Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

takže pokud tam dám PVC to je plast tak by taky nemusel být atest ,když je cabrio -zadní okno .

Odesláno

Dobré sobotní odpoledne. Dnes jsem se (obeznámen kolegou který lepil folie už den po koupi) s obavami pustil do lepení folií. Dopadlo to úplně katastrofálně, musím ale dodat že kolega to měl ještě mnohem horší. Nakonec se mi to povedlo dostat do stavu jaký vidíte na fotografiích tady :bojim:

2yx3gxw.jpg

2tj08.jpg

Nečekal jsem, že to bude vypadat nějak super, ale tohle se tragédie, přitom jsem to lepil natřikrát a ruce olšové také nemám. Stěrku jsem rovnou zahodil a bublinky jsem vymáčkával palcem, pomalu, s citem a postupně. No výsledek vidíte sami. Neví někdo co s tím? Nebo kde dělám chybu? :myslim

Guest servisman
Odesláno

daljsi jarovou vodu? nebo lepil na sucho? už jsi někdy lepil folie?

Já lepil prvně ale vypadalo to daleko lépe

Odesláno

Okno musí být dokonale čisté a prostředí okolo bezprašné. DO vody dej nějaký saponát. Stěrku potřebuješ, bez té to nejde. Nejlépe gumová. A nepřikládej celou celou plochu ale postupně příhlazuj \"v pruzích\".

[upravil dne 6/4/13 15:58 od koblih69]

Odesláno

Okno bylo čisté, zcela, prostředí taky bezprašné, akorát jsem tam tedy žádný saponát nedával, jen to lehce poprášil destilovanou vodou. Takže stěrku a saponát říkáte, no dobře, tak to zkusím počtvrté, třeba to vyjde. :D

Odesláno

psal jsem hned 2. příspěvek.

Odborník mi lepil folie na Partnera, 5 folií. Není to žádná švanda, chce to trénink a přesný postup. Použít hodně té Jarové vody (nevím přesně co to je), stěrku, nahřívat i před lepením, vytvarovat si folii.

Říkal, že lepívá i banky a hotely.

Musel si topit, nahřívat, část folií samozřejmě zahodil. Takže cena 3000 za 5 hodin perné práce mi přijde přiměřené. Jde taky o to umění - nedovede to každý, ne každý je tak šikovný a tak pečlivý.

http://www.lv-cars.cz

mmch, být teď vámi a mít nakoupené folie, nechal bych je nalepit odborníka.

Guest servisman
Odesláno

máš pravdu ,ale jak se říká každý chce ušetřit

Odesláno
Okno bylo čisté, zcela, prostředí taky bezprašné, akorát jsem tam tedy žádný saponát nedával, jen to lehce poprášil destilovanou vodou. Takže stěrku a saponát říkáte, no dobře, tak to zkusím počtvrté, třeba to vyjde. :D

Vody hodně neboj se toho musí to na ní prostě klouzat a ty jí stěrkou vytlačuješ. Saponát je nezbytný aby byla voda smáčivá.

Odesláno

jj vody s jarem musi byt opravdu hodne, nejlepsi je dat si ji do tlakovaci nadobky na postrikovani, nastrikat poradne okno, nastrikat i folii (kdyz se z ni sundava ta kryci folie, tak strikat, strikat, strikat - nenalepi se ti na to prach) a pak priplacnout na to mokre okno, pak pomalu vytlacovat vodu od stredu ke krajum rovnomerne, nejlepe hladitkem, k tomu urcenym,

neni to zadna sranda, asistoval jsem nekolikrat, ale samotnymu by se mi do toho nechtelo :)

Odesláno

Děkuju všem za příspěvky. No nakonec se mi to jakž takž povedlo ošéfovat, bohužel jsem zjistil, že to lepidlo jaksi pořádně nelepí, naštěstí už tam skoro vůbec nejsou bublinky, tak alespoň něco. :(

Odesláno

Já asi před 4 lety koupil po aukru snad ty nejlevnější folie a dával je na 309tku. Boční okna šly v pohodě, samozřejmě jarová voda - hodně vody! Bylo to bez bublin, dělal jsem to poprvé. Katastrofálně ale dopadlo zadní okno, které je na 309 sakra prohnuté a já to nenahříval, ale myslím, že i s nahříváním bych to neudělal jak to má být. Sranda to není, zabralo mi to celé odpoledne.

306tku jsem si nechal polepit, chlapovi to trvalo asi 2 hodiny za 2000 Kč, malinkatou chybu mám na zadním okně. Když mohu auto polepit za 2000 Kč, doma bych do toho nešel. :papa

Odesláno

2000Kč vs. 200Kč. Někomu to možná nepřijde jako zásadní rozdíl, bohužel my, kteří obracíme každou korunu a musíme se starat sami o sebe tam ten rozdíl 1800Kč prostě vidíme. Vše je jen a pouze o penězích, bohužel.

Odesláno

koblížek: Taky možnost, ale pak stačí v automobilu přes noc něco zapomenout a ráno mám opět vypáčený zámek, hnutý sloupek u dveří, vybouchnuté okno a vykradené auto. Neřešil bych to, nebydlet v Kradostánu :D

[upravil dne 6/4/13 20:30 od Altman]

Odesláno

No teda dávat folie na okna do auta jen proto, abych tam mohl něco přes noc \"zapomenout\" no tak to je dost dobrý. Já myslel, že se to dává kvůli tomu aby tam tak nepařilo slunce. Kdy ž z auta odcházím tak v něm nenechávám nic viditelně, všechno hodím do kufru. Teda dětské sedačky ne, ale zatím mi je za ty roky nikdo neukradl ani z Felicie ani z parníku. Doufám, že mi to štěstí vydrží.

Guest Scratch
Odesláno

ty vole, to je zase argument jako svine.... Uz davno se rika, bez penez do hospody nelez. ale v cechach je kazdej setril a hlavne na vsechno odbornik...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...