreje? Abych se s ne*ebal s přípravou a lakováním kol třeba 2-3 dny a pak bych to v 5ti minutách podělal nějakou kyselinou, která mi na tom udělá mapy, bíla zežloutne a plastidip se rozpustí :D

tak beru ze tim budes cistit klasicky lakovane kola

Odesláno

buďte opatrní s kyselinou solnou a hliníkem, protože dochází k reakci a hliník se naleptává za vzniku chloridu hlinitýho. Důležitý je ten materiál po krátké době opláchnout hodně vodou, ideálně vodou s mýdlem (mýdlo je zásadité). Používá se jak kyselá, tak zásaditá (NaOH) cesta k čištění hliníku, ale vždy je nutné to hlídat...to jen tak na okraj, kdybyste třeba čistili blok na motorce, nebo tak..

Systém nastříkat a spláchnout je hrozně fajn. Samozřejmě nefunguje na zasraný disky jaxviňa. Nicméně záhyby na víc znečištěnejch discích přetřu hadrem, ale žádný drhnutí, normálně to přejedu. u mejch disků to jenom stříknu a opláchnu  :cool:

Odesláno

Hliník má tu vlastnost, že se při korozi pasivuje na povrchu. Pak je většinou šedivě matný, nebo i trochu do žluta, podle chemikálie, která na něj působila. Nicméně ta šlupka, co vznikne na povrchu pak chrání jádro. I tak se musí opatrně  :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...